Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Paolo Nutini

...tu nie je čo dodať...to je proste Paolo:D:D:D
  

PAOLO NUTINI

Paolo Nutini je Škót, nie Talian, ako by sa podľa mena mohlo zdať. Paolo sa narodil 9. januára 1987 v meste Paisley v juhozápadnom Škótsku. Jeho otec má talianskych predkov, no už štyri generácie žijú na bristkých ostrovoch. Matka je rodená Glasgowčanka.

Paolo v detstve veľmi neinklinoval k hudbe, jeho otec totiž vlastní obchodnú sieť s rýchlym občerstvením, a v tomto biznise mal pokračovať aj jeho syn. K spevu ho po prvý raz priviedol až jeho učiteľ hudby v škole, ktorý objavil Paolov talent a dal jeho hudobné napredovanie do pohybu. Po skončení povinnej školskej dochádzky Paolo odišiel zo školy. Dva nasledujúce roky úporne cvičil svoj hlas, živé vystupovanie so skupinou aj bez nej. Veľké šťastie ho stretlo, keď ho v Queen Margaret Union stretol novinár John Dingwall z Daily Recordu a pozval ho vystupovať do živého vysielania rádia Scotland. Ešte iba sedemnásťročný Nutini sa presťahoval do Londýna, kde často vystupoval v Bedford pube, stále primladý na legálne požitie alkoholických nápojov.

Krátko po oslave svojej osemnástky podpísal zmluvu s britskou nahrávacou spoločnosťou Atlantic Records. V máji 2005 sa začal pre mladého Paola ozajstný kolotoč. Mal šťastie aj na producenta, keď na svoju stranu získal tvorcu skupiny Coldplay, Kena Nelsona. V nahrávacom štúdiu bol častejšie ako doma. O rok neskôr uzrela Nutiniho prvotina svetlo sveta, album These Streets. V máji 2006 vyšiel Paolovi rovnomenný prvý singel. Nasledoval Last Request, ktorý naplno zabodoval v britských rebríčkoch. Ani nie dva mesiace nato vyšiel s pesničkou Jenny don´t be hasty. Najnovší singel, ktorý vzišiel z jeho albumu sa volá Rewind. Veľa pesničiek z platne vrátane Last Request a Rewind boli inšpirované búrlivým vzťahom s jeho priateľkou. Takisto Jenny don´t be hasty je pravdivým príbehom zo spoločných stretnutí so staršou ženou.

Počas roku 2006 vypredal Paolo veľa koncertov po celej Británii. V úspešnom vypredávaní pokračuje dokonca v Spojených štátoch či vo Francúzsku, kde jeho popularita neuveriteľne rýchlo naberá na obrátkach. A vôbec hlas Paola Nutiniho začína byť pojmom známym celej Európe. Ak raz začujete jeho hlas, nikdy naň nezabudnete. Má síce iba dvadsať, no znie ako vyzrelý sedemdesiatročný černošský hudobník s nádychom soulu. A pritom jeho hudobný žáner sa približuje rocku.
Tak ako je Paolo nadšením hudobníkom, je rovnako športovým nadšencom, predovšetkým pre futbal. Patrí medzi skalných fanúšikov klubov: glasgowského Celticu a nemeckého FC St. Pauli.

ä

zdroj: http://music.server.sk 


Singers & Groups/Speváci & skupiny | stály odkaz

Komentáre

  1. hmmmm :P
    moje oblubene fotecky paola..aj ked,ta cigara mi tam chyba :)
    sak pozname pozname lalalalala pripadne new shoes..lubime ho seci,co uz s nim..a hlavne tie jeho live vystupka ;)
    publikované: 21.07.2007 17:54:54 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...
    ...ta fota s cigarou sa mi nedala zobrazit :D...ale potom ju tam dam dodatocne...BTW...ano, lubime ho nadovsetko...sak aj dneska som sa neudrzala a kukala na live videa, kde si s tym svojim fetacky vymletym ksichtikom veselo pohupkava nohou:D Akoze mala som dost:D
    publikované: 21.07.2007 19:09:03 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. paolo
    vsetky jeho fotky su kranse pretoze on je najkrajsi na svete jeho hudba ako sa oblieka pohlad pohyby proste on je fakt uzastny jak nikto
    publikované: 07.04.2008 17:09:39 | autor: lilly (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. juj lubim ho
    sex drogy rock&roll a paolo. teda bez tych drog samozrejme :D neviem si predstavit lepsi zivot :D zial je na bloncky :-( tusim si idem kupit peroxid a stahujem sa do skotska, ci do londyna. kamkolvek :D
    publikované: 09.04.2008 22:23:10 | autor: weronika (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. I lOvE PaOlO
    paolo je proste su per!!milujem jeho hudbu ,jeho vyzor...prooste supeerr
    publikované: 20.04.2008 19:26:16 | autor: kiitkaa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014