Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vampire The Masquerade Bloodlines - návod na hru

...ak si chcete túto hru zahrať "poriadne", tak hrajte podľa návodu. Budete prekvapení, čo všetko sa tam ešte dá spraviť a čo všetko vám uniklo;)...

   Vampire The Masquerade Bloodlines      

NÁVOD

  Zdroj: www.cheaty.sk

Strávili ste vášnivú noc v náručí opačného pohlavia, no záver vašich radovánok sa zrazu zmení v nočnú moru. Do izby vtrhnú neznámi muži, ktorí vás oboch odvedú. Ocitáte sa na pódiu divadla, v hľadisku ktorého sedia samí vampíri. Z hrôzou zisťujete, že aj z vás sa stal vampír. No v rámci zákonov Camarilly nie je možné svojvoľne stvoriť nového vampíra, preto čaká vášho stvoriteľa trest - smrť. Než bude vyrieknutý ortieľ nad vami, ozve sa z hľadiska protest a princ sa rozhodne vás ušetriť. Stali ste sa členom spoločnosti s vlastnými pravidlami a zákonmi, vlastnou kultúrou a hierarchizáciou.
Na začiatku si voľte klan, ku ktorému budete patriť. Klanov, ku ktorým sa môžete pridať, je sedem - Brujah, Gangrel, Malkavian, Nosferatu, Toreador, Tremere a Ventrue. Každý má svoje vlastné špecifiká, od ktorých sa bude odvíjať váš štýl hry. Každý má svoje vlastné unikátne kúzla - disciplíny, ktoré mu pomáhajú prežiť v nočnom svete. Ovplyvňuje to však len začiatok, pretože neskôr si budete sami rozdeľovať do svojich schopností body získané počas hry a je na vás, ako si vyprofilujete svoju postavu.
Postupne od začiatku začnete zisťovať, čo ste vlastne zač. Vampíri sú potomkovia Kaina, prvého vampíra, ktorý bol takto prekliaty za vraždu Ábela. Ten neskôr stvoril pár vampírov a tí ďalších trinástich vampírov. Títo trinásti potom zabili svojich stvoriteľov a Kain ich preklial. Každý z nich bol iný a jedinečný a založil svoj vlastný rod. Od nich sa odvíja trinásť klanov vampírov. Títo najstarší, (Antediluvians) prastarí sú mýtus, no mnohí vampíri veria, že ešte stále žijú, tak ako Kain.
Vzhľadom na to, že znášate jeho prekliatie, máte v sebe beštiu. Čím ste agresívnejší a páchate zlo (napríklad zabíjanie nevinných ľudí), tým viac ju v sebe živíte a a strácate ľudskosť (Humanity), ktorá vám zostala. Čím viac jej stratíte, tým ste divokejší a tým skôr prepadnete bojovému šialenstvu a neviete sa ovládať. Úplna strata ľudskosti vedie k úplnemu zdivočeniu a strate sebaovládania a stávate sa šelmou. Páchanie dobrých skutkov vás robí lepším, viac vás to pripútava k vašej ľudskej stránke a teda vám aj zvyšuje vašu ľudskosť.

Najväčšou skupinou vampírov je Camarilla, ku ktorej patrí väčšina klanov. Camarilla však svoje zákony rozširuje aj na klany, ktoré sa k nej dobrovoľne nehlásia. Na čele Camarilly v každom meste stojí princ, ktorý danej oblasti vládne. Základným zákonom Camarilly je Masquerade, čiže utajovanie existencie vampírov pred ľuďmi. S rozvojom techniky majú ľudia viac možností, ako vysledovať a aj ako zabiť vampírov, preto je treba pred nimi svoju existenciu ukrývať. To znamená nesať krv z ľudí, pred zrakmi ostatných, nepoužívať kúzla a ani nebojovať (keďže by si každý všimol, že znesiete omnoho viac, než bežný smrteľník). Ak päťkrát porušíte tento zákon, čaká vás smrť. Na druhú stranu, keď sa sami postaráte o utajenie vampírov a celkovo pomôžete pri presadzovaní tohto zákona, jeden prehrešok sa vám zakaždým odpustí.
Ďalšou skupinou sú Anarchisti. Aj tí z bezpečnostných dôvodov rešpektujú Masquerade, no neuznávajú Camarillu ako takú a jej zákony. Sú to rebeli, ktorí túžia žiť v Slobodných štátoch a napriek tomu, že nie sú vedúcou silou, sú dosť silní na to, aby ovládali aspoň pár oblastí a neboli absolútne podriadení Camarille.
Kuei-Jin sú označovaní za východných vampírov. No nie sú to vampíri ako vy, sami neuznávajú vaše zákony a pohŕdajú mýtmi o Kainovi. Sú to bytosti východu (Ázia a tak), ktoré ako ľudia zomreli, no dostali sa naspäť a stali za z nich nemŕtve bytosti. V mnohom sú podobní vampírom, neznášajú slnko, sú veľmi odolní a silní. Ako vy balancujete medzi beštialitou a ľudskosťou, oni medzi Ying a Yang. Nekŕmia sa krvou, ale Chi energiou. Nevznikajú ako vampíri (kde sa jeden vampír rozhodne stvoriť ďalšieho a dá mu piť svoju krv), ale na základe výberu osudu, či úteku z pekla, k čomu dochádza raz za dlhší čas. Potom sa snažia naplniť svoje poslanie, s čím sa však nemusia ponáhľať a môžu si užívať svoj neživot. Medzi Kuei-Jin a vampírmi vládne nevraživosť už od prvopočiatkov ich existencie.
Ďalšou významnou skupinou je Sabbat. To sú odpadlíci, ktorí nielenže ignorujú zákony Camarilly, ale nerešpektujú príliš ani Masquerade. Väčšinou ich tvoria vampíri klanu Tzimisce a ľudia, ktorých naverbujú. Sú násilnícki, nepriateľskí voči ostatným klanom a bojujú len za svoje vlastné ciele a presvedčenia.
Za zmienku tiež stoja Thin Blood. Sú to mladí vampíri, veľmi vzdialená generácia od Kaina a prastarých. Nie sú organizovanou skupinou a nemajú žiadnu politickú, či spoločenskú moc. Nepatria k žiadnemu klanu a nie sú ani pod ochranou Camarilly. Ostatní vampíri ich ignorujú a občas ich zabíjajú len tak pre zábavu.

 Artefakty

V hre môžete nájsť niekoľko špeciálnych predmetov, ktoré vám môžu pomôcť. Stačí ich mať so sebou v inventári a pridávajú vám svoje bonusy.

BloodStar
Zdvojnásobuje čas trvania schopnosti Blood Buff. Môžete si ho vziať ako odmenu od Tremerského Regenta Maximilliana Straussa po splnení úlohy A Plague for the Angels.

Daimonori
Zvyšuje silu kúziel disciplíny Thaumaturgy. Keďže túto disciplínu ovládajú len vampíri klanu Tremere, môžu ho získať len oni. Budete ho mať zadarmo v truhle, vo vašej izbe v budove klanu Tremere. Prístup do izby získate, ak splníte quest A Plague for the Angels a potom quest Gargoyle Removal Service a neprezradíte Isaacovi, že Strauss je stvoriteľom Gargola.

Fae Charm
Zvyšuje o jeden bod vlastnosť Dexterity. Môžete ho kúpiť v Tsengovom obchode v časti Chinatown.

Galdjum
Zvyšuje trvanie pasívnych disciplín o 25%. Keď budete v podzemných tuneloch, ktoré obývajú Nosferatu (Warrens - úroveň 5), tak prezrite dvere úplne napravo (napravo od Imalie) a tam ho nájdete na zemi.

Heart of Eliza
Zvyšuje vlastnosť Meele o jeden bod. Môžete ho kúpiť v Tsengovom obchode v časti Chinatown.

Key of Alamut
Je to amulet obrany, ktorý pridá jeden bod ku všetkým položkám v časti Soak. Dostanete ho za odmenu od Pishe v rámci questu Occultish Personality, keď jej dáte knihu zo sídla Giovanniho.

Mummywarp Fetish
Zvyšuje rýchlosť regenerácie vášho života. Nájdete ho na stole v druhej miestnosti, do ktorej vstúpite v dome na 609 King´s Way v rámci questu Going the Way of Kings.

Rune of the Third Eye
Znižuje poškodenie ktoré vám spôsobí Gargol. Dostanete ho od Maximilliana Straussa, ak sa za ním zájdete pozhovárať o Gargoloch počas questu Gargoyle Removal Service.

Saulocept
S ním získate o jeden XP naviac zakaždým, keď získate 3XP a viac. Nájdete ho na zemi v Giovanniho sídle, v podzemnej časti, kde sa prvýkrát v tomto leveli v rámci questu Italian Dinner stretnete so zombíkmi.

Tarulfang
Znižuje Frenzy. Nájdete ho v Groutovom sídle v rámci questu Calling Dr. Grout. Je na zemi v miestnosti s elektrickými cievkami, z ktorých šľahajú elektrické výboje, ktorým sa vyhýbate.

The Odious Chalice
Môžete si doň uložiť pár kvapiek krvi a tú potom použiť na seba. Dá vám ho za odmenu Pisha v rámci questu Occultish Personality, keď jej donesiete Fetish sošku z múzea.

Weakapaug Thistle
Zvyšuje obranu (Defense) o jeden bod. Môžete ho vziať zo skrinky pri posteli v izbe č. 211, na poschodí v Ocean Hoteli, kam zájdete v rámci questu The Ghost Haunts at Midnight.



Brnenia

V hre je len pár šiat, ktoré zvyšujú vašu odolnosť. Vždy v každej novej časti môžete získať nové šaty (brnenie).

Light Clothing
S nimi začínate hru.

Heavy Clothing
Zvyšujú o jeden bod položky Bashing a Leathal v časti Soak. Môžete ho kúpiť od Fat Larryho v Downtowne.

Light Leather
Zvyšujú o dva body položky Bashing a Leathal v časti Soak. O jeden bod znižujú vlastnosť Dexterity. Môžete ich kúpiť v obchode Red Spot v Hollywoode.

Heavy Leather
Zvyšujú o tri body položky Bashing a Leathal v časti Soak. O jeden bod znižujú vlastnosť Dexterity. Môžete ich kúpiť v Tsengovom obchode v časti Chinatown.

Body Armor
Zvyšuje o tri body položky Bashing a Leathal v časti Soak. O dva body znižuje vlastnosť Dexterity. Dá vám ho Heather Poe, vaša Ghoulka, pokiaľ ste jej teda dali napiť svojej krvi v nemocnici a pokiaľ ste ju potom prijali k sebe domov a boli na ňu milí. Zájdite poň, keď splníte quest Society for Perservation of Professors, no predtým než zájdete za princom, kde tento quest splníte definitívne.

 

Tutorial (Jyhad for Beginners)

Po úvodnej animačke vyjdite na ulicu a stretnete sa s Jackom. Ak budete trvať na tom, že ho nepotrebujete, preskočíte celý tutorial. Doporučujem ho prejsť (aj ak ste ho už absolvovali), lebo počas neho získate lockpick a 2 XP. Ako prvé vás Jack poinštruuje, ako sa nakŕmiť. Neďaleko máte človeka, tak k nemu zájdite a napite sa (F). Hore máte zobrazený ukazovateľ krvi obete. Nesmiete ho celý minúť, inak obeť vysajete úplne a zabijete ju, čím stratíte Humanity (neplatí, keď sajete nepriateľov). Čím máte menej Humanity, tým ste divokejší. Keď sa napijete, tak sa vráťte za Jackom. Vtedy oblasť napadne Sabbat.
Otvorte dvere, pri ktorých stojí Jack a vojdite do garáže. Na konci vyskáčte po krabiciach hore. Hore si vezmite z krabíc pred vami Lockpick. Zájdite za roh k Jackovi. Potom vypáčte dvere. Zámok má Level 1, takže to isto zvládnete. V kancelárii vám Jack povie niečo o tom, že musíte skrývať svoju totožnosť. Nik z ľudí vás nesmie vidieť používať vaše upírie schopnosti. To je zákon Masquerade. Ak ho porušíte a 5 krát stratíte Masquerade, tak hra končí. Teraz sa treba dostať ďalej. Naľavo na stene je papier, na ktorom je heslo k počítaču (Chopshop). Použite počítač a vstúpte do súboru Safe. Zadajte heslo, alebo hacknite počítač (Ctrl + C). Keď ste dnu, tak dajte Unlock a trezor naľavo sa odomkne. Odíďte z menu počítača príkazom "quit". Potom si vezmite z trezoru kartu. Choďte k dverám a kartou ich otvorte.
Zbehnite dole na ulicu. Tam budete zranený nepriateľmi. Jack vás pošle doplniť život krvou. Zídite dole schodmi a napite sa z bezdomovca. Samozrejme ho nezabite. Potom vám povie, že je možné sať krv aj z krýs. Môžete vyskúšať, nejaké sú na konci ulice, no majú málo krvi a Jacka tým akurát pobavíte. Ak nechcete, tak ho opäť oslovte. (Venture nemôžu piť krv z krýs a menejcenných, ako sú bezdomovci a prostitútky, no v tutoriali to môžu spraviť v pohode).
Teraz si treba preskúšať plíženie. Otvorte dvere v plote pri Jackovi. Zohnite sa (Ctrl) a preplížte sa poza nepriateľa. Ak vás zbadá, tak sa nič nedeje, akurát idete odznova. Preplížte sa sprava poza auto, až za krabice. Keď pôjde naľavo, tak vy choďte napravo, až do dvojkrídlych dverí. Tam vám Jack povie, že ich tu veľa nie je, tak ho máte zabiť. Po tom plížení sa na to isto tešíte, tak vybehnite von a zbavte sa nepriateľa. Vráťte sa, otvorte dvere pri Jackovi a za nimi mrežu na zemi. Skočte dole a prejdite k ďalšiemu nepriateľovi. Stojí chrbtom, tak sa naučte, ako zabíjať jedným úderom a potichu. Prikradneite sa k nemu a keď sa ukáže ikona na zabitie, tak len stlačte ľavé tlačidlo a rázne sa zbavíte nepriateľa.
Dvere ďalej sú zamknuté na level 3. Použite vašu vampirickú schopnosť Blood Buff. Zvýši nakrátko niektoré vlastnosti, takže sa zvýši aj schopnosť páčiť zámky. Kým trvá Blood Buff, vypáčte zámku. Za dverami prejdite pár miestností s nepriateľmi. Vždy použite vaše schopnosti, ako vám radí hra a zbite nepriateľov, alebo sa im vyhnite. V poslednej miestnosti musíte odlákať nepriateľovu pozornosť. Preplížte sa za sudy a vezmite si zo zeme plechovku (E) a hoďte ju (ľavým tlačidlom) do rohu. Nepriateľ to pôjde skontrolovať a vy prejdite do dverí, ktoré strážil. Tam vám dá Jack Tridsaťosmičku. Zostreľte ňou fľaše na krabici a potom nastúpte do výťahu.
Vyvezte sa hore a tam zabite dvoch nepriateľov. Potom opäť oslovte Jacka. Rozlúči sa s vami s tým, že ho môžete navštíviť v bare v Downtowne. Získate 2 XP. Presuniete sa do svojho Havenu.



Santa Monica

Váš úkryt

Začínate vo svojom byte. Môžete si vypočuť rádio, alebo pozrieť správy v TV, no zatiaľ ste nič nevykonali, tak ani nie je veľmi čo vidieť. Z kúpeľne si vezmite lieky a hodinky. Z chladničky si môžete vziať Krvné sáčky. Všimnite si váš stolík. Zo šuplíka si vezmite obálku s peniazmi (100 $). Na stole sú dve listiny. Jedna je odkaz od Mercuria, ktorého máte nájsť (hlavná úloha od princa). Píše, že vám poslal mail s jeho adresou a že vaše vstupné heslo do PC je "sunrise". Druhý list je od Tremerského regenta. Je v ňom hádanka, ktorej rozlúštenie vás k nemu dovedie (quest The Regent´s Riddle). Pozrite si teda maily v počítači.
Vyjdite potom na chodbu. Môžete sa vlámať do dverí oproti (ak máte lockpick a použijete Blood Buff). Vnútri nie je nič, akurát naľavo v poličke pod dresom je Peepin - a Voyeur Fiels Guide (Research 2, zvyšuje Stealth +1). Zbehnite chodbou nižšie a narazíte na otvorené dvere. Tentokrát vnútri nie je nič, no pred dverami ležia na zemi noviny. Pozrite si ich a dočítate sa o vražde (získate quest Carnival of Death). Potom len zbehnite dole a vyjdite von z budovy.


Mesto

Úvodný vstup do mesta.
V bočnej uličke stretnete bezdomovca. Pýta si drobné. Je to na vás, či mu dáte (1 $), alebo nie. Ak nie ste Venture, tak sa môžete napiť. Vyjdite z bočnej uličky a uvidíte scénku, v ktorej chlapík vlezie do dverí budovy napravo. Pri tejto budove stojí dobre oblečený mladý muž (Venture ho môže nalákať do uličky a napiť sa). Môžete ho presvedčiť, aby vám dal peniaze na taxík (20 $),alebo ho vydesiť a dá vám peňaženku aj hodinky.
Na uliciach stoja prostitútky. Môžete im zaplatiť za ich služby, pôjdu s vami niekam do bočnej, temnej uličky a vy sa môžete napiť ich krvi.
Naľavo je vstup do obchodu Trip´s Pawnshop. Predavač Trip vám nedôveruje, tak trvá na tom, že nepredáva zbrane. Môžete ho presvedčiť, že vám môže veriť a budete môcť kupovať aj zbrane. Ak neviete presvedčovať, tak sem prídite až neskôr. Zbrane vám ponúkne na odporúčanie Kilpatricka (quest The Hunted Hunter), alebo na odporúčanie od Mercuria (po queste Surf´s Up). Aj tak zatiaľ nemáte veľa peňazí.
Môžete si u neho kúpiť knihy Computers for Grandma (research 2, zvýši Computer +1) za 54 $ a So You Wanna Shoot Things? (research 3, zvýši Firearms +1) za 126 $.
Potom vstúpte do tej budovy napravo. Vnútri sledujte krvavú stopu a v miestnosti nájdete Mercuria. Vyspovedajte ho, zistíte, že mu ukradli peniaze a výbušninu Astrolite (quest Surf´s Up) a že by rád niečo proti bolesti (quest The Pain of Being Mercurio). Získate 1 XP. Vráťte sa na ulicu.
Postupujte napravo do garáží. Z nich vedú schody nadol, ktorými sa dostanete na pláž. Prejdite nimi.


Pláž

Parta na pláži, miesto vraždy a dílerov dom.
Po príchode na pláž vás osloví neznáma žena a povie vám, že muži, ktorých hľadáte, sú napravo, v dome na kopci. Má isté veštecké schopnosti, tak sa s ňou môžete porozprávať a zistiť zaujímavé veci. Môžete si nechať vyveštiť za 20 $ budúcnosť. Je to síce nejasné, ale časom vám to dá zmysel.
Tiež je tu chlapík bez trička menom E. Môžete z neho vyhrážkami vytiahnuť 50 $. No tým pádom stratíte možnosť priateľskej konverzácie. Ak budete priateľský, tak vám prezradí, že sú Thinned Blood (Chudokrvní?), nemajú klan a celkovo toho veľa nevedia. Ponúknite sa, že pre neho zistíte, čo budete môcť (quest Thinned Blood, treba správne voliť možnosti rozhovoru, inak quest nezískate. Aspoň ja som to tak mal). Spomenie Lily, ktorá z neho spravila vampíra. No to až neskôr.
Jeden z týchto Thinned Blood sa volá Copper. Keď ho oslovíte, zistíte, že zháňa info o tom, kto je hlavný vampír. Verí, že keď ho zabije, tak sa zo všetkých stanú opäť ľudia. Môžete ho obalamutiť, že to dokáže len svätým kolíkom. Obyčajný kolík nájdete tu na pláži, pod mólom a môžete mu ho predať, tak ako aj krv, o ktorej mu poviete, že je to krv jednorožca. Napokon mu môžete poskytnúť informáciu, kto je šéfom vampírov a takto ho ošklbať o prachy.
Než pôjdete do domu na kopci, tak sa dajte naľavo. Vybehnite po schodoch hore na mólo. Tam dojdite až na koniec, k plotu, za ktorým je scéna vraždy, policajti obhliadajúci obeť. To vám updatne quest Carnival of Death.
Potom sa vráťte k parte na pláži a vybehnite hore schodmi napravo, k domu na kopci. Celkovo máte tri možnosti (ale nič vám nebráni v ich kombinácii).
Choďte úplne naľavo a tam je uvoľnený kôl v plote. Odložte ho a prejdite vzniknutou dierou. Preplížte sa za dom. Tam je generátor. Môžete ho zničiť, no jeho výbuch zburcuje chlapov v dome. Pri generátore je vypínač. Ním zhasnite svetlo. Jeden nepriateľ to príde skontrolovať, tak ho môžete zlikvidovať cez stealth kill. Postupne potom v tme likvidujte zvyšok. Druhou možnosťou je rovno ich pobiť a treťou je presvedčiť strážcu, aby vás vpustil. Potom presvedčte aj ich šéfa, černocha v bielom saku, aby vám Astrolite proste dal, alebo že zaplatíte neskôr. Ak hráte za ženu, tak sa môžete dohodnúť na inej forme platby. Vtedy pošle svojho strážcu von a teší sa, čo ho čaká. Dobrovoľne nastaví krk, tak sa napite. Môžete ho zabiť, alebo ho nechať ako krvnú zásobáreň. Astrolite si môžete zobrať. Nech ho získate akokoľvek, máte zato 2 XP. V dome ešte choďte do miestnosti s práčkami. Medzi práčkou a posteľou je ventilačka. Vstúpte do nej a nájdete tam Mercuriove peniaze (250 $). V miestnosti, kde dvaja chlapíci hrali karty, si môžete vziať na predaj autorádio. Tiež sa môžete nabúrať do počítača (heslo hang10), no nič podstatné z neho nezistíte. (V TV správach si budete môcť vypočuť informáciu o vražde drogových dílerov v dome na pláži).


Mesto

Vyšetrovanie v reštaurácii, u Kilpatricka a v garážach.
Vráťte sa do mesta. Pretlačte sa uličkami a smerujte do reštaurácie. Vstúpte do budovy s nápisom Dinner. Vnútri oslovte predavačku Doris. Hneď na začiatku ju môžete presvedčiť, že ste zdravotný inšpektor a aby ste nehlásili nečistotu v jej podniku, dá vám úplatok 50 $. Spýtajte sa jej na Lily a aj keď jej pamäť neslúži, vytiahnete z nej, že tam Lily bola. Dá vám dokonca jej veci, čo si tam nechala: kľúč od auta, fotku a dlžnú listinu (Bail Bond) na meno Rolf Toten. Ak ste čítali svoje maily, viete, že Bail Bond má na starosti Kilpatrick. Z reštaurácie sa dajte naľavo a tam vstúpte do budovy s nápisom Kilpatrick Bial Bonds. Od neho sa nič nedozviete, akurát, že mu zmizol jeho lovec menom Carson a vy sa môžete ponúknuť, že ho nájdete (quest A Bounty for the Hunter). Vy si pozrite Kilpatrickov počítač. V ňom si pozrite zoznam mien s-z a tam "toten,r". zistíte, že mu patrí auto (Lightningbird Car, značka GUYCONI). Zbehnite na parkovisko a nájdite ho. Je to jedno z dvoch áut pred schodiskom vedúcim na pláž. Otvorte kufor Lilinými kľúčmi a vezmite si zvnútra jej denník. Z neho sa dočítate, že Rolf z nej spravil vampírku, opustil ju a ona osamelá spravila vampíra z E.. Posledný záznam je o tom, že mala hlad a keď nevedela, kam sa obrátiť, rozhodla sa ukradnúť krvné zásoby z kliniky. 1XP za denník. Zájdite teda na kliniku.


Klinika

Prízemie a podzemie. Hľadáme tabletky a Lily.
Do kliniky máte dva vstupy. Hlavný a bočné dvere v uličke povedľa kliniky. Pred hlavnými dverami vás osloví Knox Harrington. Je to Ghoul. Aspoň zistíte, ako vznikajú (dostanú napiť krvi upíra). Má tajné poslanie, no viac vám neprezradí. Neurážajte ho, inak sa s vami už nebude rozprávať. Ak vstúpite hlavným vchodom, vnútri vás zastaví prijímacia sestra. Ak prebehnete dnu, porušíte Masqueradu. Môžete ju presvedčiť, že za niekým idete, no to vám umožní prístup len na prízemí. Presvedčíte ju, že ste prišli opraviť sieť a dostanete kľúč k dverám na schodisku a môžete sa voľne pohybovať aj na poschodí. Ak vstúpite bočnými dverami, tak sa všetkým vyhnete a objavíte sa na zadnom schodisku, odkiaľ máte prístup na prízemie, poschodie, aj do podzemnej časti, no všade sa treba lockpickovať.
Na prízemí choďte určite do miestnosti č. 1. Je tam pacientka s vnútorným krvácaním v kritickom stave. Dajte jej napiť sa svojej krvi a to vám zvýši Humanity +1. Neskôr sa s touto dievčinou ešte stretnete, takže to istotne urobte. No nepovedzte jej, čo ste spravili inak, porušíte Masquerade.
Ešte tu na prízemí môžete skočiť do miestnosti s nápisom administrator a v počítači si pod heslom "lackers" prečítať e-maily. Inak vyjdite zadnými dverami na schody. Dole je za sklom chlapík, od ktorého môžete kupovať krv. Môžete ho presvedčiť, aby vám otvoril dvere napravo (level 9), alebo si sami vypáčte dvere naľavo (level 3). Môžete sa tam dostať ešte zhora, ale to je za jedno, pretože aj tam treba vypáčiť dvere (level 3). Hore sú to dvere hnedˇ na kraji s označením Maintenance. V miestnosti za nimi vlezte do otvorenej ventilačky a v nej skočte dole. Prepadnete sa do kancelárie na prízemí, v ktorej sú kľúče ku kancelárii Dr. Malcolma. Ste za dvojkrídlymi sklenenými dverami, ktoré zvnútra otvoríte. Ak zbehnete dole schodmi, dostanete sa do podzemnej časti, k márnici. V kancelárii pred ňou si môžete pozrieť info o mŕtvolách, cez heslo "cowbell". Pred márnicou je naľavo diera v stene zakrytá doskami (Vedie do práčovne a môžete ňou prejsť aj z práčovne k márnici, ak ste išli z druhej strany). Ak tade prejdete, dostanete sa do chodby za chlapíka, čo predáva krv. Takže je to zajedno, či sa vlámete odtiaľto, alebo zhora. Tak či tak si zájdite po kľúče doktora Malcolma.
Keď ste už tu dole, tak choďte za prvé dvere naľavo. Za nimi je ďalšia miestnosť s doktorom Philom. Presvedčte ho, aby vám prezradil heslo "1969" a získate 1XP. Ak ho nepresvedčíte (a nechcete ho zabiť a získať lístok s heslom z jeho mŕtvoly), tak choďte do susednej miestnosti k počítaču. Vstúpte doň s heslom "ambrosia" a aj z neho môžete získať kód "1969".
Potom vstúpte do časti s troma mrazničkami (napravo od predajcu krvi). Vojdite do prvej a na stene uvidíte zámok na číselný kód. Vložte teda kód 1969 a otvoria sa tajné dvere. Za nimi nájdete Lily. Osloboďte ju (možnosť v rozhovore) a ona vyhladovaná hneď skočí na doktora, ktorý práve vojde. Zabije ho. Potom ju vyspovedajte. Držali ju tu ako zásobáreň krvi na predaj. Povedzte jej, že ju E. čaká na pláži a že jej odpustil. Ona vám zas povie niečo o Thinned Blood upíroch. Získate 1 XP a +1 humanity.
Vtom sa objaví chlapík, ktorý predáva krv. Je naštvaný, že ste ho pripravili o zásobáreň krvi. Aby ste ho upokojili a aby vám znovu predával krv, môžete ho podplatiť (100 $), alebo ho presvedčiť. Ak nechcete míňať peniaze a neviete ho presvedčiť, je tu ešte jedna možnosť, pokiaľ ste chrapúň. Spýtajte sa ho, či to môžete nejako napraviť. Povie, že by chcel nový zdroj krvi (quest Replanting a Lily). Spýtajte sa, kde by ste ho mali zohnať a on odporučí klub Asylum. V klube vybehnite na poschodie, tam je Daniela, nové dievča v meste. Presvedčte ju, aby šla na kliniku. Tam sa už len porozprávajte s chlapíkom, ktorý je spokojný s novým zdrojom a opäť vám predáva krv. Týmto strácate dva body humanity.
Potom sa vráťte na prízemie. Keď už máte kľúče ku kancelárii doktora Malcolma (kancelária napravo za dvojkrídlymi sklenenými dverami), tak choďte do jeho kancelárie (inak, ak nemusíte vôbec zháňať kľúče, môžete jednoducho jeho kanceláriu vypáčiť, zámok má level 4). Zo stola si zoberte morfium. Tiež mu môžete nakuknúť do počítača a prečítať maily cez heslo "panacea" a zistiť niečo o pacientoch cez heslo "hippocrates". Potom choďte do miestnosti, v ktorej je Dr. Malcolm. Požiada vás aby ste odišli. Vy teda súhlasíte, no ak ste si prečítali jeho maily, viete, že má milenku. Povedzte mu, že to viete a získate úplatok 75 $. Výkupné vás bude čakať v poštovej schránke vo vašom dome.
Teraz opustite kliniku. Aby ste ukončili dlhé plnenie vedľajšieho questu, skočte na pláž za E. aby vám mohol poďakovať, že je s Lily (1XP, +1 humanity). Potom choďte za Mercuriom.


