Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Posledný...

...niečo čo som napísala pod vplyvom Landy;) o polnoci...

Otvorila skriňu a začala sa v nej prehrabávať. Vyhadzovala z nej všetko, čo sa jej nepáčilo až narazila na niečo, čo zaujalo jej pozornosť. Oči sa jej rozžiarili, keď pohliadla na krátke čierne šaty s hlbokým výstrihom a stiahnuté pozlateným opaskom. Položila ich na posteľ a poukladala rozhádzané veci naspäť do skrine. Potom si šaty obliekla a postavila sa pred veľké zrkadlo. Chvíľu sa v ňom obzerala zo všetkých možných strán a nakoniec spokojne vošla do kúpeľne. Z poličky vybrala make-up a naniesla si ho na tvár, aby jej pleť bola dokonalá. Do ruky vzala riasenku a párkrát si ňou pretrela riasy, čiernou ceruzkou si podmaľovala oči. Čerešňový lesk si naniesla na pery a prečesala si dlhé tmavé vlnité vlasy. Vrátila sa do izby a otvorila svoju krabičku s cennosťami. Krk si ozdobila zlatou retiazkou a zlatým náramkom zase ľavú ruku. Zo stola zobrala voňavku a pár kvapkami sa navoňala. Vošla do chodby a obula si čierne sandále na vyššom opätku. Poslednýkrát sa obzrela v zrkadle, a potom si cez plece prehodila kabelku. Vyšla z bytu a zamkla dvere.

Celou cestou sa za ňou muži obracali, čo jej dodávalo sebavedomie. Cítila sa šťastná. Už dávno jej nebolo tak fajn. Nadšene vošla do dverí a v šatni si odložila kabelku. Už tam sa ozývala hlasná tanečná hudba, ktorej sa tak nevedela dočkať. Hneď ako vstúpila dnu, oslepili ju blikajúce farebné svetlá, ale vôbec jej to nevadilo. S očarujúcim úsmevom prešla okolo skupinky chalanov a zišla po schodoch rovno na parket. Poriadne to tam roztočila. Užívala si života. Ohlušujúce bubny sa drali do uší a hlava sa jej točila. Práve toto potrebovala po tak náročných týždňoch, keď sa stále len učila, aby ju zobrali na jej vysnívanú vysokú školu. A sen sa jej splnil.

Vysmädlo jej, a tak opustila mužskú spoločnosť, ktorá ju obkolesila. Zamierila k baru a objednala si chladenú minerálku. Mimovoľne potriasla hlavou, aby z tváre odhodila vlasy a jej záujem vzbudil chlapík stojaci na druhej strane baru. Postával tam úplne sám a popíjal martini. Tmavé hnedé vlasy mu padali do krásnych zelených očí, a dlhými prstami poklepkával po pulte v rytme hudby. Zachytil jej skúmavý pohľad a usmial sa. Prešla ňou horúčava, keď sa ich pohľady stretli. Cítila, ako jej prudko bije srdce, ako rýchlo dýcha, ako sa jej podlamujú kolená. Nechápala, prečo sa pri každom jeho pohľade celá roztrasie. Keď vykročil k nej, znervóznela. Položila nedopitú minerálku na pult a uhladila si šaty. Naklonil sa k nej a niečo jej pošepkal. Rukou jej pohladil hebké vlasy a ponoril sa do jej roztúžených očí. Chytil ju za ruku a nespúšťal z nej zrak. Srdce jej bilo čoraz hlasnejšie a hudba pritom utíchala. Nemohla sa ho nabažiť. Všetko čo hovoril, všetko čo robil, všetko okolo neho bolo dokonalé. Zdalo sa jej, že ho pozná celú večnosť. Nežne ju pohladil po tvári, ona privrela oči a pootvorila ústa. Šepol jej, aby išli von, že tam to bude lepšie. Súhlasila. Bola ako omámená. Ako zhypnotizovaná jeho šarmom. Zdalo sa jej, že sníva najkrajší sen vo svojom živote.

