Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Panic! at the disco

...ďalšia moja obľúbená skupina...

 PANIC! AT THE DISCO

Kapela Panic! At The Disco sa sformovala na predmestí Las Vegas a pri jej zrode stáli dvaja kamoši z detstva Ryan Ross (gitara) a Spencer Smith (bicie). Od trinástich rokov hrávali v rôznych zoskupeniach kovery od Blink 182, až napokon  prijali Brenta Wilsona (basa) a Brendona Urie-ho (spev, gitara).

Aby sa o ich hudbe aj niekto dozvedel, kontaktovali Petea Wentza (Fall Out Boy), ktorého hneď zaujali a vydal sa za nimi do Las Vegas, aby sa s nimi stretol osobne. Po mini-koncerte v garáži sa ich ujal a pomohol pri vydaní debutového albumu A Fever You Cant Sweat Out, ktorý vyšiel v septembri 2005. Predalo sa ho viac ako milión kusov, čo mu zaistilo 13. miesto v hitparáde Billboard 200.

17. mája sa na stránke kapely objavil odkaz o odchode basáka Brenta Wilsona. (Brent sa neskôr vyjadril, že bol vyhodený.) V oficiálnom stanovisku uviedli, že ich dlhoročný kamoš Jon Walker , bude zatiaľ zaskakovať na poste basáka, pokiaľ kapela nenájde nového. No počas leta sa stal z Walkera už oficiálny člen P!ATD.
Predošlý basák svoj vyhadzov nedokázal uniesť a tak sa medzi ním a kapelou začala mediálna slovná vojna. Na jednej strane stál Wilson s tvrdením, že bol vyhodený zo dňa na deň, bez akéhokoľvek varovania a na druhej strane kapela so svojou verziou spoločného rozhodnutia o jeho odchode. Ich spor dosiahol také rozmery, že bývalý basák je rozhodnutý na členov kapely podať žalobu.

17. januára 2006 boli P!ATD hosťami na MTV, kde odpremiérovali svoj videoklip ku skladbe I Write Sins Not Tragedies. Práve tento singel katapultoval v júli 2006 album na 13. priečku v hitparáde Billboard 200.
Ich druhý videoklip k singlu But Its Better If You Do mal premiéru 1. mája vo Veľkej Británii a ten istý mesiac kapela ohlásila aj svoje prvé európske turné. Všetky koncerty boli do niekoľkých hodín vypredané. Potom sa vydali v spoločnosti ďalších troch kapiel na dvojmesačné turné po severnej Amerike.

V júli natočili tretí videoklip ku skladbe Lying Is the Most Fun (pôvodný celý názov: “Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off”).
Remix ich ďalšej skladby - song The Only Difference Between Martyrdom and Suicide Is Press Coverage, sa objavil aj na soundtracku k filmu Snakes on a Plane (Hady v lietadle) a podľa všetkého by mal byť aj nasledujúcim singlom tejto partičky.
Začiatkom augusta minulého roku sa album A Fever You Cant Sweat Out stal platinovým, po tom ako sa ho predalo viac ako milión kusov po celom svete.

O čosi nepríjemnejšie bolo augustové vystúpenie na letnom festivale, počas ktorého niekto z publika hodil na pódium plastovú fľašu. Brendona to tak rozčúlilo, že okamžite koncert prerušil. Po krátkej chvíľke v zákulisí, sa však vrátil späť a so slovami “Nezbavíte sa ma!” pokračovali v tej istej piesni.
Počas udeľovania prestížnych MTV Video Music Awards, video k ich prvému singlu I Write Sins Not Tragedies, získalo cenu, za najlepší videoklip roka, pričom porazili hviezdy, ako Christina Aguilera, Shakira, Madonna a Red Hot Chilli Peppers.

Koncom roka P!ATD vyrazili na svetové turné, ktoré zahŕňalo aj koncerty v Austrálii a  na Novom Zélande. A podľa prestížneho hudobného časopisu Rolling Stones, kapela momentálne pracuje na príprave svojho druhého albumu.
 

Zdroj: http://music.server.sk

Fotky;):



Singers & Groups/Speváci & skupiny | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    Máš u mě cenu za bleskovku :)
    publikované: 19.04.2007 17:24:21 | autor: Miraella (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Diplomek
    Achoj, máš u mě diplomek za bleskajdu, tak si ho můžeš vyzvednout x)
    publikované: 19.04.2007 18:39:04 | autor: Kamoshka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. promin
    jewa promin .. mám ti to na tom diplomu přepsat ??? odepiš mi na blog
    publikované: 20.04.2007 22:24:41 | autor: lili (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. diplom
    tak už to mám opravený ..... doufám že tentokrát dobře ... gratuluju
    publikované: 21.04.2007 16:34:25 | autor: lili (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. moja groupaaa
    moja groupaaa..i love them so much......aaach
    publikované: 26.04.2007 21:01:05 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014