Mesto

Mercuriov, Carsonov a váš apartmán.
Dajte Mercuriovi Morfium, čo ste získali v nemocnici a získate 1XP a bod humanity. Povedzte mu, že ste našli Astrolite a máte ďalší XP. Ak mu aj vrátite jeho peniaze (250 $), čo ste našli v dome nad plážou, tak máte 1XP navyše. Teraz vám oznámi, že tie výbušniny potrebujete na zničenie skladu, v ktorom operuje Sabbat. Jediný, kto vás tam môže dostať, je Bertram Tung, no ten sa skrýva pred Theresou Voermanovou, majiteľkou klubu Asylum (quest Explosive Beginnings). Takže bude treba ísť za ňou. Ešte sa môžete spýtať Mercuria na predaj zbraní a odporučí vás do Tripovho obchodu (budova, v ktorej bývate). Zavolá mu, aby vám pomohol, lebo nepredáva každému, keďže nemá licenciu.
Než opustíte budovu, skočte otvoriť dvere oproti Mercuriovi. Číslo 1 je totiž Carsonov apartmán a kartu na otvorenie máte od Kilpatricka. Vnútri si môžete vziať z poličky peniaze (25 $) a spod stola strieborný prsteň. Na záznamníku si vypočujte odkaz, kde hovorí, že uploadol informácie do počítača. Tak si prezrite počítač (heslo je Imalia, ako dievčina z plagátu na stene) a zistíte, že Mcgee by mal byť v tetovacom salóne. Tiež je tam poznámka, že vstupná karta do salónu je na televízore, tak si ju nezabudnite vziať.
Vráťte sa do svojho domu. V počítači máte mail od LaCroixa. Požiada vás o láskavosť. Máte získať z kliniky vlkodlačiu krv (quest Bloody Mess). Vráťte sa von a zájdite opäť na kliniku.


Klinika

Prvé poschodie, krv vlkodlaka.
V klinike choďte na poschodie. Tam sa pohybujte v závislosti od toho, ako ste sem vstúpili prvýkrát. Môžete sa preplížiť do miestnosti s označením CIS. Ak ste prijímaciu sestru presvedčili, že ste prišli opraviť sieť, tak to povedzte aj policajtovi, čo tu stráži a sám vás odvedie do tejto miestnosti a aj vám ju odomkne. Inak môžete policajta presvedčiť, aby vás tam nechal, alebo ho jednoducho zabiť (je tu voľná zóna, tak nestratíte humanity). V tejto miestnosti použite počítač a otvorte dvere miestnosti s krvou a aj dvere trezoru. Teda cs door - heslo dosage - príkaz unlocked a cs safe - heslo paige a tiež príkaz unlocked. Potom choďte do miestnosti s nápisom Controlled Substances. Vstúpte a z trezoru si vezmite Werewolf Blood a získate 2 XP. Zájdite do svojho domu a do svojej schránky na prízemí vložte vlkodlačiu krv. Vyjdite von a vráťte sa. V schránke nájdete odmenu (150 $). Vybehnite ešte do bytu a v počítači si pozrite ďakovný mail od princa. Tým ste splnili úlohu a získali 1 XP.


Mesto

Klub Asylum.
Choďte teraz do klubu Asylum. Po vstupe vás privíta Janette: Môžete si s ňou zaflirtovať a zistiť jej meno. Potom odíde. V bare sú dve ženy, ktoré (v závislosti od vašej postavy) môžete použiť ako zdroj krvi. Stačí ich trochu presvedčiť, že ste pre ne ten pravý/ pravá (áno, bisexualita je tu povolená). Pri bare postáva Knox, ktorého ste stretli pri vstupe do kliniky. Teraz od neho môžete zistiť podrobnosti o jeho tajnej misii. Zistíte, že jeho pán je Tung, ktorého hľadáte aj vy, a majú problém s nejakým vampírom - Aziatom. Ponúknite mu pomoc (quest The Hunted Hunter). Dá vám vodičský preukaz toho upíra, aby ste ho mohli ľahšie nájsť. Potom oslovte barmana a presvedčte ho, že sa potrebujete stretnúť s Theresou. Povolí vám to, tak choďte k výťahu, ktorým odišla Janette. Privolajte si ho a vyvezte sa hore. Kým sa za dverami sestry hádajú, vy si zatiaľ vezmite zo zeme zlatý prsteň. Po hádke sú dvere otvorené, tak vstúpte.
Vnútri si môžete pozrieť notebook a v ňom emaily - heslo "wishes" a kontakty - heslo "callme". Potom oslovte Terezu. Požiadajte ju, aby odvolala krvnú pomstu voči Tungovi. Najprv sa vykrúca, no napokon súhlasí s tým, že pre ňu splníte jednu úlohu. Má hotel, v ktorom straší a robotníci tam nechcú pracovať (quest The Ghost Haunts at Midnight). Máte jej priniesť nejaký predmet ducha, čo tam straší. Tiež vám dá kľúč od kanálov, pretože jediná cesta k hotelu vedie cez kanály.
Vyjdite von a vstúpte do kanálov. V nich sú len jediné dvere. Odomknite ich kľúčom od Terezy a vstúpte k tabuľke Access A. Vylezte hore rebríkom.


Hotel

Na dvore hotela vstúpte do malej búdky pred hlavným vchodom a v nej si vezmite zo steny kľúče od hotela. Potom vstúpte hlavným vchodom do hotela. Teraz vás čaká naozaj silne atmosferická misia. Porovnateľná s deviatou misiou hry Thief 3: Deadly Shadows s názvom Robbing the Cradle (pre predstavu, ak ste to hrali). V hoteli straší, to už vám je jasné. Okrem bežných zvukov a výpadkov svetla občas môžete zazrieť aj ducha. Podstatnejšie je, že po vás zlý duch občas hádže predmety z hotela (vázy, obrazy a pod.). To vám odoberá zo života, no ste upír, takže ak aj stratíte dosť zo života, nevadí, stačí chvíľu počkať, kým sa vám život sám zregeneruje. Tiež budete nachádzať noviny, v ktorých vám články budú napovedať, čo sa tu stalo. Hneď po vstupe sú jedny noviny na stole pred vami a jedny naľavo, na zemi pri výťahu. Zatiaľ sa dočítate len o slávnostnom otvorení hotela a o jeho vyhorení.
Choďte po schodoch nahor a prepadnete sa do pivničných priestorov. Choďte rovno a uvidíte ženu, ako prebehne chodbou zľava doprava. Choďte za ňou a doprava. Po vstupe do miestnosti sa dvere za vami uzavrú. Všimnite si porušenú stenu. Rozbite ju a cez dieru prejdite do susednej miestnosti. Tam nájdete ďalší článok o tom, že našli detské hlavy v hotelovej práčovni. Po prečítaní sa vám otvoria dvere von. Vyjdite a vráťte sa na križovatku, kde ste nasledovali ženu. Teraz choďte doľava. A vstúpte do práčovne. Jedna práčka je pootovorená, tak ju preskúmajte a vezmite si z nej kľúče. Potom choďte úplne naľavo k dverám, nad ktorými svieti červené svetlo. Otvorte ich kľúčom z práčky a vstúpte. Pokračujte ďalej, cestou uvidíte ducha so sekerou. Na konci choďte za pletivo a potiahnite páku na stene, čím spustíte energiu.
Vráťte sa na začiatok, kde ste sa prepadli z prízemia. Tam je naľavo výťah, ktorý už teraz vďaka vášmu spusteniu energie funguje. Nastúpte do neho a vyvezte sa na prvé poschodie. Z výťahu choďte naľavo, k apartmánom za hlavným schodiskom. V prvej miestnosti je na zemi zaujímavá kresba. V druhej si vezmite zo stolíka vedľa postele kľúče. Vráťte sa na tú stranu, kde ste vystúpili z výťahu. Choďte do druhých dverí, na ktoré ukazuje duch ženy a otvorte ich práve získaným kľúčom. V podlahe je diera zakrytá doskou. Dosku rozbite a skočte do diery. Na bare nájdete ďalší článok. Potom choďte za bar a privolajte si jedálny výťah. Nastúpte do neho a zvezte sa do kuchyne. Tam nájdete na stole denník, ktorý si prečítajte. Zistíte, že manžel podozrieval svoju ženu, že má milenca a tak zabil ju, aj deti.
Týmto odhalením získavate vedľajší quest Spiritual Release. Po zobratí denníka v kuchyni začne vyvádzať duch jej manžela a bude rozhadzovať kuchynská náradie, čo vám rozhodne nerobí dobre. Po chvíli sa vyvalia dvere naľavo, tak nimi prejdite. V miestnosti za nimi rozbite kryt ventilačky a vlezte do nej. Na konci vám duch ženy povie, aby ste boli opatrný. Len čo vyleziete von, skočte k rebríku oproti a tak sa vyhnete padajúcemu výťahu. Vylezte po rebríku hore, skočte na rímsu za sebou a po nej prejdite cez otvorené výťahové dvere na chodbu.
Choďte do chodby napravo a vstúpte do dverí č. 211. Zo skrinky pri posteli si vezmite Wheakapaug Thistle (zvyšuje obranu, Defense +1, stačí ho mať v inventári). Na konci tejto chodby nájdete ďalší článok o tom, kto je podozrivý z vraždy. Chodba je uzavretá, tak sa vráťte k výťahu a prejdite druhou chodbou. Na konci chodby vstúpte do izby č. 218. Po doskách prejdite cez dieru v strope o poschodie vyššie. Pozor, začne sa objavovať astrálny oheň (ktorý horel pri požiari hotela) a ten vás zraňuje. Na tomto poschodí prebehnite na koniec chodby a vstúpte do izby č. 310.
Izba je zničená, no keď v nej vykročíte ďalej, dostanete sa na chvíľu do minulosti a izba vyzerá ako nová. Na jej konci si zo stola vezmite náhrdelník - 1XP. Potom ste opäť v prítomnosti. Skočte dierou v podlahe dole, o poschodie nižšie. Vyjdite von a vstúpte do výťahovej šachty, ktorou ste prišli. Zlezte na rímsu k dverám vedúcim na prvé poschodie. Sú otvorené, tak nimi vyjdite. Teraz už len zbehnite dole, k hlavnému vchodu a vyjdite von. Vráťte sa cez kanál do klubu Asylum.


Mesto

Janette a Therese.
Hore na poschodí nájdete pre zmenu Janette. Teraz si môžete pozrieť počítač na stole. Heslo k mailom je "1baroness3" a ku kontaktom je "business". Rozprávajte sa s ňou milo, no nedávajte jej náhrdelník, čo ste našli (ak jej ho dáte, tak ho hodí do mora. To Terezu rozhodne nepoteší a questy The Ghost Haunts at Midnight a Spiritual Release budú zaradené medzi nesplnené). Ak to vykecáte a nedáte jej ho, tak získate 1 XP.
Potom vás Janette požiada o láskavosť. V mestskej galérii sú obrazy, ktoré by chcela vidieť zničené. Ak súhlasíte, že to pre ňu spravíte, dá vám nôž (quest Slashterpiece). Tiež dodá, aby ste z galérie ukradli peniaze charity. Gallery Noir sa nachádza kúsok od kliniky, oproti Mercuriovmu domu. Môžete sa tam dostať viacerými spôsobmi. Môžete vypáčiť hlavný vchod (level 10), no na to asi nemáte. Bočnú uličku stráži strážnik. Môžete ho presvedčiť, oklamať, atď, aby vám otvoril, alebo vydal kľúče (alebo ho zabiť a narobiť si problémy). Po rozhovore sa postaví pred hlavné dvere a vy môžete ísť k dverám v bočnej uličke (level 1). Ak sa chcete vyhnúť aj strážnikovi, tak choďte do garáží. Hneď zo začiatku vidíte do bočnej uličky pri galérii. Posledné zábradlie môžete vytrhnúť (ak ste dosť silný, ale pomôže Blood Buff). Tede prelezte a poza strážnika vypáčte dvere.
V galérii sú štyri obrazy. Musíte ich poškodiť v správnom poradí. Dajte si teda do rúk nôž a porežte ich v tomto poradí: Caine slays Abel; Caine cursed by God; Caine meets Lilith; Caine spurns Lilith. Potom sa zjaví v strede miestnosti krvavý démon. Zabite ho a získate 3XP. Za jedným obrazom je stôl s pokladňou. Pri pokladni je krabička so zbierkou. Môžete si z nej vziať peniaze (250 $), no stratíte tak jeden bod humanity.

Vráťte sa do klubu Asylum. Tentokrát je tam opäť Tereza. Je naštvaná, pretože tie obrazy boli jej. Môžete ju presvedčiť, že ste to neboli vy, kto ich zničil. Inak jej dajte náhrdelník, ktorý máte od ducha z hotela - 2XP. Spýtajte sa na Tunga. Má na vás ešte jednu požiadavku. Máte sa stretnúť s jej sestrou v reštaurácii Surfside Dinner (quest Bad Blood). Vyjdite teda na ulicu a len prejdite cez cestu do reštaurácie oproti. Je tam parta podozrivých týpkov. Zájdite do zadnej časti k telefónu a chlapi vás napadnú. Zabite ich, je to sebaobrana - 2XP. Poberte im zbrane a získate novinku, Utica M37. Potom zazvoní telefón vzadu, kde ste sa mali stretnúť. Zdvihnite ho. Volá Tereza a skočí jej do toho aj Janet. Vráťte sa do klubu.
Po vstupe na poschodie nájdete obe sestry. Naplnilo sa to, čo ste už asi všetci tušili. Obe sú jedna. Jedna schizofrenička. Začnú sa hádať. Vy môžete v rozhovore podporovať jednu, alebo druhú, alebo ich obe ukľudňovať. Od vás potom závisí aj výsledok. Máte tri možnosti. Presvedčíte Terezu, aby zabila Janette - 5 XP, presvedčíte Janette, aby zabila Terezu - 5 XP. Ak ste dobrí v presvedčovaní, máte aj tretiu možnosť a to presvedčiť ich, aby zostali spolu, lebo z ich koexistencie čerpajú silu - 6XP. Nech to skončí akokoľvek, urovná sa spor s Tungom a vy zistíte, kde ho hľadať.

Carson a Kilpatrick. Pomoc pre Knoxa.
Než sa za ním vydáte, poďme ešte pohľadať Carsona. Hádam ste na neho nezabudli? Choďte k budove vedľa kliniky, je to tetovací salón (Devil´s Brand: Tattoo Professional Body Piercing). Otvorte ho kartou, čo ste našli v Carsonovom byte. Vnútri zbehnite dole, no nič nenájdete. Zvoní však telefón, tak ho zdvihnite. Chlapík v telefóne hovorí, že bol dohodnutý na nejaký modeling s McGeem. Ponúknite sa, že to vezmete za neho. Zájdite na koniec hlavnej ulice (je na nej klinika a Mercuriov dom) a na konci zahnite doprava. V rohu je Gimble´s Prosthetics. Zazvoňte pri dverách a povedzte, že ste ten z telefónu. Vpustí vás dnu. Tam vás privíta Stanley Gimble osobne. Zanechá vás osamote s tým, že sa ide pripraviť. Choďte za ním a hneď za dverami zistíte, že to tam nie je celkom v poriadku. Z chladničky si vezmite krvný sáčok a zbehnite až úplne dole. Tam vám z cely niekto volá o pomoc. Než niečo stihnete spraviť, tak sa na vás vyrúti Gimble ozbrojený odseknutou rukou. Zabite ho - 1XP. Môžete si vziať tú odseknutú ruku a sami ju používať ako zbraň. Potom otvorte celu a zachránite Carsona. Ten po tejto skúsenosti už nechce ďalej vykonávať svoju prácu. Zájdite teda za Kilpatrickom povedať mu, že ste našli Carsona -1XP. Nezabudnite si pýtať odmenu (201 $).
Nie je nadšený z toho, že Carson už nechce ďalej pracovať a ponúkne vám jednu prácičku. Nájsť chlapíka menom Mike Dubrin (quest Jumpin the Bail). Má priateľku menom Marian Murietta a tá býva v dome, kde aj vy. Po rozhovore sa ešte pozrite do Kilpatrickovho počítača. Knox vás požiadal o pomoc s Aziatom, ktorého vodičák bol na meno Virgil Crumb, tak si ho v počítači nájdite (crumb, v). Zistíte, že jeho telo leží v márnici.
Choďte teda na kliniku, zbehnite dole k predajcovi krvi a poza neho do práčovne a cez dieru v stene do márnice (alebo priamo schodmi z prízemia, ak ste tam predtým odomkli dvokrídle dvere). V kancelárii pred márnicou si pozrite počítač (heslo Cowbell) a zistíte, že zomrel na srdcovú príhodu. Telo je v márnici a jeho veci v truhlici. Prejdite teda oproti do márnice a vypáčte truhlu (level 3). Z nej si vezmite kartu Foxy Boxes. Foxy Boxes je budova napravo, oproti klubu Asylum. Zbehnite tam a touto kartou si otvorte dvere. Vstúpte. Vnútri je v miestnosti napravo počítač, kde si môžete prečítať niečo o plánoch Cathayana. Samotný Cathayan vás čaká v sklade. Nič nepovie a rovno zaútočí, tak ho zabite - 1XP. Nič tu nie je a ani len meč a kuša po ňom nezostali. Takže po boji sa vráťte oznámiť úspech Knoxovi - 1XP.
Potom choďte do svojho domu. Murietta, ktorú hľadáte, býva rovno oproti vášmu bytu. Ak ste už dvere predtým nevypáčili, tak si spoza črepníka na chodbe vezmite kľúč a otvorte dvere. Vnútri si vypočujte záznamník a zistíte, že Dubrin odišiel do Downtownu - 1XP. Zájdite to oznámiť Kilpatrickovi - 1XP a dostanete odmenu 150 $. Splnili ste úlohu, no zároveň sa vám otvorila ďalšia, nájsť ho v Downtovne (Mudd Hunt).

Teraz sa vráťme k hlavnému príbehu. Bertram Tung je na starej čerpacej stanici, na konci ulice oproti klubu Asylum. Otvorte si bránu a vstúpte do starej nádrže. Tam oslovte nosferatu Bertrama. Prehodíte pár slov, zistíte niečo o Sabbat a potom vám ponúkne, že vás zavedie k skladisku. Ak ste pripravený, tak súhlaste.


Sklad Sabbatu

Objavíte sa pri sklade. Prejdite dierou v záchode a otvorte dvere. Hneď oproti je prvý nepriateľ a chrbtom, tak ho potichu zabite. V susednej miestnosti je krabica s nábojmi a doska zakrývajúca dieru v stene, ktorou môžete vyjsť von. Prejdite však do ďalšej miestnosti a potichu zabite fajčiaceho chlapa. Vyjdite von. Tam je pár vrakov áut. Za nimi kontajner a za ním krabica s nábojmi do brokovnice. Teraz sa vydajte medzi vlaky. Je to na vás, môžete sa plížiť a potichu likvidovať nepriateľov, alebo ich priamo likvidovať v otvorenom boji (neskôr v sklade to aj tak potichu veľmi nepôjde).
Do skladu vedú dve cesty. Prvá je naľavo. Tam dojdite k odparkovanej lokomotíve. Pri nej zabite nepriateľa a vylezte hore rebríkom. Na povale si vezmite strieborný prsteň a ventilačným otvorom vyjdite. Ste v sklade, stačí skočiť dolu. Druhá cesta je úplne napravo. Touto cestou sa budete musieť vracať. Sú tam dvere vedúce do malej budovy. Z nej vyjdete na dvor (sú tu zamknuté dvere, Level 6, za nimi je len truhla s nábojmi do pušky) a prejdite až k zadným dverám skladu. Ktoroukoľvek cestou vstúpite, dnu sa prebojujte cez nepriateľov hore do kancelárií (ak preskúmate celý objekt, nájdete kopec nábojov). V prostrednej máte možnosť pripevniť na stôl Astrolite. Urobte tak. Zapne sa trojminútový odpočet. Za ten čas sa musíte dostať zo skladu. Zbehnite teda dole schodmi. Tam vás napadne nepriateľský upír. Je dosť silný, ale už by ste ho mali zvládnuť. Potom vybehnite na zadný dvor a ním do menšej budovy (je to pravá cesta, ktorú som popisoval pri vstupe). Tam vás napadne druhý takýto upír. Tiež ho zabite a vybehnite von. Teraz už len prejdite pomedzi vlaky k budove, pri ktorej ste to tu začínali.
Keď tam dobehnete nastane expĺózia a sklad vybuchne - 4 XP. Pribehne k vám vlk, ktorý sa zmení na upíra. Je to Beckett. Chvíľu si s ním pohovorte. Keď vás opustí, automaticky sa objavíte opäť u Bertrama.
Môžete si s ním pokecať o všetkých klanoch a sektách. Potom sa vyberte pred klub Asylum. Parkuje tam taxík. Nastúpte a odvezte sa do ďalšej časti mesta - Downtown.



Hlavné questy

Wherefore Art Thou, Mercurio?

Prvá úloha nadväzuje hneď na úvodnú animačku, v ktorej bol popravený váš stvoriteľ a zrejme len vďaka protestu Nina Rodrigueza sa princ LaCroix rozhodol nechať vás žiť. Vyslal vás do Santa Minica, aby ste sa stretli s jeho agentom menom Mercurio. Keď potom budete vo svojom byte, pozrite si list na stole, je od Mercuria. Nechal vám tam heslo k vášmu PC. Je to "sunrise". V PC si pozrite mail od neho a získate jeho adresu - Main Street 24, apartmán 4.
Keď vyjdete na ulicu, uvidíte animačku, v ktorej ranený Mercurio vchádza do budovy napravo. Zbehnite k nej a uvidíte, že číslo sedí - 24. Vstúpte a vnútri vojdite do apartmánu č. 4. Tam nájdete doráňaného Mercuria ležiaceho na gauči. Na pláži ho prepadli nejakí muži a ukradli mu peniaze, aj výbušninu Astrolite. Mali by ste Astrolite priniesť späť (quest Surf´s Up). Ďalej z rozhovoru zistíte, že má veľké bolesti a ocenil by, keby ste mu priniesli niečo, čo by ich zmiernilo (quest The Pain of Bieng Mercurio). Ešte dodá, aby ste nikomu nehovorili, čo sa stalo. Vie zháňať rôzne veci a zavďačil by sa vám.


Surf´s Up

Od Mercuria ste zistili, že mu ukradli peniaze a výbušninu Astrolite nejakí muži na pláži. Choďte napravo z jeho domu a cez garáže prejdite schodami nadol a vyjdite na pláž. Tam vás osloví neznáma žena. Povie vám, že muži, ktorých hľadáte, sú v dome na kopci, napravo od vás. Vybehnite hore schodmi. Hore uvidíte dom a v bránke stojí strážca. Celkovo máte tri možnosti (ale nič vám nebráni v ich kombinácii).
1. Infiltračná cesta. Choďte úplne naľavo a tam je uvoľnený kôl v plote. Odložte ho a prejdite vzniknutou dierou. Preplížte sa za dom. Tam je generátor. Môžete ho zničiť, no jeho výbuch zburcuje chlapov v dome. Pri generátore je vypínač. Ním zhasnite svetlo. Jeden nepriateľ to príde skontrolovať, tak ho môžete zlikvidovať cez stealth kill. Postupne potom v tme likvidujte zvyšok.
2. Conanova cesta. Proste na nich vybehnite so zbraňou v ruke a všetkých pobite.
3. Diplomatická cesta. Briana, strážcu pri bráne presvedčte, aby vás vpustil dnu. Potom na vás ostatní nebudú útočiť. Vnútri zájdite do poslednej miestnosti a oslovte ich šéfa v bielom saku. Môžete ho presvedčiť, aby vám Astrolite proste dal, alebo že zaplatíte neskôr. Ak hráte za ženu, tak sa môžete dohodnúť na inej forme platby. Vtedy pošle svojho strážcu von a teší sa, čo ho čaká. Dobrovoľne nastaví krk, tak sa napite. Môžete ho zabiť, alebo ho nechať ako krvnú zásobáreň. Astrolite si môžete zobrať.