Vyšli na vzduch a on smelo vykročil k lesu. Vznikalo medzi nimi stále čoraz väčšie napätie. Lomcovalo ňou vzrušenie a túžba. Letmé dotyky a pohľady spôsobovali, že atmosféra bola ešte dusnejšia. Skolil ju k zemi a ju to príjemne bolelo. Vášnivé dotyky a nenásytné bozky po celkom tele. Niečo ju pichalo pri srdci a vzdychala od vzrušenia. Cítila sa ako v jednom ohni. Pritisol svoje pery na jej a ona do tmy vykríkla, že môže všetko.

Niečo vniklo do tela. Do brucha sa vnorila ostrá dýka a pod ňou sa začala rozlievať kaluž krvi. Romantika sa rúcala. Od bolesti kričala, a tak jej rukou zakryl ústa. Darmo sebou hádzala, darmo plakala a prosila. Tvrdý pohľad a neoblomný výraz bol odpoveďou. Vytiahol nôž a bez súcitu jej ho vrazil opäť do brucha. Po líci jej stekala slza a poslednýkrát vydýchla. Na pery jej vtisol pálivý bozk a vstal. Z vrecka vytiahol šatku a utrel ňou ostrie dýky. Potom ju odložil naspäť a bezstarostne vykročil vpred. 


...out of my mind ( ale aj výroky, básne, texty a tak...) | stály odkaz

Komentáre

  1. Chtěla, strašne ho chtěla.... že je vrah, nevědela...
    Ak si niekto číta komentáre skôr než článok, tak ten môj názov je poriadny spolier (sorry).
    Ty vieš, že táto poviedka sa mi páči. Pekne napísané, ale... ZASE (a určite nie poslednýkrát) je to o smrti. Skús konečne napísať niečo veselšie (niečo, pri čom nebudem mať pocit, že svet stojí za h****). Ale inak je to good (D.L. 4ever), máš na tieto veci talent.
    publikované: 31.07.2007 22:39:16 | autor: LadyOfDarkness (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Preco?
    preco je to take mile zo zaciatku? este mi tu hrataka hudba do toho akurat ... jedna z poviedok ktore mi najviac udreli na city ... je to smutne nadherne ... gratulujem ... vazne ... super
    publikované: 31.07.2007 22:49:27 | autor: teafoos (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. pekneee
    velmi peknee..dufam ze aj mna landa takto nakopne :) aby som daco stvorila..som rada,ze aj ked si prec pises..lubim. :)
    publikované: 31.07.2007 23:02:52 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ehm
    fajny pribeh dobre napisane hlavne opis situacie sa mi paci je velmi...hmm, zvodny :D
    publikované: 31.07.2007 23:11:51 | autor: Redeemer (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. kool
    tak velmi sa mi to pacilo..tie opisy..prosto vidno, ze vies super pisat...len skoda toho zaveru..myslela som, ze to dopadne dobre..ale to by si potom nebola ty..takze aj ked je tam ta smrt..tak faaajn
    publikované: 02.08.2007 14:30:07 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. no..
    mam pozitivnu aj negativnu kritiku. pozitivne bolo povedane.. pekne opisy a tak.. a teraz to dolezitejsie..
    1. Uplne rovnaky pribeh ako http://www.pihoslav.blog.sk/detail-kasmirovy-sal.html?a=dfd16d000395ef856fb1496b98a0109b
    2. Zase sa konci smrtou..
    3. Nechapem preco ju ten chlap zabil.. Preco? mohol ju apson najprv znasilnit.. alebo aspon potom.. alebo jej mohol nieco zobrat.. ale no co.. ked ho vzrusuje ze niekoho zabije..
    publikované: 04.08.2007 15:18:16 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Thanx za komentare...
    To pierre - ten typek bol psychopat (citala som o nich clanok a zaujalo ma to, tak som ho do pribehu musela zafusovat), takze ho tesilo, ze niekomu mohol vziat zivot...A okrem toho, musela som to tak zakoncit, ked som sa inspirovala Landovou piesnou a v nej ju ten chlap zabil:P. Tot vse...
    publikované: 04.08.2007 17:29:10 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014