Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Big wolf on campus (Vlkolak Tommy)

Tento seriál je moja srdcovka už od mojich 10 rokov, čiže rozhodne stojí za zmienku:).

BIG WOLF ON CAMPUS (VLKOLAK TOMMY)


 

 

S týmto seriálom som sa zoznámila, keď som chodila do cca 5 triedy a hneď som si ho zamilovala. Nebol to pre mňa len taký príležitostný seriál, ktorý si pozriem len vtedy, keď nemám nič lepšie na práci. Musela som vidieť každú časť. Dokonca aj keď som bola celé letné prázdniny v ČR, tak mi ho mamina bola nútená nahrávať. Jedného dňa som sa dozvedela, že nám zrušili Supermax (tam dávali Vlkolaka Tommyho) a nahradil ho podpriemerný Fox Kids (neskôr o nič lepší Jetix). „Fuck!“ pomyslela som si (okej, keď som mala približne 11 rokov, tak som si fuck nepomyslela – to len na dokreslenie situácie). Tak som sa s BWOC musela načas rozlúčiť. Načas preto, lebo si Markíza povedala, že ho začne vysielať. Samozrejme, skákala som plafón-zem, keď som sa to dozvedela, lenže nebolo to ono. Slovenský dabing síce nebol zlý, no české výrazy boli omnoho vtipnejšie a ...šťavnatejšie. A okrem toho vysielali len prvú sériu. Takže netrvalo dlho a zase raz Vlkolakovi Tommymu odzvonil zvonec. Vtedy som sa s ním rozlúčila na veľmi dlhú dobu.

Asi pred 2 týždňami som si so sestrou sadla k telke a pustili si staré časti BWOC, ktoré sme mali uskladnené na kazetách. A vtedy to prišlo. Nostalgické myšlienky, spomienky, neodolateľná túžba pozrieť si zase všetky časti. Najprv som s veľkou dávkou naivity napísala na fóra žiadosť, či by mi to niekto našiel, no „prekvapivo“ nikto sa neozval. Napokon sestra našla nejakú stránku, kde si môžeme pozrieť mnoho častí BWOC, síce je to v angličtine bez tituliek, no v pohode sa tomu dá rozumieť. Takže som teraz super happy;).

 

Vo co go?

Hlavnou postavou je Tommy Dawkins – syn starostu mesta Pleasantville a miestnej reportérky. Chodí na pleasantvillskú strednú školu a je dôležitou súčasťou šk. futbalového družstva. Ľudia ho skrátka zbožňujú. Je to taký pán populárny. Jedného dňa si zájde s kamošmi do lesa na stanovačku (opekačku) a napadne ho veľký vlk. Rana na ruke sa mu prekvapivo rýchlo zahojí a odvtedy sa jeho život od základov zmení.

Začnú sa mu diať zvláštne veci, pre Tommyho nevysvetliteľné – žiariace oči, ostré zuby, citlivejšie zmysly. Toho si všimne školský čudák a outsider Merton J.Dingle, ktorého vzhľad hovorí o jeho záujmoch – nezdravo bledá pokožka, čierne vlasy upravené do ostňovJ, oblečenie v čiernych prípadne krvavočervených farbách, ruksak v tvare rakvy;). Až nadmieru sa zaujíma o nadprirodzené javy (veď aj jeho izba vyzerá ako nejaká svätyňa – všade temno, len mu tam svieti nejaké intímne svetielko a po stole sa plazí hadJ ), preto nebude trvať dlho a zistí, čo sa s Tommym deje – stáva sa z neho skutočný vlkolak. Keď Merton Tommyho varuje a ponúkne mu pomoc, Tommy ho vysmeje, no po najbližšom splne ho rýchlosťou blesku vyhľadáJ. Tak sa z nich stane nenahraditeľná dvojka, ktorá bude musieť súperiť s mnohými zvláštnymi bytosťami ako napr. medúza, upíry, zombie, mačacia žena, frank stein alebo dokonca samotná smrť. V ich tíme je Merton ten, ktorý vymýšľa taktiku a snaží sa vôbec zistiť s kým majú tú česť a Tommy použije svoju nadprirodzenú silu. Napriek tomu, že Tommy získal nadľudské schopnosti, nie je z toho veľmi nadšený, pretože on nikdy nebol zapálený pre „nadprirodzeno“ a dosť mu jeho premena skomplikovala život. Nemôže si ani zájsť na rande so svojím vysnívaným dievčaťom – Stacey Hanson aby sa niečo nepokašľalo a on z toho vyšiel ako ten najväčší idiot.  Neskôr nahradí Stacey omnoho sympatickejšia Lori Baxter, ktorú vylúčili z katolíckej školy a venuje sa kickboxu.