Nech ho získate akokoľvek, máte zato 2 XP. V dome ešte choďte do miestnosti s práčkami. Medzi práčkou a posteľou je ventilačka. Vstúpte do nej a nájdete tam Mercuriove peniaze (250 $). V miestnosti, kde dvaja chlapíci hrali karty, si môžete vziať na predaj autorádio. Potom zájdite za Mercuriom a povedzte mu, že máte Astrolite (1XP) a tiež mu môžete vrátiť jeho peniaze (1XP). Teraz máte nájsť chlapíka, ktorý vám pomôže s použitím výbušnín (quest Explosive Beginner).


Explosive Beginnings

Po splnení questu Surf´s Up zistíte od Mercuria, že Astrolite má byť použitý na zničenie skladiska, ktoré používa Sabbat. Aby ste sa tam dostali, potrebujete pomoc chlapíka menom Bertram Tung. No skrýva sa, lebo má nezhody s Theresou Voermanovou. To je majiteľka klubu Asylum. Choďte teda do klubu. Prehovorte barmana, že sa s ňou potrebujete stretnúť a povolí vám to. Tak potom choďte do výťahu, ktorým predtým odišla Janette, ktorú ste stretli pri prvom vstupe do klubu. Na poschodí počkajte, kým sa sestry dovadia a zatiaľ si vezmite z podlahy zlatý prsteň. Potom vstúpte. Požiadajte Terezu, aby ukončila svoj spor s Tungom. Má podmienku, musíte jej priniesť nejaký predmet patriaci duchovi, ktorý straší v jej hoteli. Nato splňte quest The Ghost Haunts at Midnight.
Keď sa potom vrátite do klubu, získate od Janette ďalší quest Slasterpiece. Stačí zničiť obrazy v múzeu a zabiť ich strážcu. Po splnení tohto questu máte quest Bad Blood. Stačí zájsť do reštaurácie. Len čo ho splníte, získate quest Sibling Rivalry. Po jeho splnení bude ukončený spor s Tungom a zistíte, že sa skrýva na starej pumpe. Je to na konci ulice oproti klubu Asylum, tak tam zájdite, otvorte dvere v plote a vstúpte do starej nádrže.
Tam oslovte nosferatu Bertrama. Prehodíte pár slov, zistíte niečo o Sabbat a potom vám ponúkne, že vás zavedie k skladisku. Ak ste pripravený, tak súhlaste.
Objavíte sa pri sklade. Prejdite dierou v záchode a otvorte dvere. Hneď oproti je prvý nepriateľ a chrbtom, tak ho potichu zabite. V susednej miestnosti je krabica s nábojmi a doska zakrývajúca dieru v stene, ktorou môžete vyjsť von. Prejdite však do ďalšej miestnosti a potichu zabite fajčiaceho chlapa. Vyjdite von. Tam je pár vrakov áut. Za nimi kontajner a za ním krabica s nábojmi do brokovnice. Teraz sa vydajte medzi vlaky. Je to na vás, môžete sa plížiť a potichu likvidovať nepriateľov, alebo ich priamo likvidovať v otvorenom boji (neskôr v sklade to aj tak potichu veľmi nepôjde).
Do skladu vedú dve cesty. Prvá je naľavo. Tam dojdite k odparkovanej lokomotíve. Pri nej zabite nepriateľa a vylezte hore rebríkom. Na povale si vezmite strieborný prsteň a ventilačným otvorom vyjdite. Ste v sklade, stačí skočiť dolu. Druhá cesta je úplne napravo. Touto cestou sa budete musieť vracať. Sú tam dvere vedúce do malej budovy. Z nej vyjdete na dvor (sú tu zamknuté dvere, Level 6, za nimi je len truhla s nábojmi do pušky) a prejdite až k zadným dverám skladu. Ktoroukoľvek cestou vstúpite, dnu sa prebojujte cez nepriateľov hore do kancelárií (ak preskúmate celý objekt, nájdete kopec nábojov). V prostrednej máte možnosť pripevniť na stôl Astrolite. Urobte tak. Zapne sa trojminútový odpočet. Za ten čas sa musíte dostať zo skladu. Zbehnite teda dole schodmi. Tam vás napadne nepriateľský upír. Je dosť silný, ale už by ste ho mali zvládnuť. Potom vybehnite na zadný dvor a ním do menšej budovy (je to pravá cesta, ktorú som popisoval pri vstupe). Tam vás napadne druhý takýto upír. Tiež ho zabite a vybehnite von. Teraz už len prejdite pomedzi vlaky k budove, pri ktorej ste to tu začínali.
Keď tam dobehnete nastane expĺózia a sklad vybuchne - 4 XP. Pribehne k vám vlk, ktorý sa zmení na upíra. Je to Beckett. Chvíľu si s ním pohovorte. Keď vás opustí, automaticky sa objavíte opäť u Bertrama.
Môžete si s ním pokecať o všetkých klanoch a sektách. Potom sa vyberte pred klub Asylum. Parkuje tam taxík. Nastúpte a odvezte sa do ďalšej časti mesta - Downtown.
Tam na ulici oproti vám je taxík. Naľavo od neho je Ventrue Tower. Vstúpte, oslovte strážnika a ohláste, že idete za LaCroixom. Potom choďte do výťahu a vyvezte sa do princovej pracovne, kde vás čaká aj so svojim bodyguardom. Oslovte ho, pochváli vás za prácu v sklade - 1XP. Tiež sa spýta, ako to prebiehalo. Ak neprezradíte, že mal Mercurio problémy, tak budete môcť od neho neskôr nakupovať zbrane.


The Ghost Haunts at Midnight

V rámci hlavného príbehu sa dostanete do Klubu Asylum. Potrebujete od Terezy Voermanovej, aby ukončila svoj spor s Bertamom Tungom. Súhlasí pod podmienkou, že pre ňu splníte jednu úlohu. V jej hoteli straší a robotníci odmietajú pracovať. Máte jej priniesť nejaký predmet ducha, čo tam straší. Tiež vám dá kľúč od kanálov, pretože jediná cesta k hotelu vedie cez kanály. Vyjdite von a vstúpte do kanálov. V nich sú len jediné dvere. Odomknite ich kľúčom od Terezy a vstúpte k tabuľke Access A. Vylezte hore rebríkom.
Na dvore hotela vstúpte do malej búdky pred hlavným vchodom a v nej si vezmite zo steny kľúče od hotela. Potom vstúpte hlavným vchodom do hotela. Teraz vás čaká naozaj silne atmosferická misia. V hoteli straší, to už vám je jasné. Okrem bežných zvukov a výpadkov svetla občas môžete zazrieť aj ducha. Podstatnejšie je, že po vás zlý duch občas hádže predmety z hotela (vázy, obrazy a pod.). To vám odoberá zo života, no ste upír, takže ak aj stratíte dosť zo života, nevadí, stačí chvíľu počkať, kým sa vám život sám zregeneruje. Tiež budete nachádzať noviny, v ktorých vám články budú napovedať, čo sa tu stalo. Hneď po vstupe sú jedny noviny na stole pred vami a jedny naľavo, na zemi pri výťahu. Zatiaľ sa dočítate len o slávnostnom otvorení hotela a o jeho vyhorení.
Choďte po schodoch nahor a prepadnete sa do pivničných priestorov. Choďte rovno a uvidíte ženu, ako prebehne chodbou zľava doprava. Choďte za ňou a doprava. Po vstupe do miestnosti sa dvere za vami uzavrú. Všimnite si porušenú stenu. Rozbite ju a cez dieru prejdite do susednej miestnosti. Tam nájdete ďalší článok o tom, že našli detské hlavy v hotelovej práčovni. Po prečítaní sa vám otvoria dvere von. Vyjdite a vráťte sa na križovatku, kde ste nasledovali ženu. Teraz choďte doľava. A vstúpte do práčovne. Jedna práčka je pootovorená, tak ju preskúmajte a vezmite si z nej kľúče. Potom choďte úplne naľavo k dverám, nad ktorými svieti červené svetlo. Otvorte ich kľúčom z práčky a vstúpte. Pokračujte ďalej, cestou uvidíte ducha so sekerou. Na konci choďte za pletivo a potiahnite páku na stene, čím spustíte energiu.
Vráťte sa na začiatok, kde ste sa prepadli z prízemia. Tam je naľavo výťah, ktorý už teraz vďaka vášmu spusteniu energie funguje. Nastúpte do neho a vyvezte sa na prvé poschodie. Z výťahu choďte naľavo, k apartmánom za hlavným schodiskom. V prvej miestnosti je na zemi zaujímavá kresba. V druhej si vezmite zo stolíka vedľa postele kľúče. Vráťte sa na tú stranu, kde ste vystúpili z výťahu. Choďte do druhých dverí, na ktoré ukazuje duch ženy a otvorte ich práve získaným kľúčom. V podlahe je diera zakrytá doskou. Dosku rozbite a skočte do diery. Na bare nájdete ďalší článok. Potom choďte za bar a privolajte si jedálny výťah. Nastúpte do neho a zvezte sa do kuchyne. Tam nájdete na stole denník, ktorý si prečítajte. Zistíte, že manžel podozrieval svoju ženu, že má milenca a tak zabil ju, aj deti.
Týmto odhalením získavate vedľajší quest Spiritual Release. Po zobratí denníka v kuchyni začne vyvádzať duch jej manžela a bude rozhadzovať kuchynská náradie, čo vám rozhodne nerobí dobre. Po chvíli sa vyvalia dvere naľavo, tak nimi prejdite. V miestnosti za nimi rozbite kryt ventilačky a vlezte do nej. Na konci vám duch ženy povie aby ste boli opatrný. Len čo vyleziete von, skočte k rebríku oproti a tak sa vyhnete padajúcemu výťahu. Vylezte po rebríku hore, skočte na rímsu za sebou a po nej prejdite cez otvorené výťahové dvere na chodbu.
Choďte do chodby napravo a vstúpte do dverí č. 211. Zo skrinky pri posteli si vezmite Wheakapaug Thistle (zvyšuje obranu, Defense +1, stačí ho mať v inventári). Na konci tejto chodby nájdete ďalší článok o tom, kto je podozrivý z vraždy. Chodba je uzavretá, tak sa vráťte k výťahu a prejdite druhou chodbou. Na konci chodby vstúpte do izby č. 218. Po doskách prejdite cez dieru v strope o poschodie vyššie. Pozor, začne sa objavovať astrálny oheň (ktorý horel pri požiari hotela) a ten vás zraňuje. Na tomto poschodí prebehnite na koniec chodby a vstúpte do izby č. 310.
Izba je zničená, no keď v nej vykročíte ďalej, dostanete sa na chvíľu do minulosti a izba vyzerá ako nová. Na jej konci si zo stola vezmite náhrdelník - 1XP. Potom ste opäť v prítomnosti. Skočte dierou v podlahe dole, o poschodie nižšie. Vyjdite von a vstúpte do výťahovej šachty, ktorou ste prišli. Zlezte na rímsu k dverám vedúcim na prvé poschodie. Sú otvorené, tak nimi vyjdite. Teraz už len zbehnite dole, k hlavnému vchodu a vyjdite von. Vráťte sa cez kanál do klubu Asylum.
Teraz tam stretnete Janette. Bude od vás chcieť ten náhrdelník. Ak jej ho dáte, hodí ho do mora a quest je nesplnený. Zdvorilo jej ho odmietnite dať a získate 1XP. Janette vám zadá úlohu Slashterpiece. Po jej splnení sa vráťte do klubu a konečne tam nájdete Terezu. Odovzdajte jej náhrdelník a úloha je splnená. 2XP.


Slastherpiece

Keď sa po splnení úlohy The Ghost Haunts at Midnight vrátite do klubu Asylum, nájdete tam Janette. Nahovorí vám, že je potrebné, aby ste poškodili obrazy v miestnej galérii. Ak súhlasíte, že to pre ňu spravíte, dá vám nôž. Tiež dodá, aby ste z galérie ukradli peniaze charity. Gallery Noir sa nachádza kúsok od kliniky, oproti Mercuriovmu domu. Môžete sa tam dostať viacerými spôsobmi. Môžete vypáčiť hlavný vchod (level 10), no na to asi nemáte. Bočnú uličku stráži strážnik. Môžete ho presvedčiť, oklamať atď, aby vám otvoril, alebo vydal kľúče (alebo ho zabiť a narobiť si problémy). Po rozhovore sa postaví pred hlavné dvere a vy môžete ísť k dverám v bočnej uličke (level 1). Ak sa chcete vyhnúť aj strážnikovi, tak choďte do garáží. Hneď zo začiatku vidíte do bočnej uličky pri galérii. Posledné zábradlie môžete vytrhnúť (ak ste dosť silný, ale pomôže Blood Buff). Tade prelezte a poza strážnika vypáčte dvere.
V galérii sú štyri obrazy. Musíte ich poškodiť v správnom poradí. Dajte si teda do rúk nôž a porežte ich v tomto poradí: Caine slays Abel; Caine cursed by God; Caine meets Lilith; Caine spurns Lilith. Potom sa zjaví v strede miestnosti krvavý démon. Zabite ho a získate 3XP. Za jedným obrazom je stôl s pokladňou. Pri pokladni je krabička so zbierkou. Môžete si z nej vziať peniaze (250 $), no stratíte tak jeden bod humanity. Inak, tento quest môžete aj odmietnuť.


Bad Blood

Keď sa vrátite do klubu Asylum po queste Slashterpiece, je tam opäť Tereza. Spýtajte sa na Tunga. Má na vás ešte jednu požiadavku. Máte sa stretnúť s jej sestrou v reštaurácii Surfside Dinner. Vyjdite teda na ulicu a len prejdite cez cestu do reštaurácie oproti. Je tam parta podozrivých týpkov. Zájdite do zadnej časti k telefónu a chlapi vás napadnú. Zabite ich, je to sebaobrana - 2XP. Poberte im zbrane a získate novinku, Utica M37. Potom zazvoní telefón vzadu, kde ste sa mali stretnúť. Zdvihnite ho. Volá Tereza a skočí jej do toho aj Janette. Vráťte sa do klubu. Tento mini quest je kompletný a v podstate pokračuje questom Sibling Rivalty.


Sibling Rivalty

Tento quest začína priamo koncom questu Bad Blood. V reštaurácii zdvihnite zvoniaci telefón a zistíte, že Tereza chce zabiť Janette. Bežte teda naspäť do klubu. Po vstupe na poschodie nájdete obe sestry. Naplnilo sa to, čo ste už asi všetci tušili. Obe sú jedna. Jedna schizofrenička. Začnú sa hádať. Vy môžete v rozhovore podporovať jednu, alebo druhú, alebo ich obe ukľudňovať. Od vás potom závisí aj výsledok. Máte tri možnosti. Presvedčíte Terezu, aby zabila Janette - 5 XP, presvedčíte Janette, aby zabila Terezu - 5 XP. Ak ste dobrý v presvedčovaní, máte aj tretiu možnosť a to presvedčiť ich, aby zostali spolu, lebo z ich koexistenice čerpajú silu - 6XP. Nech to skončí akokoľvek, úloha je splnená. A zároveň sa jej splnením urovná spor s Tungom, vy zistíte, kde ho hľadať a tak môžete pokračovať v queste Explosive Beginnings.



Vedľajšie questy

A Bounty for the Hunter

Zájdite do Kilpatrick Bail Bonds. Budova na konci Santa Monicy, za reštauráciou. Pokecajte si s ním o obchode a zistíte, že sa mu stratil jeho lovec Carson. Ponúknite sa, že mu ho pomôžete nájsť. Dá vám kľúč od jeho apartmánu č. 1, v budove č. 24. Tá istá budova, kde je Mercurio. Vstúpte teda do jeho bytu. Vnútri si môžete vziať z poličky peniaze (25 $) a spod stola strieborný prsteň. Na záznamníku si vypočujte odkaz, kde hovorí, že uploadol informácie do počítača. Tak si prezrite počítač (heslo je Imalia, ako dievčina z plagátu na stene) a zistíte, že Mcgee by mal byť v tetovacom salóne. Tiež je tam poznámka, že vstupná karta do salónu je na televízore, tak si ju nezabudnite vziať.
Choďte teda k budove vedľa kliniky, je to tetovací salón (Devil´s Brand: Tattoo Professional Body Piercing). Otvorte ho kartou, čo ste našli v Carsonovom byte. Vnútri zbehnite dole, no nič nenájdete. Zvoní však telefón, tak ho zdvihnite. Chlapík v telefóne hovorí, že bol dohodnutý na nejaký modeling s McGeem. Ponúknite sa, že to vezmete za neho. Zájdite na koniec hlavnej ulice (je na nej klinika a Mercuriov dom) a na konci zahnite doprava. V rohu je Gimble´s Prosthetics. Zazvoňte pri dverách a povedzte, že ste ten z telefónu. Vpustí vás dnu. Tam vás privíta Stanley Gimble osobne. Zanechá vás osamote s tým, že sa ide pripraviť. Choďte za ním a hneď za dverami zistíte, že to tam nie je celkom v poriadku. Z chladničky si vezmite krvný sáčok a zbehnite až úplne dole. Tam vám z cely niekto volá o pomoc. Než niečo stihnete spraviť, tak sa na vás vyrúti Gimble ozbrojený odseknutou rukou. Zabite ho - 1XP. Môžete si vziať tú odseknutú ruku a sami ju používať ako zbraň. Potom otvorte celu a zachránite Carsona. Ten po tejto skúsenosti už nechce ďalej vykonávať svoju prácu. Zájdite teda za Kilpatrickom povedať mu, že ste našli Carsona - 1XP. Nezabudnite si pýtať odmenu (201 $).


Bloody Mess

Po krátkom čase hrania skočte do svojho bytu a v počítači si pozrite mail od princa LaCroixa. Požiada vás, aby ste získali z kliniky vlkodlačiu krv, aby nedošlo k porušeniu Masquerade. Choďte teda na kliniku a v nej na poschodie. V závislosti od toho, ako ste sem vstúpili prvýkrát sa buď preplížte do miestnosti s označením CIS, alebo presvedčte strážnika, aby vás tam vpustil, alebo ho jednoducho zabite (je tu voľná zóna, tak nestratíte humanity). V tejto miestnosti použite počítač a otvorte dvere miestnosti s krvou a aj dvere trezoru. Teda cs door - heslo dosage - príkaz unlocked a cs safe - heslo paige a tiež príkaz unlocked. Potom choďte do miestnosti s nápisom Controlled Substances. Vstúpte a z trezoru si vezmite Werewolf Blood a získate 2 XP. Zájdite do svojho domu a do svojej schránky na prízemí vložte vlkodlačiu krv. Vyjdite von a vráťte sa. V schránke nájdete odmenu (150 $). Vybehnite ešte do bytu a v počítači si pozrite ďakovný mail od princa. Tým ste splnili úlohu a získali 1 XP.


Jumpin the Bail

Keď splníte quest pre Kilpatricka A Bounty for the Hunter, tak mu oznámite, že jeho lovec Carson sa už nevráti do práce. Má práve nejakú robotu, ktorú nemá kto spraviť. Ponúkne ju vám. Súhlaste. Potrebuje zistiť, kde sa nachádza istý Mike Dubrin. Odporučí vás za jeho priateľkou menom Marian Murietta.
Choďte do svojho domu. Murietta, ktorú hľadáte, býva rovno oproti vášmu bytu. Ak ste už dvere predtým nevypáčili, tak si spoza črepníka na chodbe vezmite kľúč a otvorte dvere. Vnútri si vypočujte záznamník a zistíte, že Dubrin odišiel do Downtownu - 1XP. Zájdite to oznámiť Kilpatrickovi - 1XP a dostanete odmenu 150 $. Splnili ste úlohu, no zároveň sa vám otvorila ďalšia, nájsť ho v Downtovne (Mudd Hunt).


Replanting a Lily

V rámci questu Thinned Blood oslobodíte z podzemia kliniky Lily, ktorú tam používali ako zásobáreň krvi na predaj. Len čo ju oslobodíte, tak vás osloví chlapík, ktorý krv predával. Je naštvaný, že prišiel o zdroj. Pokiaľ ho nepresvedčíte, že je to v poriadku, ani ho nechcete, či nemôžete podplatiť 100 $, tak sa ho spýtajte, čo môžete urobiť. Odpovie, že zohnať nový zdroj. Tak sa ešte spýtajte, kde by ste sa mali po ňom poobzerať. Odporučí klub Asylum. Ten klub je hneď za klinikou, tak tam skočte. Vnútri na poschodí je Daniela. Práve dorazila do mesta a chce sa zabaviť. Môžete ju používať ako vašu vlastnú zásobáreň krvi. No teraz ju presvedčte, aby šla do kliniky. Potom sa len vráťte za chlapíkom a ten je spokojný s novou mladou bandaskou Danielle a hneď z nej môžete zase tankovať. Samozrejme za peniaze. Splnením tohto questu strácate 2 body humanity. Tento quest nie je možné získať pre Nosferatu. A pravdepodobne ani pre ženské postavy (aspoň moja ženská postava Venture ho nemohla získať).


Spiritual Release

Tento quest získate počas plnenia questu hlavnej dejovej línie - The Ghost Haunts at Midnight. V rámci toho questu budete preskúmavať hotel, v ktorom straší. Keď nájdete denník ženy, ktorá tu bola zavraždená, zistíte z neho, čo sa naozaj stalo a zároveň získate túto úlohu, oslobodiť jej ducha. Táto úloha nemá samostatné plnenie. Stačí splniť úlohu The Ghost Haunts at Midnigt. Na jej konci získate náhrdelník, ktorý máte odovzdať Tereze, vlastníčke klubu Asylum. Nedávajte ho jej sestre Janette, aj keď si ho bude od vás pýtať, tým by boli oba questy nesplnené. Splňte pre ňu quest Slashterpiece a potom sa stretnete opäť s Terezou. Odovzdajte je náhrdelník a oba questy sú splnené.


The Haunted Hunter

Keď prvýkrát vchádzate do kliniky hlavným vchodom, osloví vás ghúl menom Knox. Zistíte od neho, ako sa z človeka stane ghúl a podobne, no nič podstatné. Je síce na tajnej misii, ale neprezradí vám o nej nič. Neurážajte ho, inak sa s vami nebude baviť. Neskôr ho môžete stretnúť pri bare v klube Asylum. Tam ho oslovte a zistíte, že jeho pán je Bertram Tung (hľadáte ho v rámci questu Explosive Beginnings) a jeho úloha spočívala v sledovaní neznámeho Aziata, zrejme upíra. No ten to zistil a ide po ňom. Ponúknite mu pomoc. Dá vám vodičský preukaz toho upíra, aby ste ho mohli ľahšie nájsť. Ten je na meno Virgil Crumb.
Zájdite za Kilpatrickom (Bail Bonds) a pozrite si jeho počítač. Abecedne "a-f" a meno "crumb, v". Tam zistíte, že je v márnici.
Choďte teda na kliniku, zbehnite dole k predajcovi krvi a poza neho do práčovne a cez dieru v stene do márnice (alebo priamo schodmi z prízemia, ak ste tam predtým odomkli dvojkrídle dvere). V kancelárii pred márnicou si pozrite počítač (heslo Cowbell) a zistíte, že zomrel na srdcovú príhodu. Telo je v márnici a jeho veci v truhlici. Prejdite teda oproti do márnice a vypáčte truhlu (level 3). Z nej si vezmite kartu Foxy Boxes. Foxy Boxes je budova napravo, oproti klubu Asylum. Zbehnite tam a touto kartou si otvorte dvere. Vstúpte. Vnútri je v miestnosti napravo počítač, kde si môžete prečítať niečo o plánoch Cathayana. Samotný Cathayan vás čaká v sklade. Nič nepovie a rovno zaútočí, tak ho zabite - 1XP. Nič tu nie je a ani len meč a kuša po ňom nezostali. Takže po boji sa len vráťte oznámiť úspech Knoxovi - 1XP. Úloha splnená. Príbehovo sa na to neskôr môžete spýtať Bertrama.


The Pain of Being Mercurio

Keď sa prvýkrát stretnete s Mercuriom, tak je celý doráňaný. Má silné bolesti, tak vás požiada o niečo, čo by ich potlačilo. Choďte na kliniku. Pozrite si v návode časť klinika. Sem napíšem najpriamejšiu cestu. Vstúpte na kliniku zadnými dverami. Vybehnite hore schodmi a lockpicknite sa do prvej miestnosti napravo s označením Maintenance. Vnútri vlezte do otvorenej ventilačky a v nej skočte dole ventilačkou na prízemie. Tam vstúpte do miestnosti, v ktorej sú na poličke kľúče od kancelárie Doktora Malcolma. Vyjdite von a otvorte si dvojkrídle sklenené dvere. Naľavo je jeho kancelária. Kľúče sú pre poriadok, ak sa nechcete zdržovať, tak ju môžete hneď na začiatku lockpicknúť (level 4). Vstúpte do jeho kancelárie a zoberte si z jeho stola morfium. Zaneste ho Mercuriovi a získate bod humanity a 1 XP.


Thinned Blood

Z centra Santa Monica prejdite cez garáže na pláž. Tam je skupina ľudí. Ich vodcom je chlapík bez trička menom E. Keď ho oslovíte, myslí si, že ste ich prišli vyhnať. Ak budete priateľský, tak zistíte, že sú to Thin Blood, upíri bez klanu, bez poučenia o vampírskych pravidlách. Sami o sebe veľa nevedia. Ponúknite mu, že sa o nich pokúsite zistiť, čo budete môcť. Spomenie vám Lily, ženu, ktorá z neho spravila upíra a ktorá by o nich mohla vedieť viac. Stretli sa v reštaurácii v meste.
Zájdite teda do budovy s nápisom Dinner. Vnútri oslovte predavačku Doris. Hneď na začiatku ju môžete presvedčiť, že ste zdravotný inšpektor a aby ste nehlásili čistotu v jej podniku, dá vám úplatok 50 $. Spýtajte sa jej na Lily a aj keď jej pamäť neslúži, vytiahnete z nej, že tam Lily bola. Dá vám dokonca jej veci, čo si tam nechala: kľúč od auta, fotku a dlžnú listinu (Bail Bond) na meno Rolf Toten.
Ak ste čítali svoje maily, viete, že Bail Bond má na starosti Kilpatrick. Z reštaurácie sa dajte naľavo a tam vstúpte do budovy s nápisom Kilpatrick Bial Bonds. Pozrite si Kilpatrickov počítač. V ňom si pozrite zoznam mien "s-z" a tam "toten,r". zistíte, že mu patrí auto (Lightningbird Car, značka GUYCONI). Zbehnite na parkovisko a nájdite ho. Je to jedno z dvoch áut pred schodiskom vedúcim na pláž. Otvorte kufor Lilinými kľúčmi a vezmite si zvnútra jej denník. Z neho sa dočítate, že Rolf z nej spravil vampírku, opustil ju a ona osamelá spravila vampíra z E.. Posledný záznam je o tom, že mala hlad a keď nevedela, kam sa obrátiť, rozhodla sa ukradnúť krvné zásoby z kliniky. 1XP za denník. Zájdite teda na kliniku.
Do kliniky môžete vstúpiť hlavným vchodom a bočným. Prečítajte si podrobnejšie časť Klinika v návode. Tu spíšem najrýchlejší postup. Vstúpte bočným vchodom do kliniky a zbehnite dole schodmi. Ak nepresvedčíte chlapíka za sklom, aby vám otvoril lockpicknite dvere naľavo (level 3). Za nimi vstúpte do miestnosti naľavo. Za ňou môžete presvedčiť doktora, aby vám povedal heslo (alebo ho zabiť, stratiť humanity a tak ho získať). Ak nie, tak choďte do druhých dverí naľavo, hacknite počítač. Cez heslo "ambrosia" doň vstúpite a získate heslo "1969".
Potom vstúpte do časti s troma mrazničkami (napravo od predajcu krvi). Vojdite do prvej a na stene uvidíte zámok na číselný kód. Vložte teda kód 1969 a otvoria sa tajné dvere. Za nimi nájdete Lily. Osloboďte ju (možnosť v rozhovore) a ona vyhladovaná hneď skočí na doktora, ktorý práve vojde. Zabije ho. Potom ju vyspovedajte. Držali ju tu ako zásobáreň krvi na predaj. Povedzte jej, že ju E. čaká na pláži a že jej odpustil. Ona vám zas povie niečo o Thinned Blood upíroch. Získate 1 XP a +1 humanity.
Potom sa vráťte na pláž za E. a oslovte ho . Tým získate 1 XP a ukončíte quest. Môžete tiež pokecať s Lily a popriať im obom šťastie.


