Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spike "William The Bloody"

James Marsters alias Spike ma úplne očaril:P... Dalo by sa povedať, že Spike je moja najobľúbenejšia seriálová postava. A prečo? Jednoduchá otázka...je proste geniálny. Je tajomný, ironický, vtipný, krvilačný:), vnímavý, charizmatický,vynaliezavý, silný a chladný (doslova:P), často je dosť ľahostajný. Avšak dokáže byť láskavý, milý, obetavý a aj vážny. No kto by odolal?:) Ja určite nie:P... BTW...Spike má fakt dosť cool image...
    Spike „william the bloody“

William sa narodil v roku 1880 v Londýne. Bol nadaným básnikom. Po tom, ako ho odmietlo dievča, do ktorého sa zamiloval, sa zúfalý vybral do ulíc, kde si ho vyhliadla upírka Drusilla a ešte v tú noc ho premenila.

A tak sa začal jeho život ako upír. Meno William the Bloody mal kvôli poézii, ktorú písal ešte ako človek. Bola plná krvi a násilia. Svoje meno Spike dostal vďaka jeho záľube prepichovať svoje obete. Spolu s Drusillou, Darlou a Angelusom brázdili Európou.

V roku 1900 zabil Spike v Číne svoju prvú premožiteľku. Spike a Drusilla odišli do Prahy, zatiaľ čo Darla a Angelus sa usídlili v Rumunsku. V Prahe sa nestali veľmi obľúbenými a rozvášnený a rozhnevaný dav ich udupal takmer k smrti. V roku 1970 zabil v New Yorku už svoju druhú premožiteľku.

Po tom sa rozhodol ísť ku bráne pekiel, do Sunnydale, kde by našiel spôsob, ako vyliečiť Drusillu, ktorá zoslabnutá z následkov udupania davom v Prahe. Liek mala byť Angelova krv. Ale nie všetko vyšlo podľa jeho plánov, no Drusilla bola predsa zachránená.

Po tom, čo Angel opäť stratil dušu, sa toto trio (Drusilla, Spike a Angelus) pokúsili zničiť svet. No Buffy to prekazila a Spike s Drusillou opustili mesto. Odišli do Brazílie, no tam ho Drusilla opustila. Vrátil sa do Sunnydale, kde chcel získať vďaka Willow kúzlo, ktoré prinúti Drusillu opäť ho milovať.  Plán mu samozrejme nevyšiel a tak opäť opustil mesto s úmyslom, nájsť iný spôsob.

Po tom, ako to s Drusillou vzdal, nadviazal vzťah s Harmony (ktorá bola pri povstaní premenená na upíra) a vrátili sa do Sunnydale, aby našli prsteň, vďaka ktorému, bytosť, ktorá ho bude nosiť, bude neporaziteľná. Nakoniec mu ho v boji Buffy zvlečie z prsta a pošle ho Angelovi do L.A. Spike zostane v Sunnydale, kde ho ale jednej noci odchytí tajná organizácia zvaná „Iniciatíva“ a vimplantuje mu do hlavy čip, aby nemohol ubližovať ľuďom. Trávil dosť veľa času s premožiteľkou, až sa nakoniec do nej zaľúbil. Najprv to bolo len posadnutie ale prerástlo to do niečoho oveľa väčšieho. No po tom, ako jej ublížil, bol zúfalý a chcel jej dať to, čo si naozaj zaslúži, a tak odišiel hľadať spôsob, ako odstrániť čip.

Namiesto toho mu bola po veľmi ťažkých a drastických skúškach navrátená duša. Vrátil sa späť do Sunnydale a žil v pivničných chodbách Sunnydaleskej strednej. S pomocou Buffy sa odtiaľ dostal. Presťahovala ho do svojej pivnice. So svojou navrátenou dušou sa snažil Buffy pomáhať ako len mohol. Prvé zlo si zákerne zahrávalo s jeho mysľou. No nakoniec to prekonal. Stal sa tým jediným, ktorý môže zničiť Bránu pekiel. Pomocou amuletu, ktorý si nasadil okolo krku vďaka svojej duši zničil Bránu pekiel a aj sám seba.

Amulet, ktorý mal Spike okolo krku pri zničení Brány pekiel sa záhadným spôsobom dostal k Angelovi do L.A. Keď Angel zodvihol obálku, vypadol z nej amulet, začal žiariť a zarazu sa tam objavil Spike no v podobe ducha. Fred sa ho pokúšala opäť zhmotniť, no pokusy boli márne. Až neskôr vďaka Lindseymu a Senior partnerov nadobudol opäť zhmotnenú podobu. Stal sa určitým spôsobom členom tímu a v závere stál po boku Angela v rozhodujúcom boji proti zlu.

Tá jazva cez obočie je úplne úžasná...;)

Spike a jeho ženské;):

Spike & Drusilla

Spike & Harmony

Spike & Buffy

zdroj: http://www.stake-me.sk/


Actors/Herci | stály odkaz

Komentáre

  1. ejjjjj
    a bali sme sa :P yoyo,je proste uplne cool,sak vies ze uz sa aj mnepaci a to je uz co povedat,ked som na zaciatku o nom hovorila ze je ako odfarbeny ken :D:D:D (ospravedlnujem sa obdivovatelkam,uz som sa namotala aj ja :))
    publikované: 14.07.2007 19:45:15 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mnooo
    taaakze...nemozem tu poriadne posudit, ako na tom spike je, kedze som nevidela ani jednu cast buffy a ani nic podobne :D a nebudem ta u bit za to, co si sem dala...tak ty mas take veci rada,,tak ich sem davaj...
    p.s.: to s tym kenom by ma v zivote nenapadlo...ale asi to tak je :D..sorry, ale fakt vyzera ako odfrabeny ken a este k tomu ma gelom ulizane vlasy dozadu...a ja to neznaaasam :D
    publikované: 16.07.2007 14:11:40 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vy šušky!!!
    Odfarbeny ken???!!! Strčte sa niekam!!! Ja vás môžem opeliť!!! A to s prehľadom!!! Zlatica!!! Ty hnusoba!!! Šak týmto si si vykopala vlastný hrob!!! Ja ťa donútim hľadieť na buffy (resp. spika) celý deň ! Tomu sa teraz nevyhneš!!! hahaha *evil laugh* BTW....peta...som rada, že som ťa na neho ako tak nažhavila...A Zlatku to ešte len čakaaaaa....
    publikované: 16.07.2007 17:47:08 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. i love you James 4ewer!!!!!!!!!!!!!!;)
    ja jamesa marstersa miliujem paci sa mi ale ako clovek.ma fantasticku
    povahu.taktiez je naj herec a spevak pod slnkom...o buffy som sa dozvedela pocas cca 60. casti od kamosky ktora povedala ze par casti videla ale ked uvidela "spika"tak sa jej tocil zaludok,tak som pozrela ze co to moze byt thaqe hrozne...v titukach som videla marstersa ktoreho som uz dlhsie poznala vo filmoch ale netusila som ze on je tam spike lebo jamesa marstersa som lubila i pred buffy z filmov a z jeho hudby...koli nemu som dopozerala do 144. casti a kupila som si vsetky casti na dvd...a kto powe ze ho neznasa alebo sa mu/jej nepaci tak pride o hlavu leb james je chlapik ktory ma sice 45rokov no milujem ho!!!!koli nemu som sa ako tak viac naucila po anglicky a teraz chcem ist do L.A....cmuciq jamesiq....;)
    publikované: 25.09.2007 11:14:29 | autor: tinushqa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014