Seriál Big wolf on campus je povestný scénami, keď sa Merton snaží rozlusknúť nejakú záhadnú situáciu a spomenie si pri tom na nejaký film. Tommy sa ho hneď na to opýta, čo sa stalo: "Yeah? What happened?" Nato Merton začne hovoriť o režisérovi, hercoch, zákulisí alebo iných veciach mimo deja filmu. Vtedy mu Tommy zvykne jednu plesnúť a spýtať sa ho, čo sa stalo v tom filme: "What happened in the movie!?"

Čo sa týka deja tohto seriálu, tak ten sa rozvíja zľahka, čiže nie je tragédia, keď aj človek nevidí niekoľko častí – takmer vôbec na seba nenadväzujú. Seriál je založený najmä na komediálnych scénach a keď už sa tam objaví nejaký vážnejší moment, býva úplne prevalcovaný vtipnou hláškou, alebo činom. Z toho vyplýva, že TENTO SERIÁL NESMIE BYŤ BRANÝ VÁŽNE!!!

Hodím sem link na stránku, kde si môžete pozrieť nejaké časti (jedna časť má cca 21 min.) a samozrejme aj obrazový materiál.

 

Ešte také bočné informácie:

-          Merton má sestru Becky, ktorá ho nemá v láske kvôli tomu, že je outsider a kazí jej reputáciu. Preto ho s obľubou uráža a ničí jeho mužské ego:D.

-          Tommyho rodičia sú až extrémne podivní – niekedy sa správajú ako pubertiaci.

-          Tommy má brata Deana, ktorý je s najväčšou pravdepodobnosťou prirastený ku kreslu a tým odkázaný na večné pozeranie televízie. Ešte som ho nevidela stáť, ležať ani robiť nič iné okrem hľadenia do telky a napchávania sa nezdravými pochúťkami. Jeho najlepšími priateľmi sú televízor a ovládač.

-          Tommy je tak trochu nechápavý a niekedy zabije úplne nezmyselnú hlášku – napr. neustále si pletie a zamieňa dva pojmy Hádes a Haiti; poplietol si „Lord of the rings“ s „Lord of the dance“ atď...

-          Merton nedokáže zavrieť klapačku ani vtedy, keď by skutočne mal.

-          Merton má sklony ku extrémnemu spanikáreniu keď mu ide o krk.

-          Merton dispononuje nezvyčajnou mimikou, gestikuláciou a artikuláciou, ktorá je pre neho príznačná.

Zaujímavosti:

        1. Zaujímalo ma, prečo sa Tommymu v priebehu 1. série zmenil vlčí make-up. V prvých častiach totiž vyzerá úplne inak než v tých ďalších (je taký viac chlpatýJ ). Zistila som,, že je to preto, lebo herec Brandon Quinn bol alergický na prvú masku, a tak mu museli dať menej make-upu. Popravde, teší ma to, pretože podľa mňa mu novší make-up svedčí omnoho viacJ..

        2. Nedávno som sa dozvedela aj to, že herec Danny Smith, ktorý stvárnil Mertona, napísal a následne aj naspieval úvodnú pieseň pre seriál. Je to pretty cool:).

Herecké obsadenie: Brandon Quinn as Tommy Dawkins

                                     

                                      Danny Smith as Merton J. Dingle

                                     

                                      Aimée Caste as Lori Baxter

                                     

                                      Rachelle LeFevre as Stacey Hanson

                                     

Pics of BWOC:

TOMMY:




       MERTON:







TOGETHER:












Filmy/Seriály | stály odkaz

Komentáre

  1. Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    OH, to boli časy, keď sme to sledovali... Starý dobrý Supermax - bez neho to už nebolo ono;).
    Tommy a Merton sú jednoznačne súčasťou môjho života:). LOVE IT.
    publikované: 10.06.2008 17:02:11 | autor: LadyOfDarkness (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014