Carnival of Death

V budove, v ktorej máte svoj byt, sú na zemi noviny, v ktorých sa dočítate o brutálnej vražde v meste (alebo z iných novín v meste). Rozhodnete sa na to pozrieť trochu bližšie a získate hneď tento quest. Keď budete na pláži, tak choďte napravo popri budove hore na mólo. Tam zájdite na koniec k plotu a za plotom uvidíte miesto činu, kde policajti obhliadajú obeť. Zatiaľ sa nemáte kam pohnúť ďalej. Neskôr sa počas plnenia questu Mudd Hunt dostanete v časti Downtown do opustenej budovy. Nájdete tu ďalšiu obeť vraha, je to Sean Milton. Krčí sa tu vydesený bezdomovec, tak ho vyspovedajte o tom, čo videl. Po rozhovore ho presvedčite, aby to, čo videl, nikomu nepovedal - získate 1XP a masquerade redemption. Potom vyskáčte hore k mŕtvole. A vezmite si pri nej ležiace kľúče (Luckee Star Room Key).
Keď budete neskôr v Hollywoode, tak choďte do Luckee hotela. V ňom vstúpte do izby č. 6, od ktorej máte kľúče. Tam uvidíte, ako neznámy vrah zabije priamo pred vami Mika Durbina. Na poličke nájdete kartu s nápisom Brothers Salvage. To je vrakovisko v Santa Monica pri mieste, kde sa skrýva Bertram Tung. Vstúpte do dvora a tam do domu. Prejdite na vrakovisko za domom a bežte za mužom, ktorý pred vami začne utekať. Pozor na padajúce vraky a oheň.
Na konci sa s ním dáte do rozhovoru. Zabili mu ženu a deti a teraz sa mstí. Počas rozhovoru môžete získať bod humanity, keď zistíte, prečo to robí, prejavíte trochu pochopenia a zvalíte vinu na beštiu v ňom ukrytú. Môžete ho presvedčiť, aby skončil so zabíjaním (posledného vinníka zabil v Hollywoode) a nechať ho odísť. Získate tým 2XP, no porušíte tým Masquerade. V prípade, že ho necháte tak no nepresvedčíte ho, aby prestal s vraždením, quest máte nesplnený.
Taktiež ho môžete potrestať za jeho činy a bojovať sním. Vtedy sa zmení na potvoru s pazúrmi. Využite horiaci oheň a zatlačte ho do plameňov, to vám pri boji výrazne pomôže. Získate 2XP a Masquerade Redemption.


Mudd Hunt

Po splnení questu Jumpin the Bail ste oznámili Kilpatrickovi, že Mike Durbin sa presunul do Downtownu a hneď ste aj získali túto úlohu - nájsť ho. Keď budete v Downtowne, tak choďte do budovy Skyeline Apartments. Na druhom poschodí býva Sean Milton. Vlámte sa dnu. Pri pátraní po Mikovi Durbinovi ste boli nasmerovaní jeho posledným odkazom práve sem k Miltonovi. Vnútri si na odkazovači vypočujte ďalší odkaz od Durbina. Má sa s Miltonom stretnúť na nejakom mieste, ktoré je cez ulicu, oproti baru. Tiež si z jeho bytu vezmite Kendo for Advanced Students (Research 5, Meele 1).
Choďte teda k baru The Last Round (Anarchisti) a do uličky oproti nemu. Na začiatku uličky je stará opustená budova. Vstúpte. Je to zrejme miesto, o ktorom hovoril na záznamníku Durbin. Nájdete tu ďalšiu obeť vraha, ktorý vyčíňa po meste, obeť je Sean Milton. Krčí sa tu vydesený bezdomovec, tak ho vyspovedajte o tom, čo videl. Po rozhovore ho presvedčte, aby to, čo videl, nikomu nepovedal - získate 1XP a masquerade redemption. Potom vyskáčte hore k mŕtvole. Okrem autorádia si vezmite aj pri nej ležiace kľúče (Luckee Star Room Key).
Keď budete neskôr v Hollywoode, tak choďte do Luckee hotela. V ňom vstúpte do izby č. 6, od ktorej máte kľúče. Tam uvidíte, ako neznámy vrah zabije priamo pred vami Mika Durbina. Nájdete kartu s nápisom Brothers Salvage, no to už je pre quest Carnival of Death. Nájdením Durbinovej mŕtvoly ste splnili túto úlohu - 2XP.


The Regent´s Riddle

Vo vašom byte máte na stole list od Tremerského Regenta, ktorý vás pozýva k sebe na stretnutie. Miesto, kde ho nájdete, je ukryté v hádanke, ktorú vám v liste zanechal. Keď budete neskôr v časti Downtovn, tak sa vydajte doprava od Ventrue Tower, popri starej nemocnici. Pôjdete popri hoteli Hollowbrook. Choďte ďalej k autobusovej zastávke. Všimnite si okno pod strechou budovy oproti zastávke. Je v ňom fialová žiara. Takže ste našli sídlo regenta, podľa hádanky. Vstúpte dnu. Vnútri choďte do dverí pod schodmi a napravo do malej knižnice. Tam si zo stola vezmite knihu Thaumaturgical Creatures. Zistíte niečo o Gargoloch a Homunkuloch. Potom prejdite magickými chodbami až k Tremerskému regentovi menom Maximillian Strauss. Oslovte ho - 1XP. Pozval si vás preto, aby vás požiadal o láskavosť, ale to je už ďalší quest (A Plague for the Angels).

 

DOWNTOWN

Mesto

Uvítanie v meste. Stretnutie s princom LaCroixom a s kanibalkou v starej nemocnici.
Ako vystúpite z taxíka, napadne vás pár členov Sabbatu a dostanú vás. No objaví sa Nines Rodriguez, ktorý bol aj v úvodnej animačke, pri rozhodovaní o vašom osude. Zachráni vás. Povie vám, že by sa s vami rád stretol a odíde.
Na ulici oproti vám je taxík. Naľavo od neho je Ventrue Tower. Vstúpte, oslovte strážnika a ohláste, že idete za LaCroixom. Potom choďte do výťahu a vyvezte sa do princovej pracovne, kde vás čaká aj so svojim bodyguardom. Oslovte ho, pochváli vás za prácu v sklade - 1XP. Hneď má pre vás ďalšiu prácu. Na lodi Elizabeht Dane bol dovezený Ankaran Sarcophagus. Máte ho preskúmať. Tiež máte zistiť, čo už o tom vie polícia a máte priniesť zoznam tovaru, čo bol prevážaný na lodi. Taktiež sa vás spýta, či ste sa stretli s Rodriguezom. Odporučí vám ísť si s ním pohovoriť. Vráťte sa na ulicu.
Vonku sa otočte, pri mieste, kde ste sa objavili na začiatku, je za plotom stará budova nemocnice. V plote je diera a pri minibuse veľká trhlina, takže sa zaň dostanete v pohode. Vstúpte do budovy. Hneď po vstupe vás osloví na smrť vydesený muž a hovorí, že tu niečo zabilo členov jeho štábu. Nechajte ho tu a vydajte sa preskúmať budovu (neskôr môžete prijať úlohu ho zabiť, tak sa ho môžete zbaviť rovno tu, ak chcete). V miestnosti napravo je fľaštička morfia. V druhej miestnosti naľavo uvidíte na monitore záber, ako niečo zabilo utekajúceho muža. V prvej miestnosti naľavo vylezte do ventilačnej šachty a prejdite ňou. Keď z nej vyleziete von, tak choďte do dverí oproti. Je tam schodisko. Zohnite sa a zájdite pod schody. Vyrazte drevené dosky, ktoré blokujú dieru pod schodmi a prelezte ňou do miestnosti za ňou. Tam uvidíte ďalší záber, tentokrát na ženu, ktorú niečo stiahne a zabije. Vstúpte do dvojkrídlych dverí. Pri posteliach je ďalšie morfium. Ďalej zlezte dole cez dieru v podlahe. Po trámoch až na najnižšie podlažie. Dole vstúpte do chodby. Tu už je len dvoje dverí. Za tými naľavo je tretia fľaša morfia a za tými napravo je diera v podlahe. Skočte do nej a prelezte tunelom popod podlahu až do ďalšej miestnosti. Tam už len priamou cestou (cestou uvidíte smrť ďalšieho muža) pokračujte až k žene, ktorá ohlodáva mŕtve telo. Je to Pisha the Nagaraja.
Po vstupe k nej vás sama osloví a poukazuje na to, že vy pijete krv, ona je mäso. Môžete ju zabiť (možnosť v dialógu, alebo na ňu zaútočiť kedykoľvek potom), alebo ju akceptovať a dohodnúť sa s ňou. Ušetril som ju len preto, že sa s ňou spájajú dva questy.
Z rozhovoru zistíte, kto je a že tadeto len prechádza, zháňa nejaké okultné predmety a obchoduje s artefaktmi. Než sa však budete môcť venovať obchodu, požiada vás o službu. Muž, ktorého ste stretli pri vstupe do budovy, videl priveľa a tak sa o neho máte postarať, najlepšie poslať jej ho sem dole (quest Necromantic). Ak ste ho zabili pri prvom stretnutí, rovno jej to povedzte. Vychádzajme z toho, že ste ho nezabili a quest splníme korektne. Vráťte sa hore; na mieste, kde stál muž, nájdete na zemi Business Card, na ktorej je adresa k Skyline Apartments, meno Simon Milligan. Potom za ním skočíme, vráťte sa na ulicu.

Tremerský Regent, bar Last Round a Nines Rodriguez.
Pokračujte ulicou popri starej nemocnici. Pôjdete popri hoteli Hollowbrook. Choďte ďalej k autobusovej zastávke. Všimnite si okno pod strechou budovy oproti zastávke. Je v ňom fialová žiara. Takže ste našli sídlo regenta, podľa hádanky z pozvánky vo vašom apartmáne. Vstúpte dnu. Vnútri choďte do dverí pod schodami a napravo do malej knižnice. Tam si zo stola vezmite knihu Thaumaturgical Creatures. Zistíte niečo o Gargoloch a Homunkuloch. Potom prejdite magickými chodbami až k Tremerskému regentovi menom Maximillian Strauss. Oslvote ho - 1XP. Môžete si pohovoriť o Camarille a o jeho nevôli voči princovi LaCroixovi. Podstatné z rozhovoru je to, že vám povie o epidémii, ktorá sa šíri v tejto časti mesta. Požiada vás, aby ste to prešetrili. Súhlaste (quest A Plague for the Angels). Odporučí vám začať s vyšetrovaním u Anarchistov. Vráťte sa na ulicu.
Pokračujte ulicou medzi hotelom Hollobrook a zástavkou. Dorazíte k baru Last Round, sídlo Anarchistov. Vstúpte. Pri schodoch je dievča v baretke menom Damsel. Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Odporučí vám dva zdroje. Máte sa spýtať ghoula Paula v Skyline Apartments, alebo sa popýtajte medzi bezdomovcami (quest Fun with Pestilence).
Vyjdite hore schodmi. Tam vás osloví černoch Skelter. Môžete od neho zistiť niečo o upírskych mýtoch o Cainovi (zabil Ábela a bol prvým vampírom za trest). Spýtajte sa ho na prácu a povie vám o ghoulke menom Patty. Patrila k vampírovi klanu Toreador, no ten je preč a o na ho stále hľadá. Zbytočnými otázkami by mohla nielen porušiť masquerade, ale aj prilákať lovcov upírov. Máte to s ňou vybaviť.
Potom oslovte konečne Ninesa. Poskytne vám rady a informácie. Spýtajte sa ho, či vás môže naučiť bojovať a on súhlasí - zvýši sa vám Brawl +1.
Ešte si môžete pohovoriť s Jackom, ktorý vás prevádzal tutorialom. Dozviete sa pár zaujímavostí, no nič, čo by ste nevyhnutne potrebovali.

Fat Larry a podzemné garáže.
Vráťte sa k Ventrue Tower. Hneď za rohom budovy je biely nákladiak, o ktorý sa opiera tlstý černoch. Je to Fat Larry, predáva zbrane. Okrem zbraní si u neho môžete kúpiť prvé nové brnenie. Ak chcete získať od neho úlohu, tak si kúpte zbraň (nestačia náboje, alebo brnenie). Napr. Požiarnicku sekeru. Peniaze sa vám vrátia, ak splníte úlohu. Po zakúpení zbrane ho znova oslovte a navrhne vám obchod. V podzemných garážach práve prebieha stretnutie chlapíkov z čínskej štvrte a miestnej bandy. Ak prinesiete jeden z kufríkov, ktorý si majú vymeniť, tak Larry pozná niekoho, kto zaň rád zaplatí. Ak máte dosť bodov v presvedčovaní, tak mu navrhnite, že by vám mohol dať zľavu (len počas rozhovoru o tejto úlohe to môžete spraviť) a on súhlasí.
Vstup do garáží je pár krokov od vás, za rampou so strážnikom. Vstúpte tam. Vnútri máte dve možnosti prejdenia. Môžete jednoducho všetkých pozabíjať a prebojovať sa až na koniec. Druhou možnosťou je prejsť to potichu, cez ventilačné šachty. Hneď po vstupe sú pred vami dvere. Za nimi môžete vliezť do šachty. Ventilačky sú krátke a vždy vás posunú len o kúsok ďalej, za strážcov. Vždy, keď vyleziete von, poobzerajte sa a neďaleko vás je rebrík, ktorý vás dovedie do ďalšej ventilačky. Takto sa môžete dostať až dole, do štvrtého podlažia parkoviska. Nech sa už dole dostanete akokoľvek, vezmite si dole kufrík - 1XP. Na jednom podlaží ešte môžete nájsť na zemi autorádio. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance.
Potom vám oznámi, že pozná niekoho, komu by sa mohli hodiť vaše služby. Je to majiteľka disko klubu Confession menom Venus Dare (quest A Confession). Máte sa za ňou zastaviť.

Klub Confession. Patty, Venus Dare a ruskí chlapci.
Pokračujte od Ventrue Tower ulicou až k disko klubu. Vnútri je hneď pri bare žena, ktorú môžete okúzliť, tak ako tie dve v klube Asylum a piť z nej krv. Oproti baru postáva ghoulské dievča menom Patty. To, o ktorom vám hovoril Skelter. Keď ju oslovíte, spozná vo vás upíra. V rozhovore sa vás nezabudne spýtať, či neviete, kde by mohol byť Kent Alan Ryan, jej majster. Máte tri možnosti. S dávkou presvedčovania jej povedzte, že odišiel do San Diega. Ona sa tam za ním vydá a tým pádom sa prestane v okolí vypytovať, čiže je to vybavené. Môžete povedať, že je vonku v uličke. Odíde za ním. Vyjdite teda von a choďte do bočnej uličky naľavo od baru, ktorá spája túto ulicu a tú s hotelom Hollowbrook. Tam počkajte, kým sa nik nepozerá a zabite ju. Stratíte tak bod Humanity. Pokiaľ ste sa už stretli s Pishou počas questu Necromantic, tak povedzte Patty, že Kent je v starej nemocnici. Aj tam sa ho vyberie hľadať a stane sa obeťou Pishy. Aj pri tomto spôsobe stratíte bod humanity. Vyriešte to jedným z týchto troch spôsobov a získate 1XP.
Potom oslovte barmanku. Je to Venus, majiteľka. Povedzte, že vás posiela Fat Larry (pokiaľ ste pre neho nespravili quest Traffik, tak sa jej len pochváľte, že to ste vy, kto vyhodil do vzduchu sklad v Santa Monice a sama vás požiada o láskavosť). Požiada vás o vybavenie záležitosti s poplatkom pre ruských gangstrov. Venus už odmieta platiť a máte to ísť oznámiť vyberačom. Vyjdite z baru a choďte doprava k hotelu Empire. Na parkovisku za ním stoja traja chlapi. Oslovte Igora a presvedčte ho, že nemusí platiť, alebo že už zaplatila. Pokiaľ to nevydá, tak ich proste zabite. Napadnú vás, tak neporušíte zákon, akurát pozor na používanie schopností, či satie krvi, ste na ulici. Tak, či tak, získate 1XP. Potom sa vráťte do baru a oznámte Venus svoj úspech - 2XP.
Zavolá vás do svojej kancelárie. Tam vám dá ďalšiu ponuku. Na bar jej požičal ruský gangster Boris, no už mu splatila a odmieta platiť ďalej. Ak sa o Borisa postaráte, spraví z vás tichého spoločníka a pravidelne budete dostávať podiel. Súhlaste (quest And Her Name was Venus). Opustite jej kanceláriu normálne po schodoch (môžete rovno skočiť na pódium) a pri dverách si z priehradky pod okienkom vezmite peňaženku - 50 $.

Skyline Apartments. Reportér Milligan, pátranie po roznášačovi choroby a Mike Durbinovi.
Vyjdite z baru a choďte napravo, do susednej budovy označenej ako Skyline Apartments. Vnútri zbehnite za dverami dole schodmi. Tam použite počítač a prezrite si maily (heslo "peep") a info o nájomníkoch. Prvé poschodie Simon Milligan, druhé Sean Milton, tretie Georgia Welch - pri jej infe zistíte aj kód k jej dverám, 9648, štvrté prázdne, piate Paul Anderson, šieste Hannah Glazer. Tiež tu môžete zhodiť krabicu zo skriniek a za nimi vliezť do ventilačky. Cez ventiláciu sa môžete dostať do väčšiny bytov.
Choďte na prvé poschodie a vypáčte dvere (alebo cez ventilačku). Tu býva Simon Milligan, reportér relácie Haunted L.A., ktorého ste stretli v starej nemocnici. Preskúmajte byt, pri počítači nájdete fotku nejakého Nosferatu, vezmite si ju. V počítači si môžete prečítať maily a o jeho reláciách (heslo "ectoplasm"). Samotný Milligan sa skrýva v šatníku. Presvedčte ho, že čo videl, bol len vtip jeho kolegov a on sa vráti do nemocnice k Pishi. Môžete ho aj presvedčiť za pomoci dementation, že nič nevidel, nič si nepamätá a má odísť preč. Oba spôsoby úlohu vyriešia, pridajú vám masquerade redemption a 2XP.
Na druhom poschodí býva Sean Milton. Vlámte sa dnu. Pri pátraní po Mikovi Durbinovi ste boli nasmerovaní jeho posledným odkazom práve sem k Miltonovi. Vnútri si na odkazovači vypočujte ďalší odkaz od Durbina. Má sa s Miltonom stretnúť na nejakom mieste, ktoré je cez ulicu, oproti baru. Tiež si z jeho bytu vezmite Kendo for Advanced Students (Research 5, Meele 1).
Na treťom si otvorte kódom z počítača v prízemí - 9648. V byte hacknite počítač pre heslo "jewels". Otvorte cez počítač trezor, ktorý je ukrytý v šatníku. Z trezoru si vezmite Fancy Watch a Fancy Ring.
Štvrté je prázdne. Neskôr tam - ale nič. To až neskôr.
Na piatom sú dvere otvorené, tak smelo vstúpte. Na zemi nájdete mŕtveho Paula. Vypočujte si odkazovač. Volá mu susedka Hannah a prosí ho, aby jej priniesol liek.
Choďte teda nakoniec na šieste. Kód k dverám povedala sama Hannah na záznamníku - 1203. Po vstupe si zoberte spoza vázy naľavo kľúč od trezoru. Potom choďte za Hannah, leží chorá v posteli. Oklamte ju, že ste doktor a vypytujte sa, od koho sa nakazila. Buďte presvedčivý a zistíte, že je Call Girl a chytila to od zákazníčky menom Jezeble Lock, ktorá býva v hoteli Empire Arms. Ak sa s ňou nechcete baviť, tak si prečítajte jej zápisník, ktorý leží v skrini a tam sa to dočítate. Za získanie informácie máte 1XP. Oproti posteli má v stene trezor. Otvorte ho kľúčom spoza vázy a vezmite si obálku s peniazmi (200 $). Potom opustite budovu.

Empire Arms Hotel.
Choďte do susednej budovy, do Hotela Empire. Môžete si pozrieť počítač na recepcii, rezervácie a účty hostí (heslá "wealth" a "power"). Oslovte recepčného a spýtajte sa na Jezebel. Je to ich dobrý zákazník, ale kľúč nechce dať. Presvedčte ho, aby vám dal kľúč od jej izby - 1XP. Ak sa vám ho nepodarí presvedčiť, tak choďte do miestnosti za ním. Tam je na stolíku prístroj, v ktorom si sami urobte kartu do jej izby (bez bodu). Vyvezte sa na piate poschodie a choďte do izby č. 4. Tam vás privíta Jezebel Locková osobne. Prizná sa, že nakazuje prostitútky a spomenie Deviaty Kruh. Rozhovor vyústi do boja, tak ju zabite - 1XP. Zo stola si vezmite Finance Manual (Research 5, Finance 1).
Potom sa tu ešte vyvezte na šieste poschodie. Tam sídli ruská mafia. Otvorte si kľúčom od Venus dvere a zájdite za Borisom. Pred jeho izbou stojí bodyguard. Oslovte ho. Môžete ho presvedčiť, aby vás zaviedol za Borisom. Ak nie, tak ho potom napadnite (mal som tu chybu, že ak ste jeho, alebo niekoho iného z mafie napadli a teda aj zabili skôr, než ste hovorili s bodyguardom, tak sa nedali otvoriť dvere k Borisovi a nedalo sa k nemu dostať) a Boris vybehne von. Všetkých pozabíjajte. V jednej miestnosti si môžete vziať zo stola Brawling Manual (Research 6, Brawl 1). Môžete ich zabíjať priamo, alebo využiť ventilačku na tichý pobyb. Vleziete do nej dverami pri vchode s nápisom Maintenance.
Keď sa dostanete k rozhovoru s Borisom, tak ho môžete presvedčiť o svojich schopnostiach a navrhne vám opačný obchod, aby ste pre neho zabili Venus. Ak súhlasíte (nesplníte And Her Name was Venus, získate quest Venucide), tak sa vráťte do baru a zavolajte Venus do kancelárie, kde ste sami. Tam ju vysajte a stratíte bod humanity, no získate 2 XP. Vráťte sa to oznámiť Borisovi - 1XP, dá vám odmenu 1000 $.
Predpokladám v návode, že postupujete podľa dohody. Tak zabite Borisa - 2XP. Z jeho kancelárie si potom vezmite Fancy Ring a peniaze z poličky (200 $).

Návrat za Venus a Pishou. Stará opustená budova - miesto vraždy. Pokec s bezdomovcami.
Vráťte sa do baru Confession a oznámte Venus, že Boris je mŕtvy. Ste jej spoločníkom - 1XP. Dá vám 250 $ a povie, aby ste sa neskôr zastavili po ďalší podiel zo zisku.
Taktiež zájdite za Pishou oznámiť jej, že ste sa postarali o Simona, nech to už bolo akokoľvek - 1XP. Teraz sa dostanete k predmetu jej návštevy v meste. Chce od vás dva artefakty, ktoré sú v múzeu a v sídle Giovanniho (quest Occultish Personality).
Zabili ste roznášača nákazy, no ak si spomínate, Damsel hovorila, že sa máte spýtať aj bezdomovcov. Nájdite nejakého, čo s vami bude hovoriť a presvedčte ho, aby vám povedal, čo vie o chorobe. Odporučí vás za Tin Can Billom, ktorý sa zdržiava v uličke oproti baru Last Round.
Choďte teda k baru a do uličky oproti nemu. Na začiatku uličky je stará opustená budova. Vstúpte. Je to zrejme miesto, o ktorom hovoril na záznamníku Durbin. Nájdete tu ďalšiu obeť vraha vyčíňajúceho v meste, je to Sean Milton (izba v Skyline Ap.). Krčí sa tu vydesený bezdomovec, tak ho vyspovedajte o tom, čo videl. Po rozhovore ho presvedčte, aby to, čo videl, nikomu nepovedal - získate 1XP a masquerade redemption. Potom vyskáčte hore k mŕtvole. Okrem autorádia si vezmite aj pri nej ležiace kľúče (Luckee Star Room Key).
Vyjdite von a pokračujte na koniec uličky. Tam nájdete Tin Can Billa. Chce za rozhovor 5 $, povedzte, že mu ich dáte po rozhovore. Spýtajte sa ho na šíriteľa nákazy a povie vám o beštii, ktorá sa skrýva v kanáloch - 1 XP. Po rozhovore zomrie. Pokračujte do kanálov, no nie do bežných. Do samostatných, cez poklop na konci tejto uličky, kde je aj Bill.

Roznášač nákazy v kanáloch. Centrum Deviateho Kruhu. Koniec nákazy.
V týchto kanáloch sa dostaňte do miestnosti s mŕtvym mužom visiacim na stene. Keď sa k nemu priblížite, tak sa pred vami zjaví Brat Kanker. Po krátkom rozhovore nasleduje súboj, tak ho zabite - 1XP. Po zabití si zoberte zo zeme Leták ich bratstva (Brotherhood Flyer) - 1XP. Pákou na stene si otvorte mreže a vráťte sa naspäť na ulicu. Zájdite do Baru Last Round. Povedzte Damsel, čo ste zistili. Povie vám, že podobný symbol, ako je na letáku, videla aj na nejakej budove v meste. Keď ste už tu, tak skočte aj za Skelterom a povedzte mu, že ste sa postarali o Patty - 1XP.
Choďte prehľadať mesto. Budova s rovnakým symbolom, ako je na letáku, je budova oproti sídlu Tremerského Regenta. Vedľa hotela Hollowbrook. Vstúpte do nej bočným vchodom a vnútri dajte chlapíkovi za sklom leták. Otvorí vám dvere, vojdite. Vnútri oslovte dievča a zistíte od nej nejaké informácie, no sama nevie nič konkrétne. Vybehnite po schodoch a hore vás čakajú zombíci. Objavujú sa stále ďalší, tak sa nezdržujte. Dávajte si pozor, nech vás neobkľúčia, lebo tak ako vy vysávate krv, oni vysávajú mozog. Presuňte sa na koniec chodby, môžete si to skrátiť odkrytím diery pri schodoch, za ktorou je skratka. Na konci chodby skočte cez dieru v podlahe nižšie. Dole sa presuňte ďalšími chodbami až do haly, kde čaká Biskup Vick. Po jeho kázaní dôjde k boju. Má brokovnicu, takže v prípade málo života sa môžete kryť za steny a čakať na doplnenie, nebude vás veľmi prenasledovať. Zabite ho - 2XP.
Teraz sa vráťte za Damsel a oznámte jej, že sú všetci roznášači, vrátane vodcu Vicka, mŕtvi - 1XP a masqerade redemption. Potom ešte zájdite za Maximillianom, Tremerským Regentom. Povedzte mu, že ste sa postarali o zastavenie epidémie. Je potešený a dá vám na výber jednu z dvoch odmien. Peniaze a artefakt. Vyberte si buď 350 $, alebo Bloodstar - artefakt, ktorý zdvojnásobuje trvanie schopnosti Blood Buff.

Loď bez posádky. Heather - váš ghoul.
Vráťte sa do predošlej časti Santa Monica. Tam zájdite na pláž. Na pláži vás čaká Mercurio (pokiaľ ste neprezradili LaCroixovi, že mal problémy s Astrolitom. Tiež vo vašom apartmáne máte potom od neho mail, aby ste sa u neho zastavili) a poďakuje vám za diskrétnosť. Na pláži je malý motorový čln. Nastúpte doň a automaticky sa odveziete k lodi. Quest Elizabethan Rendezvous je úplne samostatný, tak si ho pozrite v časti Hlavné questy.
Keď sa vrátite z lode, tak smerujte naspäť do Ventrue Tower. Pred budovou vás čaká Heather Poe, dievča, ktorému ste dali napiť zo svojej krvi, keď ste boli v nemocnici v Santa Monica (pokiaľ teda ste mu dali napiť). Vaša krv sa zmiešala a z nej je teraz vaša Ghoulka, aj keď to ešte netuší, len ju k vám niečo silno tiahlo. Podaruje vám strieborný prsteň a požiada vás, aby smela s vami zostať, pretože vám chce pomáhať. Je to na vás, ale kľudne súhlaste. Bude vás zásobiť rôznymi pomôckami a nakoniec (ak k nej budete stále milý) vám zoženie skvelé brnenie. Takže súhlaste, že s vami môže zostať. Keď potom pôjdete do svojho bytu, bude tam na vás čakať. Pri prvom stretnutí s ňou vo vašom byte jej vysvetlíte, že ste upír a ona Ghoul. Vypýtajte si od nej peniaze, dá vám 20 $. Môžete jej prikázať zmeniť oblečenie a keď sa nabudúce vrátite domov, bude v inom (má tri sexi variácie oblečenia).
Stavte sa za ňou vždy po splnení jedného questu z hlavnej línie. Dostanete od nej niečo. Po najbližšom vám dá 500 $. Po ďalšom privedie nejakého chlapa a zamkne ho v kúpeľni, aby ste mali čerstvú krv. Atď.

Groutovo sídlo. Múzeum.
Než sa vydáte plniť druhú úlohu pre princa, skočte naspäť do baru Last Round a oslovte Rodrigueza. Spýtajte sa ho na L.A., potom "Prečo L.A.?" a potom máte možnosť spýtať sa na radu (Any Advice?) a niečo vám poradí - Melee +1.
Potom sa odvezte taxíkom do novej oblasti, kde splňte quest Calling Dr. Grout. Po jeho splnení dostanete úlohu Patron of the Ancient Art, tak sa odvezte taxíkom do múzea a splňte ju.



Hlavné questy

Elizabethan Rendezvous

Po splnení úlohy Explosive Beginnings, v ktorej zničíte sklad Sabbatu, sa stretnete opäť s princom Sebastianom LaCroix. Povi vám o lodi, ktorá dorazila bez posádky. Mohli ste už o nej počuť zo správ v TV. Požiada vás, aby ste to prešetrili, zistili niečo o sarkofágu, ktorý prevážala, máte priniesť záznam lodného tovaru (Ship Manifest) a tiež policajné hlásenie (Police Report), aby ste vedeli, čo vie polícia. Tiež dodá, aby ste úlohu vybavili diskrétne a nikoho nezabili (doporučujem to dodržať). Odporučí, aby ste pátranie začali u Anarchistov, aby ste si pohovorili s Ninesom Rodriguezom.
Zájdite teda v meste do baru The Last Round. Na poschodí sa pozhovárajte s Rodriguezom a aj keď vám nič podstatného k úlohe nepovie, úloha sa tým posunie ďalej. Teraz sa vráťte do predošlej časti Santa Monica. Tam zbehnite na pláž. Na pláži je malý motorový čln. Nastúpte doň a automaticky sa odveziete k lodi. Vylezte po povrazovom rebríku hore. Neďaleko postáva policajt. Tu máte zase viac možností postupu.
Prvá možnosť je najjednoduchšia, pokiaľ máte nejaké presviedčacie schopnosti. Oslovte policajta a on si myslí, že ste reportér, s ktorého šéfom bol dohodnutý. Presvedčte ho, že je to naozaj tak a on vám sám odovzdá Police Report. Taktiež odvolá vysielačkou policajta z kontrolnej kabíny a povie vám heslo k počítaču "Lighthouse". Povie, aby ste vnikli opatrne chodbou A, no pokiaľ vás niekto zbadá, tak vás nepozná. Choďte potichu sprava a policajt, čo stojí naľavo pred chodbou (Gangway A) sa pôjde prejsť. Presuňte sa do chodby za ním (pravá chodba B je zamknutá, no ak ste dobrý v páčení zámkov, tak choďte tade) a v chodbe vstúpte do prvých dverí napravo. Za nimi vyjdite po schodoch hore do miestnosti s počítačom. Pozrite si počítač. V ňom si môžete pozrieť záznamy lodného denníka (Log - heslo "antoniobay"), no hlavne vstúpte do ovládacieho menu (heslo "lighthouse"). Tu spravte dve veci: odomknite všetky dvere (unlock doors) a zapnite bezpečnostné kamery. Na susednom monitore si preklikajte zábery, aby bol záber na sarkofág. Tým ste splnili ďalšiu časť, preskúmanie sarkofágu - stačí sa naň pozrieť (buď cez monitor, alebo priamo na palube). Potom zbehnite dole schodmi. Pod schodmi sú dvere s nápisom Records Room. Za nimi je na stole Ship Manifest, ktorý si vezmite. Dvere ste odomkli v počítači. Keďže sú odomknuté všetky dvere, vyjdite chodbou B opäť na palubu a zlezte do vášho člna.
Druhá možnosť je prejsť to potichu bez pomoci policajta. Prejdite chodbou B, kde vypáčte dvere, alebo sa preplížte chodbou A. Dostaňte sa na zadnú palubu. V miestnosti s počítačom je policajt, tak tam nechoďte (ak nemáte Trance, alebo tak). Na palube sa preplížte cez viacero policajtov. Hneď napravo sa dá vyliezť na kontajnery a na nich je kľúč, ktorý môžete hodiť dole, aby hluk odlákal polišov. Smerujte na kontajneri naľavo. Vylezte na ne, tam nájdete kľúč od miestnosti Records Room, z ktorej si cestou späť vezmite Ship Manifest. Za kontajnermi napravo je na stole Police Records, ktorý si tiež vezmite. Ešte sa preplížte na koniec, kde si obzrite Sarkofág a vráťte sa do svojho člna.
Tretia možnosť je jednoducho všetkých policajtov pozabíjať a pobrať si priamo všetky veci.
Za získanie Ship Manifestu - 1XP, za získanie Police Report - 1XP a za obzretie si sarkofágu - 1XP.
Vráťte sa na svoj čln a s ním na pláž. Zo Santa Monica choďte naspäť do Downtownu do Ventrue Tower. Pokiaľ ste zachránili život dievčaťu na klinike, tým že ste jej dali so svojej krvi, tak vás čaká pred budovou. Chce sa vám zavďačiť, tak jej to dovoľte a bude vás čakať vo vašom apartmáne. Ohláste sa strážnikovi a choďte výťahom hore. Práve od princa odchádzajú Starší, vodcovia jednotlivých klanov. Oznámte mu výsledok vašej misie a vezme si od vás Police Report, aj Ship Manifest - 2XP.
Je naštvaný, ak ste niekoho zabili. Ak ste úlohu splnili podľa jeho očakávaní, tak vám za odmenu dá kľúče od nového bytu. Je to apartmán v Skyline Apartments, tu v Downtowne, kde máte všetky veci so starého úkrytu, prípadne vás tam čaká aj Heather, ak ste ju neposlali preč (tento apartmán poskytne len pre klany Brujah, Gangrel, Malkavian, Toreador a Ventrue).


Calling Dr. Grout

Keď ste boli ohlásiť princovi splnenie úlohy Elizabethan Rendezvous, stretli ste sa u neho so staršími rôznych klanov. Princ vám povie, že sa nevedia spojiť s hlavou klanu Malkavian. Ich starším je Dr. Aleister Grout. Vyjdite z budovy a choďte do taxíku. Na mape si zvoľte novú lokáciu Grout´s Mansion. Keď sa objavíte pred Groutovým domom, stretnete Nineza Rodrigueza, ako odtiaľ odchádza. Prehodíte pár slov, no nič podstatné a odíde. Vstúpte do domu.
Vnútri vás čakajú ako nepriatelia nejaký ghúlovia. Likvidujte prednostne mužov, tí sú silní. Ženy sú slabé a často stoja chrbtom k vám, tak ich môžete zabiť jednou ranou, alebo vysať. Choďte do chodby napravo, popod naukladaný nábytok. Na konci vstúpte do knižnice, kde sa pred svietnikom smeje jeden nepriateľ. Je chrbtom, tak sa ho ľahko zbavte. Na zemi v miestnosti je kniha Scarlet Torkelson: Circus Performer (Dodge +1). Na stole je lístok a je tu aj gramofón. Takých nájdete viac a môžete si ich pustiť a niečo sa dozvedieť. Zamerajte sa na tri sviečky na stene. Potiahnite ich všetky v správnom poradí a v scénke uvidíte, ako ste tým otvorili dvere v hlavnej sále. Vráťte sa tam a prejdite nimi. V miestnosti vylákajte ghúla von a ženy vnútri zabite potichu. Pod schodiskom je svietnik, ktorý potiahnite a otvorí to dvere nad schodami. Vybehnite nimi hore. Zabite muža a ženu, prejdite vedľa do miestnosti, tam hore točitými schodmi, prejdite po strieške do dverí oproti a dole schodmi, až do ďalšej haly, ktorá susedí s tou predošlou. Tam choďte do dverí na opačnej strane a prejdite až ku krbu s dvoma ghúlkami. Na kozube je tlačidlo (tri krúžky, ale ako jedno), stlačte ho a prejdite tajnými dverami za kozub.
Prejdite chodbou a ste v knižnici na balkóne na poschodí. Tu máte ďalšie tri svietniky. Postláčajte ich v správnom poradí a dole v knižnici sa otvoria tajné dvere. Nemusíte sa zabávať so svietnikmi, naľavo od nich je v poličke s knihami jedna, ktorú keď potiahnete, tiež sa vám otvoria tie dvere. Potom si otvorte padacie dvere a pod nimi zlezte dole rebríkom a vstúpte do tajných dverí.
Vstúpte do miestnosti, kde sú v strede nejaké elektro cievky, z ktorých vychádzajú prúdy energie. Dotknúť sa ich znamená koniec. Naľavo od dverí stlačte páku, to vypne jednu cievku. Prejdite do stredu, pod cievky a zahnite doľava. Tam nájdete na zemi artefakt Tarulfang (znižuje Frenzy). Pri ňom potiahnite páku. Vypli ste ďalšiu cievku a môžete ísť k páke hneď vedľa. Potiahnite ju, choďte na opačnú stranu a potiahnite páku aj tam. Už je väčšina cievok vypnutá. Potiahnite aj zvyšné páky, až vypnete všetky cievky. Prejdite do chodby oproti a tam potiahnite veľkú páku. Tým otvoríte dvere vedúce do Inner Sanctum - 1XP.
Vráťte sa do haly s veľkým schodiskom vedúcim nahor. Dvere na konci haly (/pod schodiskom) sú tie, ktoré ste otvorili. Vstúpte do nich. Pod schodami choďte do miestnosti napravo a pobite ghúlov. Tam si vezmite kľúče (Laboratory Refrigerator Key). Choďte do miestnosti oproti schodom. Je tam morfium. V nej si otvorte napravo malú komoru práve kľúčom, čo ste pred chvíľou zobrali. Tam sú dva sáčky Elder Vitae a tri sáčky normálnej krvi (Blood Pack). Pokračujte naľavo dole schodmi. Dole sú hneď naľavo zamknuté dvere (level 5). Za nimi je len munícia, tak sa netreba obťažovať s vypačovaním. Hneď oproti vstupu do tejto chodby, vedľa zamknutých dverí, sú v stene tajné dvere. Tie vás len prevedú na koniec chodby, v ktorej ste a vyhnete sa tak pár ghúlom. Takže je to jedno, ak pôjdete priamo chodbou, tak si viac zabojujete. Na konci chodby vstúpte do dvojkrídlych dverí (pri nich vyjdete z tajnej chodby).
Za nimi na konci vyjdite po spadnutej mreži a po trámoch vyskáčte do miestnosti nad vami. Zabite ghúla a vybehnite po schodoch hore, do miestnosti, kde je v strede žena v skle. Pustite tu gramofón. To ženu otočí a otvorí dvere na konci. Za nimi nájdete Aleistera Grouta. Zistíte, že bol popravený - 1XP. Nasleduje výbuch. Vyjdite ďalšími dverami na balkón. Stretnete chlapíka menom Grunfeld Bach, ktorý má na svedomí požiar, ale ako sám tvrdí, Grouta nezabil. Utečie. Zoskočte dole z balkóna. Prejdite dverami naľavo a tam ďalšími dverami naľavo (inam sa ani nedá kvôli požiaru). Cestou vás budú napádať horiaci ghúlovia, tak pozor, sú veľmi nebezpeční, ale zase omnoho slabší a rýchlejšie ich zabijete. Vybehnite hore schodmi, prejdite balkónom a na druhej strane prejdite chodbou do poslednej miestnosti. Tam otvorte okno a vyskočte z neho von. Doskočíte na dvor. Vráťte sa do Downtownu. Oznámte princovi, že Grout je mŕtvy - 3XP. Ak ste schopný, tak ho presvedčte, že by sa vám hodili nejaké peniaze a princ vám ako svojmu agentovi dá 500 $. Tiež zistíte niečo o Bachovi (jeho rodina bojuje s LaCroixom už dlho) a aj o Blood Hunt - love na upírov, čo porušia zákony.


Patron of the Ancient Arts

Potom, čo oznámite princovi smrť Dr.Grouta, požiada vás, aby ste ukradli z múzea sarkofág, aby nedošlo k porušeniu Masquerade. Ako predtým, keď vás posielal na loď, dodá aj teraz, aby ste nikoho nezabili. Vyjdite na ulicu a odvezte sa do múzea taxíkom.
Objavíte sa priamo v múzeu, v servisnej chodbe. Poniže naľavo si pri dinosaurovi môžete prečítať niečo o kľúčoch. Choďte doprava, alebo doľava, to je jedno, obe tieto cesty vedú dookola. Proste dojdite k pootvoreným dverám v stene. Spoza nich si vezmite kľúče (Museum Office Key). Potom vstúpte dverami do hlavnej haly. Najprv popíšem tichý spôsob, takže sa väčšinou plížte a pohybujte opatrne, aby ste nepútali pozornosť.
Ak sa chcete obohatiť, tak choďte na mostík, ktorý spája obe časti tohto najvyššieho poschodia. Z neho, zo zábradlia skočte na pterodaktyla, ktorý visí poniže mosta. Je na ňom položených 100 $. Z neho skočte priamo dole, keď nebude nikto nablízku. Pred vami sú dvere Lost and Found. Tam teraz ideme. Môžete ísť priamo, alebo okolo - za dverami vedľa sú záchody, v nich vlezte do ventilácie a cez ňu sa dostanete do Lost and Found. Tam v prvej miestnosti môžete použiť počítač a s heslom "iluvgabe" si niečo prečítať o chlapíkovi, čo mal na starosti sarkofág. Vo vedľajšej miestnosti je policajt sledujúci monitory. Na stole vedľa neho sú kľúče, tak si ich vezmite (Museum Basement Key). Vyjdite naspäť do hlavnej haly a choďte doprava a vstúpte do dverí. Tam v kancelárii je na jednom stole list (info o kľúči, ktorý už máte) a na ďalšom je Prescription Bottle.
Pokračujte dole schodmi. Tu veľký pozor, chodby sledujú kamery. Pohybujte sa, keď sa kamera pozerá inam. Chodby sú dosť dlhé a nestíhate sa preplížiť, kým je kamera otočená, preto občas aj bežte a potom sa pod kamerou zase prikrčte, aby ste nepriťahovali pozornosť hliadkujúcej stráže. Hneď na začiatku môžete vstúpiť do miestnosti s dvoma oknami, v ktorej je policajt. Zo stolíka pri dverách si môžete ľahko zobrať Security Manual (Security +1). Je tu aj počítač, ktorým môžete vypnúť kamery (heslá "pterodactyl" a "velociraptor"). No je nemožné (zrejme) použiť počítač bez toho, aby ste zabili policajta, takže to nechajte tak.
Odtiaľto vedú dve chodby, no obe sa spájajú, takže si zvoľte jednu. Napríklad tú, čo je oproti dverám z bezpečnostnej miestnosti. Vyjdite von a do chodby prebehnite pod kameru. Napravo choďte do otvorenej kancelárie, na stole je list, z ktorého získate kód 2358 a zo stola si vezmite Normálne hodinky a zlatý prsteň. Vráťte sa pod kameru a pokračujte ďalej chodbou. Pôjdete popri dverách s číselným zámkom, tam patrí kód, čo ste zistili, no poďte ešte ďalej, k miestnosti s oknom. Vstúpte do nej a vezmite si kľúč (Museum Workroom Key) - 1XP. Ak ste išli najprv do tejto miestnosti, tak aj tu môžete hacknúť počítač "ihatemyjob" a zistíte kód 2358.
Ak plníte quest Occultish Personality, pre ľudožrútku Pishu, pokračujte chodbou ďalej. Pôjdete popri okne (ak ste išli druhou chodbou, tak to bude prvá vec, na ktorú narazíte), za ktorým na stolíku vidíte malú sošku. Rozbite okno a skočte dnu. Vezmite si Fetish - 1XP.
Vráťte sa chodbou k dverám s číselným zámkom a zadajte kód, ktorý máte z počítača, alebo z listu. Prejdite nimi. Tu postupujte jedinou chodbou k dverám. Pred nimi je okno, za ktorým je ďalšia bezpečnostná miestnosť s policajtom. Ak nikoho nezabíjate, ako chcel princ, tak tam nechoďte. Ak predsa, tak tam môžete hacknúť počítač a vypnúť alarm "wombat" a bezpečnostné laserové lúče "platypus". Inak pokračujte chodbou, za dverami sú laserové lúče. Ak ste ich nevypli počítačom, nevadí. Hneď vedľa dverí je čierny, elektrický panel. Buchnite do neho zbraňou a poškodíte ovládanie. Lúče začnú blikať. Využite každé zhasnutie lúča, aby ste sa pomaly, bez vyvolania poplachu, presunuli za ne.
Tam sú dvere naľavo. Otvoríte ich Workroom kartou, ktorú ste zobrali z jednej kancelárie (ak zabíjate, tak zabite policajta, čo je v tejto druhej bezpečnostnej miestnosti pri počítači. Má ju). Za dverami už len prejdite do poslednej miestnosti, kde zistíte, že sarkofág už niekto ukradol pred vami. - 3XP.
Pokiaľ ste si zvolili cestu zabíjania, tak sa jednoducho prebite ku kľúčom a počítačom, uľahčite si cestu a za chvíľku to máte prejdené.
Tiež tam stretnete Becketta, s ktorým pokecáte. Zistíte, že v sarkofágu mohol byť Antediluvians (prvý starší, tretia generácia, zakladateľ klanu). Po rozhovore s Beckettom sa objavíte priamo pred Venture Tower. Vstúpte a oznámte princovi, že sarkofág už ukradol niekto pred vami - 1XP. Získate ďalšie 2XP, ak ste počas misie nezabili žiadneho policajta.


The Epic of Ankaran Sarcophagus

Potom, čo zistíte, že bol sarkofág ukradnutý, pošle vás LaCroix nájsť Nosferatu Garyho, ktorý by o tom mal niečo vedieť. Choďte do časti Hollywood. Tam choďte získať nejaké informácie o Garym od miestneho baróna Isaaca. Pre neho splňte questy Dead Ex a Snuff is Enough. V nich nájdete dve kazety so snuff filmami. Potom splňte pre neho quest Going the Way of Kings. V rámci questu sa dostanete do domu plného démonov a na konci zabite toho, čo má na svedomí kazetu a aj stvorenie tých démonov - 6XP. Zistíte od neho, že využíva démonov na to, aby zabil, či udržal Nosferatu ukrytých a bez nich tak oslepil Camarillu. Po boji v dolnej časti domu vstúpte do dverí a do tunela za nimi. Tam vstúpite do kanálov, ktoré vedú až k skrýši Nosferatu.

Warrens - úroveň 1
Skočte do tunela a prelezte potrubím. Keď vyleziete, vezmite si zo zeme Clipboard ležiaci pri mŕtvole. Z neho zistíte niečo o vyšetrovaní údržbárov v kanáloch. Pákou na stene otvorte mreže. Prejdite a zahnite doľava. Choďte rovno, až na koniec k mrežiam. Pred nimi vlezte do tunela naľavo. dostanete sa do ďalšej chodby. Tam potiahnite páku a uvoľníte ďalšie mreže. Vyjdete na križovatku.
Napravo pokračuje cesta. Naľavo je dvojo dverí. Ak vypáčite tie zamknuté, tak si z krabice vezmite náboje. Za tými odomknutými je údržbárska miestnosť. Zo stola si môžete vziať Ledger a zase sa niečo dozvedieť. Z tejto miestnosti vedú schody, ktorými sa dostanete do normálnych kanálov pod mestom a z nich sa môžete vrátiť do Hollywoodu. Inak pokračujte na poslednej križovatke doprava.
Dostanete sa na ďalšiu, no je to jednoduché. Cesta vpravo je uzamknutá, tak pokračujte naľavo. Aj táto cesta je ukončená mrežami. Všímajte si na nej na pravej stene potrubia. Vlezte do posledného pred mrežami (trochu viac pred nimi, dlho sú holé steny). Ním prelezte a dostanete sa za mreže do miestnosti s vodnou nádržou. Vlezte do vody a napravo otočte ventilom. Vypustená voda vás vcucne ďalej.

Warrens - úroveň 2
Preplávajte zatopeným tunelom a keď dorazíte k točiacim sa lopatkám, tak pred nimi vlezte po rebríku naľavo. Preskočte na druhú stranu, za vodu a tunelmi pred vami prejdite k ďalšiemu vodnému kanálu. Tam preskočte zase na druhú stranu. V rohu sú tri sudy. Jeden vezmite a spustite do vody. Keď dojde k lopatkám, tak ich zasekne. Vylezte po nich do tunela nad nimi a prejdite ním.
Hore vyjdite na mostík a zbehnite z neho dole schodmi. V podlahe sú dva tunely. Ignorujte ten s vodou a skočte do prázdneho. Prejdite potrubím a von dverami. Za nimi hore schodmi a do ďalšej miestnosti. Tu, keď pôjdete, tak sa časť plošiny pod vami prepadne. Vylezte po rebríku oproti, no pozor na elektrické výboje. Hore choďte k dverám s nápisom Electrical Room a vypáčte ich. Za nimi aktivujte prepínač, čím vypnete prúd. Na plošine choďte k panelu s nápisom Reservoir 1/Reservoir 2. Prehoďte tam páku a počkajte, kým nebudú svetlá zelené. Potom ju prehoďte naspäť. Rýchlo skočte do vody a do vodného tunela na kraji. Plávajte smerom k ventilátoru (ak sa budete zdržovať, tak sa roztočí a tlak vás nepustí ďalej). Pri ňom zahnite doprava do miestnosti označenej Reservoir 2. Tam vyplávajte hore do potrubia a ním prejdite k dverám. Budete vyplavený do ďalšej časti.

Warrens - úroveň 3
Zabite nového nepriateľa. Je veľký, ale nie až tak silný. Prehoďte páku pri mrežiach a prejdite. Na rázcestí doprava a za dverami si vezmite zo stola Ledger s ďalšími informáciami. Odtiaľto vedú ďalšie schody do kanálov pod mestom, ak si potrebujete odskočiť. Vráťte sa na rázcestie a pokračujte druhou stranou. Dojdete k dverám s nápisom Authorized Personel Only. Vypáčte ich a prejdite na most za nimi. Prípadne pokračujte povyše dverí, k ďalším nepriateľom. Pri nich prehoďte páku a otvoria sa mreže. Z poza nich sa dostanete k tomu istému mostu, čo je za dverami, tak naň skočte. Ak spadnete dole vylezte po potrubí.
Za mostom vás čaká veľká pavúkoidná potvora. Zabite ju, je dosť silná. Ak sa potrebujete zregenerovať, tak môžete vyliezť po rebríku na plošinu hore a počkať si. V krabici neďaleko rebríka máte náboje. Na tieto potvory sú účinné strelné zbrane. Preferoval som boj na blízko, no aj s tými pár bodmi, čo som mal v strelných zbraniach som ju zvládol lepšie, než s kladivom. Po boji choďte k priepasti naľavo. tam odtlačte sudy a za nimi uvidíte tenkú rímsu. Prejdite po nej a po rímse na susednej stene k mriežke (bublinuje, ak máte dosť v Inspeciton). Rozbite ju a vlezte do tunela. Prelezte ním do ďalšej časti.

Warrens - úroveň 4
Vylezte von a skočte na rebrík naľavo. Zlezte dole a postupujte až úplne dole skokmi po potrubiach. Na koniec skočte pomedzi lopatky ventilátora. Tu je to dosť bojová zóna. Pred veľkými potvorami môžete aj utiecť, alebo sa preplížiť okolo nich, ak nechcete bojovať. Na rázcestí choďte doľava a na ďalšom doprava. Hore bude jeden Nosferatu bojovať s obrami. Môžete mu pomôcť (treba byť rýchly, ak ho chcete zachrániť). Tu si pri mŕtvole vezmite kartu (Pass Key). Vráťte sa na posledné rázcestie a pokračujte ďalej. Na konci dojdete do kruhovej miestnosti, pri počítači použite kartu od mŕtvoly a otvoríte uzáver v strede miestnosti. Skočte do diery.

Warrens - úroveň 5
Posledná časť, tu už nebojujete. Vyplávajte na breh. Ďalej si dávajte pozor na vodu, tu zraňuje. Choďte do ľavej chodby a pri gauči, na ktorom je položený televízor, je na zemi nejaké CDčko. Pokračujte priamo ďalej k mostíkom, ktorými prejdite ponad jazero a až do časti, kde je niekoľko dverí. Tu žijú Nosferatu. Za prvými dverami je Mitnick, počítačový expert. Pokecajte s ním a získate quest A Tangled Web. Za ďalšími dverami je Imalia. Bola modelkou a teraz je naštvaná na celý svet, že vyzerá, ako vyzerá. Spomenie modelku, ktorá ju nahradila. Ak jej chcete pomôcť ju zdiskreditovať, tak získate quest Model Citizen. Za ďalšími dverami je len sklad. Tam si zo zeme vezmite Galdjum - zvyšuje vaše pasívne schopnosti (disciplíny).
Pokračujte ďalej a stretnete Garyho - 2XP. Teda najprv ho nestretnete, len hlas, ktorý sa s vami bude zhovárať, no po chvíli rozhovoru sa ukáže. Chcete od neho vedieť, kde je sarkofág, no najprv on niečo požaduje od vás. V Čínskej štvrti sa stratil jeho agent Barabus a vy ho máte nájsť. Takže pre ďalší postup splňte quest I Spy Barbus. Po rozhovore s Garym prejdite dverami za stolom a chodbou vyjdete v mauzóleu na cintoríne. Touto skratkou sa už potom môžete vracať k Nosferatu, keď budete potrebovať.

Teraz splňte quest I Spy Barbus. Keď zachránite Barbusa, Gary vám povie, že sarkofág je v sídle Giovanni. Takže splňte quest Italian Dinner. Na konci tohto questu nájdete sarkofág, zabijete jeho strážcov a odveziete ho k princovi. Takže sa potom objavíte priamo u princa. Už ho len oslovte a povedzte mu, že ste mu priniesli sarkofág - 2XP.



Vedľajšie questy

A Confession

Túto úlohu môžete získať dvoma spôsobmi. Prvá možnosť je, že splníte pre Fat Larryho quest Traffik a on vám po jeho splnení povie, aby ste sa zastavili v bare Confession za majiteľkou Venus Dare, ktorej by sa mohli hodiť vaše schopnosti. Druhá možnosť je jednoducho prísť do baru a osloviť Venus, ktorá je za barom. V rozhovore sa pochváľte, že výbuch v sklade v Santa Monice máte na svedomí vy. Potom vám sama navrhne, aby ste pre ňu niečo spravili.
Požiada vás o vybavenie záležitosti s poplatkom pre ruských gangstrov. Venus už odmieta platiť a máte to ísť oznámiť vyberačom. Vyjdite z baru a choďte doprava k hotelu Empire. Na parkovisku za ním stoja traja chlapi. Oslovte Igora a presvedčte ho, že Venus nemusí platiť, alebo že už zaplatila. Pokiaľ to nevydá, tak ich proste zabite. Napadnú vás, tak neporušíte zákon, akurát pozor na používanie schopností, či satie krvi, ste na ulici. Tak, či tak, získate 1XP. Potom sa vráťte do baru a oznámte Venus svoj úspech - 2XP. Hneď vám navrhne, aby ste jej pomohli znova (quest And Her Name was Venus)


A Plague for the Angels

V rámci úlohy The Reggent´s Riddle ste sa stretli s Tremerským Regentom Maximillianom Straussom. Ten vám povedal o nákaze, ktorá sa šíri mestom a požiada vás, aby ste to prešetrili. Navrhne, aby ste pátranie začali u Anarchistov. V ich bare The Last Round si pohovorte s dievčaťom menom Damsel.
Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Takto získate quest Fun with Pestilence. Takže oba tieto questy sa prelínajú. Keď splníte úlohu pre Damsel a zlikvidujete roznášačov nákazy, tak sa vráťte za Maximillianom. Je potešený a ponúkne vám na výber jednu z dvoch odmien. Buď peniaze (350 $), alebo artefakt Bloodstar (zdvojnásobuje čas trvania schopnosti Blood Buff). Vyberte si a úloha je splnená.


And Her Name was Venus

Hneď po splnení úlohy A Confession vám Venus navrhne, aby ste sa stali tichým spoločníkom jej baru. Požaduje za to, aby ste sa postarali o Borisa, šéfa ruskej mafie, ktorému musí neustále platiť a už má toho dosť. Keď súhlasíte, dá vám kľúč k vstupu do izieb mafie v hoteli Empire.
Zájdite do hotela a vyvezte sa výťahom na šieste poschodie. Otvorte si kľúčom od Venus dvere a zájdite za Borisom. Pred jeho izbou stojí bodyguard. Oslovte ho. Môžete ho presvedčiť, aby vás zaviedol za Borisom. Ak nie, tak ho potom napadnite (mal som tu chybu, že ak ste jeho, alebo niekoho iného z mafie napadli a teda aj zabili skôr, než ste hovorili s bodyguardom, tak dvere k Borisovi zostali zamknuté a nedalo sa k nemu dostať) a Boris vybehne von. Všetkých pozabíjajte. V jednej miestnosti si môžete vziať zo stola Brawling Manual (Research 6, Brawl 1). Môžete ich zabíjať priamo, alebo využiť ventilačku na tichý pohyb. Vleziete do nej dverami pri vchode s nápisom Maintenance.
Keď zabijete Borisa - 2XP, tak si z jeho kancelárie vezmite Fancy Ring a peniaze z poličky (200 $).Vráťte sa za Venus a oznámte jej splnenie úlohy - 1XP. Dá vám 250 $ a ako jej tichý spoločník sa môžete neskôr vrátiť po ďalšie peniaze (vždy po prejdení jednej misie hlavnej línie).


Attention Whore

Keď v bare Anarchistov The Last Round vyjdete prvýkrát na poschodie, osloví vás Skelter. Spýtajte sa ho na prácu a povie vám o ghoulke menom Patty. Patrila k vampírovi klanu Toreador, no ten je preč a o na ho stále hľadá. Zbytočnými otázkami by mohla nielen porušiť masquerade, ale aj prilákať lovcov upírov. Máte to s ňou vybaviť.
Choďte do klubu Confession. Oproti baru postáva ghoulské dievča menom Patty. Keď ju oslovíte, spozná vo vás upíra. V rozhovore sa vás nezabudne spýtať, či neviete, kde by mohol byť Kent Alan Ryan, jej majster. Máte tri možnosti. S dávkou presvedčovania jej povedzte, že odišiel do San Diega. Ona sa tam za ním vydá a tým pádom sa prestane v okolí vypytovať, čiže je to vybavené. Môžete povedať, že je vonku v uličke. Odíde za ním. Vyjdite teda von a choďte do bočnej uličky naľavo od baru, ktorá spája túto ulicu a tú s hotelom Hollowbrook. Tam počkajte, kým sa nik nepozerá a zabite ju. Stratíte tak bod Humanity. Pokiaľ ste sa už stretli s Pishou počas questu Necromantic, tak povedzte Patty, že Kent je v starej nemocnici. Aj tam sa ho vyberie hľadať a stane sa obeťou Pishy. Aj pri tomto spôsobe stratíte bod humanity. Vyriešte to jedným z týchto troch spôsobov a získate 1XP.
Potom sa vráťte za Skelterom a povedzte mu, že ste sa postarali o Patty - 1XP.


Fun With Pestilence

Choďte do baru Anarchistov Last Round. Túto úlohu môžete spojiť s questom A Plague for the Angels, ich plnenie je rovnaké. V bare je pri schodoch dievča v baretke menom Damsel. Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Odporučí vám dva zdroje. Máte sa spýtať ghoula Paula v Skyline Apartments, alebo sa popýtajte medzi bezdomovcami.
Najprv choďte do Skyline Apartments a výťahom na piate poschodie. Dvere sú otvorené, tak smelo vstúpte. Na zemi nájdete mŕtveho Paula. Vypočujte si odkazovač. Volá mu susedka Hannah a prosí ho, aby jej priniesol liek. Choďte teda na šieste poschodie. Kód k dverám povedala sama Hannah na záznamníku - 1203. Po vstupe si zoberte spoza vázy naľavo kľúč od trezoru. Potom choďte za Hannah, leží chorá v posteli. Oklamte ju, že ste doktor a vypytujte sa, od koho sa nakazila. Buďte presvedčivý a zistíte, že je Call Girl a chytila to od zákazníčky menom Jezeble Lock, ktorá býva v hoteli Empire Arms. Ak sa s ňou nechcete baviť, tak si prečítajte jej zápisník, ktorý leží v skrini a tam sa to dočítate. Za získanie informácie máte 1XP. Oproti posteli má v stene trezor. Otvorte ho kľúčom spoza vázy a vezmite si obálku s peniazmi (200 $). Potom opustite budovu.
Empire Hotel je hneď vedľa. Oslovte recepčného a spýtajte sa na Jezebel. Je to ich dobrý zákazník, ale kľúč nechce dať. Presvedčite ho, aby vám dal kľúč od jej izby - 1XP. Ak sa vám ho nepodarí presvedčiť, tak choďte do miestnosti za ním. Tam je na stolíku prístroj, v ktorom si sami urobte kartu do jej izby (bez bodu). Vyvezte sa na piate poschodie a choďte do izby č. 4. Tam vás privíta Jezebel Locková osobne. Prizná sa, že nakazuje prostitútky a spomenie Deviaty Kruh. Rozhovor vyústi do boja, tak ju zabite - 1XP. Zo stola si vezmite Finance Manual (Research 5, Finance 1).
Vráťte sa na ulicu. Takže roznášač nákazy je mŕtvy, no ak si spomínate, Damsel hovorila, že sa máte spýtať aj bezdomovcov. Nájdite nejakého, čo s vami bude hovoriť a presvedčte ho, aby vám povedal, čo vie o chorobe. Odporučí vás za Tin Can Billom, ktorý sa zdržiava v uličke oproti baru Last Round.
Choďte teda k baru a do uličky oproti nemu. Tam nájdete Tin Can Billa. Chce za rozhovor 5 $, povedzte, že mu ich dáte po rozhovore. Spýtajte sa ho na šíriteľa nákazy a povie vám o beštii, ktorá sa skrýva v kanáloch - 1 XP. Po rozhovore zomrie. Pokračujte do kanálov, no nie do bežných. Do samostatných, cez poklop na konci tejto uličky, kde je aj Bill.
V týchto kanáloch sa dostaňte do miestnosti s mŕtvym mužom visiacim na stene. Keď sa k nemu priblížite, tak sa pred vami zjaví Brat Kanker. Po krátkom rozhovore nasleduje súboj, tak ho zabite - 1XP. Po zabití si zoberte zo zeme Leták ich bratstva (Brotherhood Flyer) - 1XP. Pákou na stene si otvorte mreže a vráťte sa naspäť na ulicu. Zájdite do Baru Last Round. Povedzte Damsel, čo ste zistili. Povie vám, že podobný symbol, ako je na letáku, videla aj na nejakej budove v meste.
Choďte prehľadať mesto. Budova s rovnakým symbolom, ako je na letáku, je budova oproti sídlu Tremerského Regenta. Vedľa hotela Hollowbrook. Vstúpte do nej bočným vchodom a vnútri dajte chlapíkovi za sklom leták. Otvorí vám dvere, vojdite. Vnútri oslovte dievča a zistíte od nej nejaké informácie, no sama nevie nič konkrétne. Vybehnite po schodoch a hore vás čakajú zombíci. Objavujú sa stále ďalší, tak sa nezdržujte. Dávajte si pozor, nech vás neobkľúčia, lebo tak ako vy vysávate krv, oni vysávajú mozog. Presuňte sa na koniec chodby, môžete si to skrátiť odokrytím diery pri schodoch, za ktorou je skratka. Na konci chodby skočte cez dieru v podlahe nižšie. Dole sa presuňte ďalšími chodbami až do haly, kde čaká Biskup Vick. Po jeho kázaní dôjde k boju. Má brokovnicu, takže v prípade málo života sa môžete kryť za steny a čakať na doplnenie, nebude vás veľmi prenasledovať. Zabite ho - 2XP.
Teraz sa vráťte za Damsel a oznámte jej, že sú všetci roznášači, vrátane vodcu Vicka mŕtvi - 1XP a masquerade redemption.


Jyhad for Beginners

Tento quest je Tutorial, ktorý ste si mohli prejsť hneď na začiatku hry. Za jeho splnenie ste získali 2XP.


Necromantic

Na začiatku Downtonu, neďaleko Ventrue Tower, je budova starej nemocnice. V plote, ktorý ju obklopuje, je diera a pri minibuse veľká trhlina, takže sa zaň dostanete v pohode. Vstúpte do budovy. Hneď po vstupe vás osloví na smrť vydesený muž a hovorí, že tu niečo zabilo členov jeho štábu. Tento quest stále nemáte zadaný, ak sa rozhodnete ho prijať, budete musieť zabiť tohto muža. Môžete to spraviť aj teraz. Nestratíte humanity, no radšej to nechajte na normálne prejdenie. Nechajte ho tu a vydajte sa preskúmať budovu.
V miestnosti napravo je fľaštička morfia. V druhej miestnosti naľavo uvidíte na monitore záber, ako niečo zabilo utekajúceho muža. V prvej miestnosti naľavo vylezte do ventilačnej šachty a prejdite ňou. Keď z nej vyleziete von, tak choďte do dverí oproti. Je tam schodisko. Zohnite sa a zájdite pod schody. Vyrazte drevené dosky, ktoré blokujú dieru pod schodami a prelezte ňou do miestnosti za ňou. Tam uvidíte ďalší záber, tentokrát na ženu, ktorú niečo stiahne a zabije. Vstúpte do dvojkrídlych dverí. Pri posteliach je ďalšie morfium. Ďalej zlezte dole cez dieru v podlahe. Po trámoch až na najnižšie podlažie. Dole vstúpte do chodby. Tu už je len dvoje dverí. Za tými naľavo je tretia fľaša morfia a za tými napravo je diera v podlahe. Skočte do nej a prelezte tunelom popod podlahu až do ďalšej miestnosti. Tam už len priamou cestou (cestou uvidíte smrť ďalšieho muža) pokračujte až k žene, ktorá ohlodáva mŕtve telo. Je to Pisha the Nagaraja.
Po vstupe k nej vás sama osloví a poukazuje na to, že vy pijete krv, ona je mäso. Môžete ju zabiť (možnosť v dialógu, alebo na ňu zaútočiť kedykoľvek potom), alebo ju akceptovať a dohodnúť sa s ňou. Ušetril som ju len preto, že sa s ňou spájajú dva questy.
Z rozhovoru zistíte, kto je a že tadeto len prechádza, zháňa nejaké okultné predmety a obchoduje s artefaktmi. Než sa však budete môcť venovať obchodu, požiada vás o službu. Muž, ktorého ste stretli pri vstupe do budovy, videl priveľa a tak sa o neho máte postarať, najlepšie poslať jej ho sem dole. Ak ste ho zabili pri prvom stretnutí, rovno jej to povedzte a môžete prejsť na ďalšiu dohodu (quest Occultish Personality). Vychádzajme z toho, že ste ho nezabili. Vráťte sa hore, na mieste, kde stál muž, nájdete na zemi Business Card, na ktorej je adresa k Skyline Apartments, meno Simon Milligan. Vyjdite teda na ulicu a choďte do Skyline Apartments.
Choďte na prvé poschodie a vypáčte dvere (alebo prejdite cez ventilačku). Tu býva Simon Milligan, reportér relácie Haunted L.A., ktorého ste stretli v starej nemocnici. Preskúmajte byt, pri počítači nájdete fotku nejakého Nosferatu, vezmite si ju. V počítači si môžete prečítať maily a o jeho reláciách (heslo "ectoplasm"). Samotný Milligan sa skrýva v šatníku. Presvedčte ho, že čo videl, bol len vtip jeho kolegov a on sa vráti do nemocnice k Pishi. Môžete ho aj presvedčiť za pomoci dementation, že nič nevidel, nič si nepamätá a má odísť preč. Oba spôsoby úlohu vyriešia, pridajú vám masqerade redemption a 2XP.
Vráťte sa do nemocnice za Pishou oznámiť jej, že ste sa postarali o Simona, nech to už bolo akokoľvek - 1XP. Teraz sa dostanete k predmetu jej návštevy v meste a získate quest Occultish Personality.


Traffik

Za Ventrue Tower parkuje biele auto, o ktoré je opretý tlstý černoch v žltom tričku. Je to Fat Larry, predáva zbrane. Okrem zbraní si u neho môžete kúpiť prvé nové brnenie. Ak chcete získať od neho úlohu, tak si kúpte zbraň (nestačia náboje, alebo brnenie). Napr. Požiarnícku sekeru. Peniaze sa vám vrátia, ak splníte úlohu. Po zakúpení zbrane ho znova oslovte a navrhne vám obchod. V podzemných garážach práve prebieha stretnutie chlapíkov z čínskej štvrte a miestnej bandy. Ak prinesiete jeden z kufríkov, ktorý si majú vymeniť, tak Larry pozná niekoho, kto zaň rád zaplatí. Ak máte dosť bodov v presvedčovaní, tak mu navrhnite, že by vám mohol dať zľavu (len počas rozhovoru o tejto úlohe to môžete spraviť) a on súhlasí.
Vstup do garáží je pár krokov od vás, za rampou so strážnikom. Vstúpte tam. Vnútri máte dve možnosti prejdenia. Môžete jednoducho všetkých pozabíjať a prebojovať sa až na koniec. Druhou možnosťou je prejsť to potichu, cez ventilačné šachty. Hneď po vstupe sú pred vami dvere. Za nimi môžete vliezť do šachty. Ventilačky sú krátke a vždy vás posunú len o kúsok ďalej, za strážcov. Vždy, keď vyleziete von, poobzerajte sa a neďaleko vás je rebrík, ktorý vás dovedie do ďalšej ventilačky. Takto sa môžete dostať až dole, do štvrtého podlažia parkoviska. Nech sa už dole dostanete akokoľvek, vezmite si dole kufrík - 1XP. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance. Na jednom podlaží ešte môžete nájsť na zemi autorádio. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance.
Potom vám oznámi, že pozná niekoho, komu by sa mohli hodiť vaše služby. Je to majiteľka disko klubu menom Venus Dare (quest A Confession). Máte sa za ňou zastaffviť.


Venucide

V rámci plnenia questu And Her Name was Venus sa dostanete do Empire Hotela, na šieste poschodie k ruskej mafii. Keď sa tam dostanete k rozhovoru s Borisom, tak ho môžete presvedčiť o svojich schopnostiach a navrhne vám opačný obchod, aby ste pre neho zabili Venus. Ak súhlasíte (nesplníte And Her Name was Venus), tak sa vráťte do baru a zavolajte Venus do kancelárie, kde ste sami. Tam ju vysajte a stratíte bod humanity, no získate 2 XP. Vráťte sa to oznámiť Borisovi - 1XP, dá vám odmenu 1000 $.


Occultish Personality

Ak ste splnili pre Pishu quest Necromantic, tak vás potom požiadala, aby ste pre ňu našli dva vzácne predmety. Tie vám vymení za iné, cenné artefakty.
Jedným z nich je Fetish soška, ktorá sa nachádza v múzeu. Do múzea sa dostanete, až keď budete plniť quest Patron of the Ancient Art. Pri tom queste som spísal jej nájdenie podrobnejšie. Je v podzemnej časti, v miestnosti, do ktorej nemáte vchod, no vidíte ju cez okno, tak ho rozbite, vlezte dnu a sošku si vezmite.
Druhý predmet je kniha Giovanni Book. Tá je samozrejme v Giovanniho sídle, no a tam sa dostanete až pri plnení questu Italian Dinner, na konci Chinatownu. Podrobnejší popis je pri tom queste. Keď sa v jeho sídle dostanete do podzemnej časti, do pitevne, nad kryptami so zombíkmi, tak tam leží kniha na pulte.
Nemusíte jej doniesť oba predmety naraz, kľudne jej hneď po nájdení doneste sošku a potom knihu. Za sošku vám dá Pisha the Odious Chalice, artefakt, v ktorom môžete skladovať krv. Za knihu vám dá Pisha Key of Alamut, amulet obrany, ktorý pridá jeden bod všetkým položkám v časti Soak. Po odovzdaní oboch predmetov získate 1XP za splnenie úlohy.
Na konci rozhovoru vás ešte varuje, aby ste opustili mesto, čaká ho niečo zlé. Po splnení úlohy ju môžete kľudne zabiť.

Hollywood

Uvítanie v meste. Stretnutie s barónom Isaacom a vašou známou Samanthou.
Po vstupe do tejto časti mesta vás osloví chlapík s tým, že máte ísť za barónom Hollywoodu, Isaacom. Potom odíde. Hneď tu pri vás, pri taxíku je budova Red Spot. Je to bežný obchod. Keď si pohovoríte s predavačom, tak sa ho spýtajte na niečo zaujímavé, čo sa tu deje a potom na niečo špeciálne. Umožní vám predaj zbraní, aj ďalšieho, nového brnenia. V obchode ešte choďte dozadu a v chladničke nájdete 25 $.
Naspäť na ulicu a choďte ulicou oproti taxíku. Na konci je klenotníctvo. Vstúpte bočným vchodom a stretnete baróna Isaaca. Nie je práve prívetivý. Potrebujete od neho informácie o Nosferatu. No nepomôže vám, kým nespravíte niečo pre neho vy. Zháňa jednu kazetu, ktorú mu chlapík odmieta doručiť osobne, máte ju doniesť (quest Dead Ex).
Na ulici vás cestou od baróna zastaví Samantha. Spozná vás, je to známa z vášho života smrteľníka. Po rozhovore pôjde zavolať vašim známym, že vás našla a týmto prezradením sa by ste porušili Masquerade. Takže počas rozhovoru ju presvedčte, že nie ste osoba, za ktorú vás pokladá. Ak nemáte schopnosti, či disciplíny, ako ju oklamať, máte ešte dve možnosti. Zabiť ju, čím stratíte bod Humanity, alebo trocha jej vysať krv. Ako ostatní ľudia, aj ona stratí krátkodobú pamäť a vy získate Masquerade Redemption.

Ground 0, chlapík s kazetou, Ash a lovci upírov.
Potom choďte, ako vás inštruoval, do budovy Ground 0, pri taxíku. Je to internetová kaviareň. Môžete si pozrieť rôzne počítače, hacknúť ich a prečítať si maily. Choďte k poslednému počítaču s menom Josef K. Použite heslo, čo vám povedal Issac "kafka" a pozrite si mail. Chlapík píše, že sa stretnete za Fast Buck - 1XP. V budove tiež nájdete na stole The Cowboy´s Guide to Cyberspace by Case (Research 9, Computer +1).
Choďte do ulice za taxíkom k budove Fast Buck a choďte za ňu. Tam je chlapík v kapucni. Najprv sa tvári, že o ničom nevie, no pár viet ho presvedčí, aby spolupracoval. Kazetu vám nedá, lebo ju nemá. Je vydesený a povie vám jedine o Ginger Swan. Utečie a za rohom budete počuť, ako ho niečo zabilo a vtiahlo do kanála.
Keď ste už tu, tak choďte do susednej budovy Asp Hole. Na zábradlí pri hlavnom vchode si môžete vziať hodinky (Normal Watch). Pri bare stojí blondínka, s ktorou môžete kecať. Môžete ju okúzliť a piť z nej krv, ako v predošlých baroch, no potrebujete na ňu veľa bodov v Seduction. Vyjdite hore schodmi a tam oslovte chlapíka stojaceho pri ženách. Je to Ash. Najprv nebude veľmi zhovorčivý, no vytiahnete z neho, že po ňom idú lovci upírov a nemá sa ako dostať preč. Ponúknite mu pomoc (quest Hunters Hunting). Môžete navrhnúť, aby si s niekým vymenil šaty. Presvedčte chlapíka pod schodami, aby si s Ashom vymenil šaty. Oznámte to Ashovi a dostanete 250 $ a 3 XP. Pôjde sa prezliecť a odíde. Chlapíka, ktorého ste nahovorili, aby si s ním vymenil šaty, zabije lovec v domnení, že je to Ash. Druhá možnosť je navrhnúť mu, aby ste ušli cez kanály. Keď súhlasí, preveďte ho kanálmi, pobite nepriateľov a dostanete 500 $ a 3 XP.

Cintorín a Romero.
Vráťte sa za Isaacom. Povedzte mu, čo ste zistili. Objasní vám, že Ginger Swan bola stará filmová hviezda, ktorá je už dlho po smrti. Takže sa od neho vydajte na cintorín. Choďte do ulice za taxíkom. Po pravej strane je budova Sin Bin. Prejdite za ňu. Tam neďaleko bezdomovcov je diera v stene. Odhádžte z nej dosky, zohnite sa a prejdite ňou.
Na cintoríne choďte úplne na koniec do mauzólea. Vnútri v ľavej časti, v malom výklenku za dvierkami nájdete Gingerinu schránku. Ak ste investovali do Inspection, tak vám svieti s tými bublinkami, čo uľahčí hľadanie. Vezmite si odtiaľ videokazetu - 1XP. Cestou späť sa stavte v malej budove pred bránou. Vnútri je Romero, ktorý to tu stráži pred zombíkmi. Tí raz za čas vyliezajú a chcú sa dostať do mesta. On ich zadŕža na cintoríne a od Isaaca dostáva za odmenu krv. Požiada vás, aby ste to na 5 minút za neho postrážili. Ak súhlasíte, máte za tento čas likvidovať hromadu zombíkov (quest You Only Die Once a Night). Veľmi ťažká úloha, za ktorú dostanete náboje, alebo vám zvýši Firearms - 3 XP. Ak odmietnete, tak vás požiada, aby ste mu priviedli ženu, pretože má potrebu (quest Pimpin for Romero). Oslovte na ulici šlapku a nahovorte ju a odveďte za ním - 2XP. Dá vám buď 100 $, alebo vám zvýši o bod Firearms.
Vráťte sa za Isaacom a odovzdajte mu kazetu - 2XP. Je to len časť, tak vás pošle nájsť kompletnú nahrávku (quest Snuff is Enough). Tiež sa ho spýtajte, či je ešte niečo v meste, čo by sa malo urobiť a povie vám o Gargolovi, ktorý sa ukrýva v Čínskom kine. Treba sa o neho postarať. Najlepšie by bolo presvedčiť ho, aby robil pre Isaaca, no ak to nebude možné, treba ho zničiť (quest Gargoyle Removal Service).

Vesuvius, Sin Bin a kontakt cez telefón.
Vráťte sa na ulicu a choďte na koniec ulice za taxíkom. Tam je klub Vesuvius. Vstúpte do striptízového klubu. Môžete si poobzerať dievčatá a jedno v ľavom rohu za 100 $ aj najať a napiť sa z nej, no načo platiť za to, čo máte na ulici lacnejšie, alebo doma zadarmo (ak vás tam čaká vaša ghoulka). Pri bare stojí Velvet Velour, majiteľka. Oslovte ju a pozve vás hore, do VIP miestnosti. Tam s ňou poflirtujte a prezradí vám, že po nej ide lovkyňa upírov. Ak jej ponúknete pomoc, tak dodá, aby sa o ňu postarali diskrétne a pred nikým sa neprezradili, nie to ešte niekoho zabili.
Vyjdite von a choďte do podniku cez cestu s názvom Sin Bin. Vnútri oslovte Flynn Boylea, chlapíka za pultom. Môžete sa ho spýtať na blondínku s vytetovaným srdcom a potvrdí, že Chastity tu pracuje. Spýtajte sa ho na Snuff filmy s produkcie DeathMask. Nie je príliš ochotný sa o tom baviť, tak ho presvedčte a dá vám na nich kontakt - 2XP. Máte sa ohlásiť heslom do telefónu v ulici poniže. Na zemi pri ňom, za pultom je papier, na ktorom je napísané heslo "dirtydog.
Zídite dole, v miestnosti s nápisom Managere uzamknite v počítači okienka na peepshow (heslo "sinner"). Poniže vypáčte automat na drobné a vezmite si 150 $. Keď odídu obaja zákazníci, vlámte sa do dverí s nápisom Employees Only a pošlite preč aj striptérku. Teraz tam nie sú žiadni svedkovia, tak vyjdite na pódium a zabite tam Chastity - 2XP.
Vráťte sa za Velvet a povedzte jej, že Chastity je po smrti - 1XP. Po rozhovore ju znova oslovte a spomenie obavy o scénaristu a manažéra hotela Luckeestar menom David Hatter. Zistila od dievčat, že píše scenár o upíroch a má dosť detailné informácie, takže mu asi niekto z vampírov radí. Máte získať jeho scenár a postarať sa o jeho zdroj informácií (quest B-Rated Writer).
Potom choďte k budove Red Spot pri taxíku. Sú pri nej telefónne automaty. Jeden telefón zvoní, tak ho zdvihnite a povedzte do telefónu heslo, ktoré ste získali od chlapíka v Sin Bine. Hlas v telefóne vás pošle do Luckeestar Hotela, izba č. 2.

Luckeestar Hotel. Ground 0 - zadná časť internetovej kaviarne.
Choďte smerom k Isaacovi a po ľavej strane uvidíte hotel Luckeestar. Vstúpte. Oslovte recepčného, je to Hatter. Presvedčíte ho, aby vám dal svoj scenár - 2XP a tiež aby vám prezradil, kto je jeho zdroj - 1XP. Jeho zdrojom je Julius, zdržujúci sa na pláži v Santa Monica.
Potom choďte dozadu a na poschodie k izbám. Z Downtownu máte kľúč od izby č. 6, tak do nej vstúpte. Tam uvidíte, ako neznámy vrah zabije priamo pred vami Mika Durbina. Tým ste ho našli - 2XP. Na poličke nájdete kartu s nápisom Brothers Salvage, čo je vrakovisko v Santa Monica.
Potom môžete vypáčiť dvere na izbe č. 4 (level 8). Na skrinke je peňaženka (200 $) a na umývadle je Perscription Bottle.
Napokon choďte do izby č. 2, kam vás poslal hlas z telefónu. Vezmite si zo skrinky vstupnú kartu (Internet Cafe Key) a spod postele zlatý prsteň.
Vráťte sa na ulicu a choďte do internetovej kaviarne, kde ste už boli počas hľadania prvej kazety (Ground 0). Teraz choďte do zadnej časti (Employees Only) a otvorte si dvere kartou z hotelovej izby. Tam vás napadnú malí démoni, akých ste videli na videu, na prvej kazete. Zabíjajte ich a postupujte ďalej. Prejdite nahrávacím štúdiom a na konci dolu schodmi. V štúdiu sú dve fľašky morfia, jedna na umývadle a druhá pri posteli v tvare srdca. Prejdite popri zamknutej miestnosti, v ktorej za oknom potvora zabije chlapíka. Na konci uličky nájdete jedného vydeseného chlapíka, ktorý tu pracoval. Než ho zabijú potvory, stihne vám prezradiť, že tú kazetu nenatočili, ale ukradli z nejakého domu. Oproti vyskáčte po krabiciach až do ventilačky. Prejdite ňou a dostanete sa do zamknutej miestnosti, okolo ktorej ste išli. Na stole je kazeta, tak si ju vezmite. Dvere zvnútra otvoríte a vráťte sa naspäť na ulicu.

Krátky návrat do Santa Monica.
Vezmite si taxík a zájdite do časti Santa Monica. Oproti klubu Asylum je miesto, kde sa ukrýva Nosferatu Bertram Tung. Napravo od jeho skrýše je vrakovisko, kam vás smeruje karta z Luckeestar hotela. Vstúpte do dvora a tam do domu. Prejdite na vrakovisko za domom a bežte za mužom, ktorý pred vami začne utekať. Na konci sa s ním dáte do rozhovoru. Zabili mu ženu a deti a teraz sa mstí. Počas rozhovoru môžete získať bod humanity, keď zistíte, prečo to robí, prejavíte trochu pochopenia a zvalíte vinu na beštiu v ňom ukrytú. Môžete ho presvedčiť, aby skončil so zabíjaním (posledného vinníka zabil v Hollywoode) a nechať ho odísť. Získate tým 2XP, no porušíte tým Masquerade. Taktiež ho môžete potrestať za jeho činy a bojovať s ním. Vtedy sa zmení na potvoru s pazúrmi. Využite horiaci oheň a zatlačte ho do plameňov, to vám pri boji výrazne pomôže. Získate 2XP a Masquerade Redemption.
Potom choďte na pláž, kde je Julius, kontakt scenáristu Hattera. Máte dve možnosti, buď ho zabijete za 1XP, alebo ho necháte odísť s tým, aby sa nikdy nevracal (milosrdnosť je bez bodu).

Na skok do Downtownu.
Keďže máte vedľajšiu úlohu od Isaaca postarať sa o Gargola, tak sa oplatí skočiť za Tremerským Regentom Straussom. Ak ste u neho boli, tak ste si mohli vziať knihu (ako som radil) Thaumaturgical Creatures. Potom vám sama rada v zadaní questu radí za ním zájsť. Oslovte ho a spýtajte sa na Gargola. Prezradí vám, že jediné, čo na neho platí, sú tupé zbrane, sečné a strelné sú takmer bez účinku. Tiež z neho môžete vytiahnuť, že on je stvoriteľom tohto konkrétneho Gargola a požiada vás, aby ste to nehovorili Isaacovi, lebo by to poriadne naštrbilo vzťahy medzi Anarchistami a Camarillou. Sľúbte mu to a dá vám Rune of the Third Eye (znižuje poškodenie spôsobené Gargolom).
Skočte ešte do svojho apartmánu (ak ho tu nemáte, tak v Santa Monice) a pozrite si poštu. Máte mail od princa, v ktorom vás žiada, aby ste sa postarali, aby jedna reštaurácia v Hollywoode dostala zlú kritku (quest a Dish Best Served Cold). Vráťte sa naspäť do Hollywoodu.

Návrat za Velvet. Kritik Tommy, Gargol v kine a Isaac.
Vráťte sa za Velvet do klubu Vesuvius a odovzdajte jej scenár, požiada vás, aby ste ho zničili, urobte to - 2XP. Oznámte jej tiež, že ste sa postarali o Hatterov kontak (je jedno, či ste ho pustili, či zabili) - 1XP a Masquerade Redemption. Dostanete od nej odmenu.
Potom sa vydajte smerom k Isaacovi a pôjdete popri reštaurácii, kde na terase postáva pri prestretom stole chlapík. Je to Tommy Flayton, ktorý píše kritiku na túto reštauráciu. Presvedčte ho, aby napísal zlú kritiku - 2XP a splníte tak princov quest.
Napokon zájdite do Čínskeho kina oproti Isaacovmu klenotníctvu. Vnútri sa hneď po vstupe stretnete s nie veľmi priateľsky naladeným Gargolom. Pustí sa s vami do reči. Nie je veľmi bystrý, tak ho môžete presvedčiť, aby sa pridal k Isaacovi, pretože bojuje proti ostatným upírom, vrátane Tremere (nespomínajte Straussa, nenávidí ho, za to, že ho stvoril a zotročil). Ak sa vám to podarí, získate 3XP. Ak ho neviete, alebo nechcete presvedčiť, aby sa pridal k Isaacovi, tak s ním bojujte (tupé zbrane) a zabite ho. Tiež za 3XP. Než opustíte kino, choďte k premietaciemu plátnu a vezmite si spod neho kazetu (Film Canister).
Potom zájdite za Isaacom a konečne mu odovzdajte druhú kazetu - 2XP. Pozriete si celý záznam vraždy dievčaťa a Isaac spozná miesto, kde sa to natáčalo. Vyšle vás to preskúmať (quest Going the Way of Kings).
Tiež mu povedzte, že ste vyriešili úlohu s Gargolom. Ak mu prezradíte, že ho stvoril Strauss, získate 2XP, no pohneváte si Straussa.

Ešte jeden návrat do Downntownu. Odchod na ulicu 609King´s Way. Návrat do Hollywoodu.
Ak ste Straussa neprezradili, tak za ním zájdite a dostanete odmenu 500 $. Tiež si pozrite ďakovný mail od princa, za vyriešenie úlohy s reštauráciou a v poštovej schránke máte odmenu 300 $.
Potom choďte taxíkom na King´s Way a splňte tam quest Going the Way of Kings. V rámci questu sa dostanete do domu plného démonov a na konci zabite toho, čo má na svedomí kazetu a aj stvorenie tých démonov - 6XP. Po boji v dolnej časti domu vstúpte do dverí a do tunela za nimi.
Tu pokračujte v queste The Epic of Ankaran Sarcophagus, v jeho časti pri hľadaní Nosferatu Garyho. Na konci stretnete Garyho - 2XP. Chcete od neho vedieť, kde je sarkofág, no najprv on niečo požaduje od vás. V Čínskej štvrti sa stratil jeho agent Barabus a vy ho máte nájsť. Takže pre ďalší postup splňte quest I Spy Barbus. Po rozhovore s Garym prejdite dverami za stolom a chodbou vyjdete v mauzóleu na cintoríne. Touto skratkou sa už potom môžete vracať k Nosferatu, keď budete potrebovať.
U Nosferatu ste tiež mohli získať dva vedľajšie questy Model Citizen a A Tangled Web. Druhý quest sa plní vo viacerých častiach mesta, kam sa zatiaľ nemáte dôvod vracať, tak si pozrite priamo v časti vedľajšie questy. Prvý ešte môžete splniť tu. Stačí skočiť k Luckeestar Hotelu. Oproti je ďalší hotel. Vstúpte a vnútri si otvorte kľúčmi od Imalie. Rozmiestnite vnútri tri kamery, no nech vás nik nevidí a aktivujte ich cez počítač v spálni. Potom sa vráťte za Imaliou po odmenu.
Teraz je už čas vydať sa do Chinatownu.



Hlavné questy

Dead Ex

Choďte ulicou oproti taxíku. Na konci je klenotníctvo. Vstúpte bočným vchodom a stretnete baróna Isaaca. Nie je práve prívetivý. Potrebujete od neho informácie o Nosferatu. No nepomôže vám, kým nespravíte niečo pre neho vy. Zháňa jednu kazetu, ktorú mu chlapík odmieta doručiť osobne, máte ju doniesť. Choďte, ako vás inštruoval, do budovy Ground 0, pri taxíku. Je to internetová kaviareň. Použite posledný počítač s menom Josef K. Použite heslo, čo vám povedal Issac "kafka" a pozrite si mail. Chlapík píše, že sa stretnete za Fast Buck - 1XP.
Choďte do ulice za taxíkom k budove Fast Buck a choďte za ňu. Tam je chlapík v kapucni. Najprv sa tvári, že o ničom nevie, no pár viet ho presvedčí, aby spolupracoval. Kazetu vám nedá, lebo ju nemá. Je vydesený a povie vám jedine o Ginger Swan. Utečie a za rohom budete počuť, ako ho niečo zabilo a vtiahlo do kanála.
Vráťte sa za Isaacom a spýtajte sa na Ginger Swan, povie vám, že je to stará filmová hviezda, ktorá je už dlho po smrti. Takže sa od neho vydajte na cintorín. Choďte do ulice za taxíkom. Po pravej strane je budova Sin Bin. Prejdite za ňu. Tam neďaleko bezdomovcov je diera v stene. Odhádžte z nej dosky, zohnite sa a prejdite ňou.
Na cintoríne choďte úplne na koniec do mauzólea. Vnútri v ľavej časti, v malom výklenku za dvierkami nájdete Gingerinu schránku. Ak ste investovali do Inspection, tak vám svieti s tými bublinkami, čo uľahčí hľadanie. Vezmite si odtiaľ videokazetu - 1XP.
Zaneste kazetu Isaacovi - 2XP. Ospravedlní sa za svoje predošlé chovanie. Pustí kazetu a spolu si ju pozriete. Nejaké potvory zabijú mladú ženu. Je to len časť záznamu, preto vás pošle nájsť ďalšiu kazetu, na ktorej je celý záznam Snuff filmu.


Snuff is Enough

Po doručení prvej kazety Isaacovi si ju pozriete, no je to len časť záznamu. Isaac vás pošle nájsť ďalšiu kópiu, kde by bol záznam celý. Choďte na koniec ulice za taxíkom, do podniku s názvom Sin Bin. Vnútri oslovte Flynn Boylea, chlapíka za pultom. Spýtajte sa ho na Snuff filmy s produkcie DeathMask. Nie je príliš ochotný sa o tom baviť, tak ho presvedčte a dá vám na nich kontakt - 2XP. Máte sa ohlásiť heslom do telefónu v ulici poniže.
Choďte k budove Red Spot pri taxíku. Sú pri nej telefónne automaty. Jeden telefón zvoní, tak ho zdvihnite a hlas povie "The moon is a mysterious mistress" a vy odpovedzte heslom, čo vám prezradil chlapík v Sin Bin "who walks the night with demons of dread". Hlas v telefóne vás pošle do Luckeestar Hotela, izba č. 2.
Zájdite teda do tohto hotela a vstúpte do odomknutej izby číslo 2. Z poličky si vezmite vstupnú kartu (Internete Cafe Key) a spod postele Zlatý prsteň.
Vráťte sa na ulicu a choďte do internetovej kaviarne, kde ste už boli počas hľadania prvej kazety (Ground 0). Teraz choďte do zadnej časti (Employees Only) a otvorte si dvere kartou z hotelovej izby. Tam vás napadnú malí démoni, akých ste videli na videu, na prvej kazete. Zabíjajte ich a postupujte ďalej. Prejdite nahrávacím štúdiom a na konci dolu schodmi. V štúdiu sú dve fľašky morfia, jedna na umývadle a druhá pri posteli v tvare srdca. Prejdite popri zamknutej miestnosti, v ktorej za oknom potvora zabije chlapíka. Na konci uličky nájdete jedného vydeseného chlapíka, ktorý tu pracoval. Než ho zabijú potvory, stihne vám prezradiť, že tú kazetu nenatočili, ale ukradli z nejakého domu. Je tu slepá cesta, otočte sa oproti miestu, kde bol chlapík a vyskáčte po krabiciach až do ventilačky. Prejdite ňou a dostanete sa do zamknutej miestnosti, okolo ktorej ste išli. Na stole je kazeta, tak si ju vezmite. Dvere zvnútra otvoríte, tak vyjdite na chodbu a vráťte sa naspäť na ulicu. Cestou vás napadne ešte pár tých potvor.
Zaneste kazetu Isaacovi - 2XP a Masquerade Redemption. Spoločne si pozriete celú nahrávku vraždy dievčaťa.


Going the Way of Kings

Keď donesiete Isaacovi druhú videokazetu s nahrávkou, kde malí démoni zabijú dievča, Isaac spozná dom, v ktorom sa to odohráva. Povie vám, že ak chcete nájsť Nosferatu, budete musieť ísť na to miesto a postarať sa o toho, čo natočil tú pásku.
Choďte k taxíku a odvezte sa na King´s Way. Do domu priamo sa nedá vstúpiť, tak choďte do zadnej časti, k bazénu. Na pravej strane je na stene pod balkónom drevená konštrukcia pre vegetáciu. Vylezte po nej na balkón a z jeho opačnej strany po schodoch vyššie. Tam vstúpte dverami do domu. Tu vás budú opäť napádať démoni z kazety. Po vstupe si v susednej miestnosti vezmite zo stola Mummywarp Fetish (rýchlejšie uzdravovanie). Zbehnite dole schodmi. Z chladničky si vezmite krvné sáčky a zo stola Fancy Ring.
Zbehnite ďalej dole schodmi a tam stretnete Tzimisce, toho, čo to má na svedomí. Porozprávajte sa s ním a získajte dostupné informácie. Po rozhovore nasleduje boj. On sa premiestňuje kúzlom a vždy sa objaví len na chvíľu. Sám nebojuje, keď sa zhmotní, tak privolá jedného démona. Démonov likvidujte len pokiaľ vás veľmi obťažujú, sústreďte sa na neho, démoni budú chodiť stále, pokým ho nezabijete. Takže sa sústreďte hlavne na neho a zabite ho - 6XP. Keď padne, tak pobite zvyšných démonov, tým ste splnili tento quest. Potom vstúpte do dverí tu dole a pokračujte v queste The Epic of Ankaran Sarcophagus.


I Spy Barbus

Keď po splnení questu Going the Way of Kings splníte časť questu The Epic of Ankaran Sarcophagus, stretnete sa s šéfom Nosferatov, s Garym. Na dokončenie questu so sarkofágom, potrebujete od Garyho zistiť, kde sa nachádza. Ten však na oplátku od vás požaduje, aby ste našli jeho agenta menom Barbus, ktorý sa stratil v Chinatown.
Vyrazte tam. Po príchode choďte do chrámu, na konci ulice naľavo od taxíka. Tam sa na neho spýtajte vodkyne Kuei-Jin menom Ming Xiao. Nevie o ňom, no pošle vás za mužom menom Wong Ho, ktorý by vám mohol pomôcť. Choďte do reštaurácie Red Dragon a oslovte ženu za pultom, ktorá vám privolá tajný výťah. Alebo si ho privolajte sami, tlačidlo je na pulte. Vyvezte sa a oslovte Wonga. Uniesli mu dcéru (čo ste mohli vidieť v animačke, keď ste prvýkrát opustili chrám). Takže splňte pre neho quest Kikinapped.
Keď zachránite Kiki z Lotus Blossom, tak sa vráťte. Wong je vám vďačný, no nevie vám pomôcť s hľadaním Barbusa, no pošle vás za niekým, kto by to mohol vedieť. Je to jeho dlžník menom Zhao.
Zájdite za ním a splňte quest Original Gangster. V ňom zistíte od Zhaa, že to majú na svedomí Tongovci a objasniť by to mal ich vodca Johny Tiger. Zájdite za Johnym do klubu Glaze a zabite ho v queste Dragon´s Tail. Na konci tohto questu si cez obrazovku pohovoríte s Mandarínom, ktorý vás pozve k sebe a prizná sa, že má Barbusa.
Zájdite teda do budovy Fu Syndicate a splňte quest Come Into my Parlor. Na jeho konci zabijete Mandarína a oslobodíte Barbusa - 3XP. No quest tým ešte nekončí. Mandarín robil testy na vampíroch, aby zistil, ako ich účinne zabíjať a má o tom záznamy. Barbus trvá na tom, aby ste ich zničili. Ak mu poviete, že neviete veľmi robiť s počítačmi, tak ich bude obsluhovať sám, len ho sprevádzajte. Inak mu povedzte, že hackovanie pre vás nie je problém.
Vybehnite na chodby, zabite strážnikov a vezmite si od nich Office Key. Otvorte s ním jednu kanceláriu a použite počítač. Heslo je "freedom" a použite ho na odomknutie dverí. Než pôjdete do počítačovej miestnosti, choďte do susedných dverí. Tie sú zamknuté na level 10. Ak ich viete vypáčiť, tak to urobte a vezmite si zvnútra, z poličky knihu Bustin It: Harmful if Swallowed Hint Book (Research 9, Meele +1). Tiež tam môžete použiť počítač a s heslom "elimination" si prečítať mail, v ktorom sa odosielateľ pýta na stav subjektu, teda Barbusa. Odosielateľ je Kňažka.
Potom choďte do dverí, ktoré ste otvorili predošlým počítačom. Za nimi použite ďalší počítač a zvoľte položku species x data a heslo k nej je "autopsy". Zadajte príkaz vymazať to (purge) a hotovo. Potom Barbus vyrazí dvere vedúce do vstupnej haly. Pobite posledných nepriateľov a opustite budovu Fu Syndicate.
Vonku choďte k telefónom naľavo a zdvihnite ho. Ozve sa Gary a poďakuje za záchranu Barbusa - 2XP. Oznámi vám, že Sarkofág je u Giovanniho. Spýtajte sa, kde nájdete Giovanniho a zaznačí vám to na mape - 2XP. Tým sa vám sprístupní quest Italian Dinner. Hotovo.



Vedľajšie questy

A Dish Best Served Cold

Potom, čo získate prístup do Hollywoodu, tak sa vráťte do svojho apartmánu a v počítači si pozrite mail od princa. Má záujem o jednu reštauráciu, no odmietajú mu ju predať. Teraz je v nej muž menom Tommy Flayton, ktorý píše kritiku na pohostinské zariadenia. Máte ho presvedčiť, aby dal reštaurácii zlú kritiku.
Zájdite teda do Hollywoodu a k reštaurácii v ulici pred taxíkom. Na terase stojí pri prestretom stole práve T. Flayton. Oslovte ho a pomýli si vás s obsluhou. Využite to a nahovorte mu nejaké bludy o kvalite jedla a tak ho presvedčíte, aby dal reštaurácii zlú kritiku - 2XP.
Ak sa ho pokúsite vyprovokovať urážkami a vyhrážkami, tak ho len naštvete a quest budete mať ako nesplnený.
Po splnení úlohy sa vráťte do svojho apartmánu. Nájdete si v počítači mail s poďakovaním od princa a s informáciou, že odmenu máte v schránke. Zbehnite teda k poštovej schránke a vezmite si z nej 300 $.


A Tangled Web

Počas questu The Epic of the Ankaran Sarcophagus sa dostanete do jaskýň, kde sídlia Nosferatu. V prvej miestnosti je Mitnick. Je to počítačový expert a chcel by rozšíriť svoju sieť, pokým sa neurovná momentálna situácia, Gary im nedovolí odchádzať. Ponúknite mu pomoc a on ju prijme. Povie vám, že musí domyslieť technické detaily a pošle vám mail, čo treba spraviť.
Zájdite potom do svojho apartmánu a prezrite si dva maily od Mitnicka. Prvé miesto, kde sa musíte zastaviť je Megahurtz Computing v Santa Monica. Tiež píše, že v schránke máte vstupnú kartu, tak si z pošty vezmite Megahurtz Access Card.
Zájdite do Santa Monica, do zadnej uličky, za klub Asylum a vstúpte dovnútra. Choďte k tretím dverám a vypáčte ich (level 8), alebo za prvými dverami vlezte do ventilačky a tá vás dovedie za tie zamknuté dvere. Tam prehoďte páku a zapnete elektrinu. Potom choďte do druhých dverí, k počítaču, ktorý po spustení elektriny naskočil. Použite ho a do Net Security vstúpte s heslom "gil bates" a použite Schrecknet - 2XP.
Vráťte sa do apartmánu po ďalší mail od Mitnicka. Treba ísť do Nocturne Theater v Downtowne. Zo schránky si vezmite kameru a vlezte do kanálov, lebo nezohnal prístup cez dvere. V kanáloch si nájdite vstup do divadla - Access Point B. Po vstupe do divadla sa plížte, sú tu dvaja strážnici a nesmú vás zbadať. Prejdite dverami za javisko. Hneď za dverami je rebrík, po ktorom vylezte na plošinu hore. Prejdite plošinou do hlavnej divadelnej sály. Tam sa smerujte naľavo. Na stene je "X", pod ním na malý čierny podstavec umiestnite kameru. Vráťte sa za javisko a zlezte dole rebríkom, no na opačnej strane ako predtým, pri dverách oproti tým, ktorými ste vošli. Prejdite nimi, keď vyjde strážnik von. V chodbe choďte do posledných dverí napravo. V počítači aktivujte kameru a spustite Net Security cez heslo "break a leg" a dajte Schrecknet - 2XP. Vráťte sa na plošinu hore a zlezte opäť pri dverách, ktorými ste prišli. Vráťte sa do kanála a do vášho apartmánu.
Teraz máte ísť do Metalhead Industries v Hollywoode. Zo schránky si vezmite Metalhead Access Card. V Hollywoode vstúpte do tejto budovy (kúsok od taxíka). Vnútri sú dvaja strážcovia, tak pozor. Preplížte sa do dverí napravo. Tam použite počítač s heslom "codpiece" a dajte unlock, aby ste odomkli dvere kancelárie. Preplížte sa von a po schodíkoch vstúpte do kancelárie. Tam použite počítač. Pre Net Security je heslo "bang your head" a spustite Schrecknet - 2XP. Tiež v počítači použite safe a cez heslo "Turbo Lover" odomknite trezor. Ten je hneď vedľa počítača, tak si z neho vezmite CDčko. Vráťte sa do vášho apartmánu.
Posledné miesto, kam vás Mitnick vyšle, je Chinatown. Poradí vám, že v budove, kde ste, môžete aj vykradnúť ich trezor, čo by sa malo oplatiť, ale nemusíte. Vezmite si zo schránky Kamikazi Zen Access Card. Choďte tam a od taxíka zahnite do ulice naľavo, na ktorej konci je chrám. Pred chrámom, naľavo, je budova Kamikazi Zen, kam vás posiela. Vstúpte. Predtým vás nesmel nik vidieť, teraz kľudne môžete stráž zabíjať, nevadí to questu a získate od nich Colt Anaconda. Vnútri vstúpte do druhých dverí napravo a použite PC. Položku Power otvorte heslom "gwailo" a spustite vírus hooligan. Spustí sa vám odpočet, kým je bezpečnosť vyradená. Prejdite dvojkrídlymi dverami za týmito kanceláriami. Tam za prvými dverami zistíte v počítači, že niekto zháňa kód k dverám. Za tretími dverami z mailu získate kód 4567. Za piatymi dverami môžete vniknúť do súborov počítača cez heslá "waterloo" a "elba". Tam zistíte, že Larry používa ako heslo do Vaultu svoje priezvisko odzadu. Na štvrtých dverách je menovka L.Schleppin, tak je to jasné. Pri posledných dverách nahoďte kód 4567 a choďte doprava. Tam použite počítač. Net Security sprístupníte heslom "nirvana" a dajte Schrecknet - 2XP. Tým ste spustili celú sieť Nosferatu. Mitnick vám pošle mail, že ak potrebujte pomoc, aby ste napísali z Neslerovej kancelárie. Ešte v počítači otvorte Vault heslom "nippelhcs". Vault je hneď oproti miestnosti, v ktorej ste, tak tam skočte a zo zeme si vezmite 500 $. Opustite budovu. Môžete skočiť do kancelárie s menovkou R.Nesler. Tam napíšte cez PC Mitnickovi o pomoc a otvorí vám ventilačku v tejto miestnosti. Vlezte do nej a dostanete sa naspäť do mesta.


B-Rated Writer

Potom, čo splníte pre Velvet Velour, majiteľku klubu Vesuvius quest Hot Stripper Assassin Action, tak ju oslovte znova. Spomenie obavy o scénaristu a manažéra hotela Luckeestar menom David Hatter. Zistila od dievčat, že píše scenár o upíroch a má dosť detailné informácie, takže mu asi niekto z vampírov radí. Máte získať jeho scenár a postarať sa o jeho zdroj informácií.
Choďte teda do hotela Luckeestar. Tam oslovte na recepcii Hattera. Spýtajte sa ho na scenár a pochváli sa, o čom píše. Presvedčte ho, aby vám scenár dal - 2XP. Potom sa spýtajte na jeho zdroj, ani ten nechce prezradiť, tak ho zase presvedčte a zistíte, že je to Julius na pláži v Santa Monica.
Zájdite teda do časti Santa Monica a na pláž. Tam nájdete koktavého Juliusa. Pritlačte na neho a prizná sa a prosí o milosť. Máte dve možnosti, buď ho zabijete za 1XP, alebo ho necháte odísť s tým, aby sa nikdy nevracal (milosrdnosť je bez bodu).
Vráťte sa za Velvet a odozvdajte jej scenár, požiada vás, aby ste ho zničili, urobte to - 2XP. Oznámte jej tiež, že ste sa postarali o Hatterov kontak (je jedno, či ste ho pustili, či zabili) - 1XP a Masquerade Redemption. Je vám vďačná a odmení vás. Ak ste jej predošlý quest splnili podľa jej požiadaviek a nikoho nezabili, ani vás nik nevidel pri vražde Chastity, tak vám dá svoju fotografiu s autogramom (má predajnú hodnotu), ak ste nedodržali jej požiadavky, tak dostanete len finančnú odmenu 400 $.
Ak zabijete Davida Hattera (aj keď na to nemáte dôvod), tak sa s vami už Velvet nebude chcieť rozprávať.


Gargoyle Removal Service

Po splnení questu Dead Ex máte možnosť sa spýtať Hollywoodskeho baróna Isaaca, čo ďalšieho by bolo treba v meste spraviť. Povie vám, že v Čínskom divadle sa usadil Gargol. Treba sa o neho postarať. Najradšej by bol, keby sa vám ho podarilo presvedčiť, aby sa pridal k Isaacovi, no ak nie, tak ho treba zničiť. Dá vám kľúče od kina.
Ak ste už boli u Tremerského Regenta Straussa, tak ste si mohli vziať knihu (ako som radil) Thaumaturgical Creatures. Potom vám sama rada v zadaní questu radí za ním zájsť. Takže za ním choďte do Downtownu. Oslovte ho a spýtajte sa na Gargola. Prezradí vám, že jediné, čo na neho platí, sú tupé zbrane, sečné a strelné sú takmer bez účinku (preto doporučujem kúpiť v Red Spot Sledgehammer poriadne kladivo. Ak ste dobrý v boji bez zbraní, tak aj päste spravia svoje - iste lepšie než strelné zbrane). Tiež z neho môžete vytiahnuť, že on je stvoriteľom tohto konkrétneho Gargola a požiada vás, aby ste to nehovorili Isaacovi, lebo by to poriadne naštrbilo vzťahy medzi Anarchistami a Camarillou. Sľúbte mu to a dá vám Rune of the Third Eye (znižuje poškodenie spôsobené Gargolom).
Vráťte sa do Hollywoodu a choďte do kina, ktoré je oproti rezidencii Isaaca. Vnútri sa hneď po vstupe stretnete s nie veľmi priateľsky naladeným Gargolom. Pustí sa s vami do reči. Nie je veľmi bystrý, tak ho môžete presvedčiť, aby sa pridal k Isaacovi, pretože bojuje proti ostatným upírom, vrátane Tremere (nespomínajte Straussa, nenávidí ho za to, že ho stvoril a zotročil). Ak sa vám to podarí, získate 3XP.
Ak ho neviete, alebo nechcete presvedčiť, aby sa pridal k Isaacovi, tak s ním bojujte (tupé zbrane) a zabite ho. Tiež za 3XP.
Ak prezradíte Isaacovi, že Gargola vytvoril Strauss, tak získate 2XP, no už viac nebudete môcť vstúpiť do budovy k Straussovi a ani sa k nemu pripojiť na konci (pokiaľ budete chcieť).
Ak Isaacovi neprezradíte nič o stvorení Gargola, tak zájdite za Straussom a povedzte mu, že ste problém s Gargolom vyriešili a dostanete 500 $.
Ak hráte za klan Tremere a splnili ste predtým pre Straussa úlohu A Plague for the Angels a teraz ste ho neprezradili, tak vám nedá finančnú odmenu, ale ponúkne vám, aby ste sa pridali k ich klanu a dostanete nové ubytovanie. Vaša izba je na poschodí v tejto budove a všetky vaše veci z predošlého úkrytu sú v nej. Naviac máte v truhle artefakt Daimonori, ktorý zvyšuje silu disciplín Thaumaturgy.


Hot Stripper Assassin Action

Choďte na koniec ulice za taxíkom. Tam je klub Vesuvius. Vstúpte do striptízového klubu. Pri bare stojí Velvet Velour, majiteľka. Oslovte ju a pozve vás hore, do VIP miestnosti. Tam s ňou poflirtujte a prezradí vám, že po nej ide lovkyňa upírov. Pracovala v jej klube, no VV našla v jej skrinke zbraň, tak ju vyrazila, teraz je v neďalekom podniku. Ak jej ponúknete pomoc, tak dodá, aby ste sa o ňu postarali diskrétne a pred nikým sa neprezradili, nie to ešte niekoho zabili.
Zbehnite dole schodmi a vlámte sa do dverí s nápisom Managere. Na skrinke sú Fancy Watch. Použite počítač, na peepshow je heslo "sinner" na private je "dirtydog". V položke peepshow zadajte príkaz lockdown, čím uzamknete dve z troch okienok, cez ktoré sledujú zákazníci peepshow. Jeden zákazník odíde. Tretie okienko je poškodené a nedá sa uzamknúť počítačom. Vyjdite von a poniže je automat na drobné. Vypáčte ho a vezmite si 150 $. Po chvíli dojdú zákazníkovi drobné a keď si nebude môcť zobrať z automatu, odíde. Vlámte sa do dverí s nápisom Employees Only. Z miestnosti za nimi sa možno dostať na pódium, no tie dvere sú uzamknuté. Keď ste však odplašili zákazníkov, tak si jedna striptérka príde zafajčiť a otvorí dvere. Presvedčte ju, aby odišla do zadnej miestnosti. Tým ste sa zbavili všetkých svedkov a môžete vstúpiť na pódium, kde čaká Chastity. Je ozbrojená mečom (kde ho ukryla v spodnom prádle?) tak s ňou bojujte a zabite ju - 2XP
Vráťte sa za Velvet a oznámte jej, že Chastity je mŕtva - 1XP (aj v prípade, že vás niekto videl).


Hunters Hunting

V klube Asp Hole choďte na poschodie a oslovte Asha stojaceho pri troch kočkách. Je to upírí syn baróna Isaaca, no moc sa neznášajú, takže keď sa spýta, nehovorte, že vás posiela Isaac. Nie je najprv veľmi zhovorčivý, no zistíte od neho, že po ňom idú lovci upírov. Ponúknite mu pomoc. Máte dve možnosti.
Navrhnite, aby si s niekým vymenil šaty. Máte to zariadiť. Choďte dole a pri záchodoch stojí chlapík, ktorého oslovte. Presvedčte ho, aby si vymenil s Ashom šaty a pošlite ho na záchod. Naspäť za Ashom a oznámte mu, nech sa ide na záchod prezliecť. Dá vám za odmenu 250 $ a 3 XP.
Druhá možnosť je bojová. Povedzte mu, aby ste utiekli cez kanále. Súhlasí a keď sa spýta, či ste pripravený, povedzte, že áno a obaja sa objavíte v kanáli. Je to iný, než bežný kanál, čo je pod mestom. Pokračujte priamo a cestou zabíjajte lovcov. Sústreďte sa hlavne na lovcov s nožom a s kušou, tí sú nepríjemní. Tých s pištoľami si nechajte na koniec, tých zvládne aj Ash. Na konci sa prebúrajú ďalší cez stenu. Tadiaľ pokračujte na koniec chodby. Tam vylezte po rebríku a cez lešenie prejdite ďalej. Smerujte k dverám a zabite posledných lovcov. Ash vám dá za pomoc 500 $ a 3 XP. Potom sa objavíte v normálnych kanáloch, z ktorých vylezte na ulicu.


Model Citizen

Počas questu The Epic of the Ankaran Sarcophagus sa dostanete do jaskýň, kde sídlia Nosferatu. V jednej miestnosti je Imalia, bývalá modelka, teraz naštvaná, znetvorená upírka. Teraz je naštvaná na novú modelku, ktorá je idolom miesto nej. Je to Tawni Sessions. Chce na ňu nájsť nejakú špinu, no nemôže odísť, pretože im to nedovolí Gary, pokiaľ sa veci trochu neukľudnia. Ponúknite jej pomoc. Dá vám malé kamery, ktoré máte nainštalovať v jej byte. Chce ju zničiť, nie zabiť, preto sa máte vyhnúť kontaktu s ňou.
Choďte do mesta a pred Luckeestar hotel. Oproti nemu je ďalší hotel, do ktorého vstúpte. Vyjdite schodmi a otvorte si kľúčom od Imalie. Tawni aj s priateľom sú doma, takže sa plížte opatrne. Umiestnite jednu kameru na stolík do obývačky, jednu pod umývadlo do kúpeľne a tretiu na nočný stolík do spálne. Potom použite jej počítač na aktivovanie kamier a použite heslo od Imalie "cleopatra". Vzápätí sa objaví email, že kamery sú O.K. a máte sa odtiaľ vypariť.
Odplížte sa von z hotela a choďte cez cintorín naspäť za Imaliou. Ak ste to spravili presne takto, tak sa vám odmení 2 XP a 400 $ - je spokojná, lebo na ňu niečo našla a chúďa modelka sa zabila. Na stole pri Imalii si prezrite noviny a niečo si o tom prečítajte.
Pokiaľ ste počas úlohy zabili Tawni (aj keď je to zbytočné), tak je Imalia naštvaná, že jej to prešlo tak ľahko. No aj tak sa aspoň zbavila Tawni, aj keď ju nezničila, tak ako chcela a za námahu vám dá 200 $ - 1XP.


Pimpin for Romero

Keď budete na cintoríne, v budove pred bránou si môžete pohovoriť s Romerom. Navrhne vám, aby ste na chvíľku postrážili za neho cintorín, musí si totiž odskočiť. Ak odmietnete (odmietnete quest You Only Die Once a Night), tak mu môžete ponúknuť inú pomoc. Zdôverí sa vám, že potrebuje ženu (aspoň viete, kam si chcel odskočiť). Vráťte sa na ulicu a oslovte nejakú prostitútku. Presvedčte ju (nebude len tak ľahko chcieť ísť na cintorín) a keď súhlasí, že obšťastní vášho priateľa, tak vás bude sledovať. Zaveďte ju cez dieru v stene až na cintorín. Tam skočte za Romerom, ktorý je potešený - 2XP a za odmenu vám dá buď 100 $, alebo možnosť zvýšiť si o bod Firearms.
Ak ste žena a atraktívna, tak mu môžete sama poskytnúť rozkoš, ktorá mu chýba za 2 XP.


You Only Die Once a Night

Za budovou Sin Bin je v stene diera. Cez ňu môžete preliezť na cintorín. Poniže je pred bránou malý domček. Vnútri je Romero, ktorý to tu stráži, aby sa zombie nedostali z cintorína. V rozhovore vám Romero povie, že si potrebuje niečo vybaviť a či by ste za neho nepostrážili cintorín. Ak súhlasíte, dá vám svoju zbraň, pušku Jaime Sue. V krabici sú nejaké náboje. Začne sa vám 5 minútový odpočet.
Osobne sa mi zdala táto misia veľmi ťažká, pretože musíte strážiť dve brány. Jedna je hore, vedľa diery, ktorou ste sa dostali na cintorín a druhá je rovno oproti Romerovmu domu. Jednu nie je problém ustrážiť, ale dve, to musíte behať hore - dole. Likvidovať najmä zombíkov tesne pri bráne, nezdržiavať sa ostatnými a bežať k druhej bráne. Osobne uprednostňujem v tejto hre boj zblízka, no tu sa hodí poriadna strelná zbraň a z pohľadu vlastných očí strieľať zombíkov do hlavy. Ak to zvládnete, tak získate 3 XP a náboje, alebo možnosť zvýšiť si o bod Firearms.


Postery

Toto nie je konkrétny quest, ani sa vám nezapíše. V hre je pár zaujímavostí, ktoré som spísal pri plnení iných questov. To si však zrejme zaslúži samostatnú kapitolu, aj keď ide len o získanie plagátov, na ktorých sú akty niektorých postáv.
Potom, čo sa v Hollywoode stretnete s Nosferatu Garym, vráťte sa do svojho úkrytu. Dostanete od Garyho mail, v ktorom píše, že pri upratovaní narazil na plagát, ktorý by vám dal, no chce za to film "Tap Hotel". Keď ste narazili na veci, ktoré bude chcieť, písal som, aby ste si ich vzali, no aj tak ešte raz. Choďte do Čínskeho kina v Hollywoode, kde ste boli v rámci questu Gargoyle Removal Service. Na pódiu pod premietacím plátnom leží Film Canister. Dajte ho do svojej poštovej schránky. Keď sa vrátite nabudúce, schránka je prázdna, no v apartmáne máte plagát Janette Voermanovej z klubu Asylum.
Za ďalší plagát chce CDčka. Tie sú v Metalhead Industries, v Hollywoode. Do tej budovy sa dostanete jedine v rámci questu A Tangled Web. V kancelárii je trezor a počítač. V počítači odomknite trezor heslom "Turbo Lover" a vezmite si z trezoru CD-rom. Dajte CD do schránky a keď sa vrátite, máte na stene plagát Damsel, anarchistky z Last Round baru.
Tretí plagát je plagát Velvet Velour, majiteľky striptízového klubu Vesuvius. Pokiaľ pre ňu splníte jej questy Hot Stripper Assassin Action a B-Rated Writer a podľa jej špecifík, že nikoho nezabijete, tak vám sama pošle svoj plagát. Pokiaľ tie questy nerobíte, tak sa ozve Gary. Potrebuje fotografiu. Tá je v Skyline Apartments. Tam na prvom poschodí v spálni na stole. Mohli ste ju zobrať počas questu Necromantic. Za fotku je teda už spomínaný plagát VV.
Za štvrtý, alebo tretí (ak ste splnili questy pre VV) plagát chce videokazetu Jock Shot´s Swimsuit Shoot. Choďte v časti Santa Monica do budovy, kde býva Mercurio. Choďte v nej do apartmánu č. 1, ktorý patrí Carsonovi. Otvorili ste ho v rámci questu A Bounty for the Hunter. Vnútri je truhlica, ktorá je zamknutá na level 10. Vypáčte ju a vezmite si kazetu. Zaneste ju do schránky a dostanete plagát Ming Xiao.

 

Chinatown

V tejto časti je hlavná ulica naľavo od taxíka. V nej hneď prvá budova napravo je Tseng´s Herbal Shop. Presvedčte trochu majiteľa a zistíte, že predáva zbrane. Môžete u neho kúpiť dosť nových vecí vrátane ďalšieho brnenia. Za zmienku tiež stojí Katana, ako dobrá zbraň na blízko a má aj dva artefakty, Fae Charm (dexterity +1) a Heart of Eliza (Meele +1).
Vstúpte do susedného obchodu Ramen Shop. Za pultom je Yukie. Zistíte, že je tu, aby zabila démona, čo zabil jej majstra. Ponúknite jej pomoc, že sa po ňom obzriete (quest Gone Fishin). Ak chcete, tak vypáčte dvere pri nej (level 10) a oberte mŕtvolu v mrazničke, no keď získate quest Eye Gouge Hell, bude odomknuté odzadu, takže sa zatiaľ nemusíte obťažovať.
Potom choďte do chrámu na konci ulice. Tam je vodkyňa Kuei-Jin, (rasa východných vampírov - sú to nemŕtvi, ale iného druhu, než vampíri) menom Ming Xiao. Môžete sa od nej dozvedieť dosť o jej rase. Spýtajte sa na Barbusa, ktorého hľadáte a odporučí vás za mužom menom Wong Ho, majiteľa Červeného Draka. Taktiež sa jej spýtajte na démona Hengeyokaia a poradí vám muža menom Zygaena v Červenom Drakovi.
Keď vyjdete z chrámu, uvidíte animačku, v ktorej nejakí muži utekajú do bočnej uličky a niekoho unášajú. Choďte do reštaurácie Red Dragon. Pri bare postáva mladá Číňanka, z ktorej môžete piť krv, pokiaľ sa vám ju podarí zbaliť. Pri stole sedí muž, spýtajte sa ho na Zygaena. Vykrúca sa, no presvedčíte ho a dohodne vám stretnutie vo Fish Markete.
Oslovte ženu pri pulte a povedzte jej, že chcete vidieť Wonga a otvorí vám ukrytý výťah. Prípadne si ho sami privolajte, tlačidlo je na pulte, pri ktorom žena stojí. Vyvezte sa hore a oslovte Wonga. Zistíte, že mu uniesli dcéru a vy ju idete zachrániť (quest Kikinapped).
Skočte ešte za Yuki a povedzte jej, čo ste zistili o démonovi, ktorého hľadá. Dohodnete sa, že sa stretnete na Rybom Trhu.
Odteraz je už hra ďalej lineárna a questy sa navzájom neprelínajú. Keď splníte quest Kikinapped, môžete osloviť starca v Red Dragon a získať quest Hitman Impasse a v susednej budove od predavača dva questy Eye Gouge Hell a Bad Luck Farmer. A samozrejme dokončite quest Gone Fishin. Potom len postupujte po hlavných questoch ďalej (Orignal Gangster, Dragon´s Tail, Come Into My Parlor a Italian Dinner), až k záverečnej časti hry.



Hlavné questy

Kikinapped

V rámci questu I Spy Barbus pôjdete Barbusa hľadať k Ming Xiao. Tá o ňom nič nevie, no pošle vás za niekým, kto by mohol. Je to majiteľ reštaurácie Red Dragon menom Wong Ho. V reštaurácii oslovte ženu pri pulte a povedzte, že idete za Wongom. Privolá vám tajný výťah. Alebo si ho privolajte sami, tlačidlo je na pulte, pri ktorom stojí. Vyvezte sa na poschodie a oslovte Wonga. Je nešťastný, pretože mu Tongovci uniesli dcéru Kiki. Potrebujete pomoc od neho, tak mu ponúknite svoju pomoc, že ju nájdete. Počas rozhovoru mu zavolá niekto menom Zhao. Oznámi mu, kde držia Kiki. Je zavretá v Lotus Blossom. Choďte tam.
Je to budova v bočnej uličke, medzi Tsengovym obchodom a Ramen Shopom. Vnútri môžete postupovať potichu, alebo sa prebojovať. Ak chcete potichu, tak sa po vstupe preplížte, vypáčte prvé dvere napravo a vyjdite hore schodmi. Tam sú naľavo dvere so zámkou, ktorú tiež vypáčte. Za nimi je Kiki. Nie je veľmi milá, no aj tak ju vezmite so sebou. Zbehnite (plížte sa) dole schodmi až do miestnosti s bazénom a tam vyjdite von zadným východom.
Ak sa chcete prebojovať, nevadí, nie je tam veľa nepriateľov. Keď už budete prechádzať celou budovou, tak na prízemí vezmite z bočných miestností Fanc Watch, Gold Ring a na poschodí 250 $. Všetky tieto veci ležia na zemi. Na poschodí dojdite k zamknutým dverám, za ktorými je Kiki. Ak ich neviete vypáčiť, tak v susednej miestnosti je na stene kľúč. Potom s Kiki odíďte a keď ste všetkých pobili, tak je jedno, či predom, či zadom. Keď vyjdete von, máte za jej záchranu 4XP.
Vráťte sa za Wongom. Poďakuje vám za záchranu dcéry - 2XP. Posťažuje si na rastúcu moc Tongovcov a ak ho presvedčíte, dodá, že sa to začalo zhoršovať odkedy prišla Ming Xiao. O Barbusovi nevie, ale pošle vás za niekým, kto by mohol niečo vedieť. Za Zhaom, mužom, ktorý predtým zistil, kde držia Kiki.


Original Gangster

Po záchrane Wongovej dcéry v queste Kikinapped vás Wong pošle za Zhaom, ktorý by mohol vedieť, kde je Barbus. Má obchod v zadnej časti mesta. Prejdite zadnými uličkami a vedľa Rybieho trhu je budova Zhao´s Imports. Vstúpte. Vnútri si môžete vziať tri autorádiá rozhádzané po sklade. Vybehnite hore schodmi do kancelárie a oslovte Zhaa. Povie vám, že za zmiznutie Barbusa sú zodpovední Tongovci. Máte nájsť ich šéfa Johnyho Tigra v klube Glaze, do ktorého sa dostanete s kódom 725. Za info - 3XP.
Po rozhovore vtrhnú do skladu Tongovci. Zhao po nich začne páliť z okna, ale čoskoro ho dostanú. Môžete ho zachrániť, no vyžaduje to, aby ste rovno skočili dole, aby ste prilákali na seba všetku paľbu a čo najrýchlejšie nepriateľov likvidovali. Za jeho záchranu síce nič nezískate (?), ale aspoň sa mu môžete pozrieť do tváre, keď bol počas rozhovoru stále chrbtom. Keď dorazíte nepriateľov, vyjdite von, a že ste to prežili, získate 2XP a tým je quest kompletný.


Dragon´s Tail

Od Zhaa ste zistili, že šéf Tongovcov by mohol vedieť, kde je Barbus. Zájdite do jeho klubu Glaze. Je za budovou Lotus Blossom. Vedú doň dva vchody; hlavný, pred ktorým sú ľudia a bočný. Pri oboch sú číselné panely. Kód viete od Zhaa - 725. Ak sa chcete prekecať, či prestrieľať, vstúpte hlavným. Ak chcete zvoliť tichú taktiku, vplížte sa zadným vchodom.
Objavíte sa za strážcom, ktorý, ak by ste išli spred neho, tak vás zastaví a nepustí na schody. Preplížte sa hore schodmi, na balkóne potichu zabite dvoch pochôdzkárov, vstúpte do dverí a do miestnosti za ním. V nej je Johny, zabite ho a vyplížte sa von tak, ako ste prišli.
Ak vstúpite hlavným vchodom, tak choďte za Rickim. Ten sedí pri stole neďaleko Diskdžokeja. Presvedčte ho, že sa potrebujete stretnúť s Johnym a pošle vás za ním hore. Potom strážcovi pri schodoch povedzte, že máte povolenie od Rickyho a pustí vás. Hore je pri dvoch zhovárajúcich sa strážcoch na zemi Fancy Ring.
Poslednou možnosťou je samozrejme všetkých pobiť. Keď sa dostanete hore, vstúpte k Johnymu. Spýtajte sa na Barbusa a vtom sa objaví v televízore chlapík, ktorý mu prikáže, aby vás zabil. Johny na vás vystrelí, no žijete, čo chlapíkovi len potvrdí, že ste vampír. Pošle na vás Johnyho, tak ho zabite - 5XP. Potom vás osloví chlapík z telky, ktorý si hovorí Mandarín a povie, že on má Barbusa a máte si po neho prísť - 2XP. Quest je splnený; plíživo alebo priamo opustite budovu.


Come into my Parlor

Na konci questu Dragon´s Tail ste sa zhovárali s Mandarínom, mužom v TV. Pozval vás k sebe, do budovy Fu Syndicate. Je to veľká budova oproti taxíku. Zájdite tam a vstúpte. Vnútri zistíte, že je prázdna. Choďte do miestnosti naľavo. Tam na vás prehovorí opäť z televízora a povie vám, aby ste prešli dverami oproti. Nemáte žiadnu inú možnosť, tak do nich vstúpte. Podlaha vás vyvezie hore, do uzavretej testovacej miestnosti. Tam zistíte, že mandarín vás chytil preto, aby vás mohol testovať a aby tak mohol zistiť, ako lepšie zabíjať vampírov. Vpustí vám kysličník uhoľnatý, pustí na vás ultrafialové lúče, no nič z toho vám nevadí.
Pošle vás do druhej miestnosti, poslušne prejdite. Tam sú pohybujúce sa laserové lúče, ktoré vás zraňujú. Prejdite na druhú stranu podliezaním a preskakovaním lúčov. Trochu šikovnosti a ste pri dverách.
V tretej miestnosti sa po podlahe pohybujú tri veľké rotujúce čepele. Vybehnite a všimnite si, že na stene za mrežami, je za každou čepeľou čierny panel. Streľte do všetkých troch panelov a zastavíte čepele.
V štvrtej miestnosti Mandarín skúša, či fungujú náboženské symboly. Je tam muž s krížom. Nefungujú, tak ho zabite. Potom rýchlo vylezte po rebríku hore na ochodzu. Z dverí hore vybehnú štyria vojaci, ktorí vás majú zabiť. Dorazte ich a ak si vás pri príchode nevšimli, tak ich môžete všetkých zvládnuť potichu.
V piatej miestnosti testuje vašu odolnosť na elektrinu. Nečakajte na nič, nechá vás usmažiť, tak rozstrieľajte obe cievky. Keď nefungujú, kľudne stúpte do vody a prejdite ďalej.
V šiestej miestnosti vyskúša vašu reakciu na oheň. Ani tam nevstupujte, len z dverí streľte do hociktorej tlakovej nádoby za plameňometom. Nastane výbuch, ktorý rozbije aj bezpečnostné sklo, za ktorým je váš väzniteľ. Preskočte cez okno do chodby a zabite dvoch vojakov. Mandarínov asistent je zásoba krvi. Napokon sa vysporiadajte so samotným Mandarínom a zabite ho - 2XP. Z jeho tela si vezmite kľúč a otvorte celu, v ktorej držal Barbusa. Oslovte ho - 2XP. Tým je tento quest hotový.
Už len uniknite z budovy, čo je súčasťou questu I Spy Barbus. Tam je to podrobnejšie, tu len v skratke.
Musíte totiž ešte zničiť Mandarínove záznamy o vampíroch. Vybehnite na chodby, zabite strážnikov a vezmite si od nich Office Key. Otvorte ním jednu kanceláriu a použite počítač. Heslo je "freedom" a použite ho na odomknutie dverí. Potom choďte do tých dverí. Za nimi použite ďalší počítač a zvoľte položku species x data a heslo k nej je "autopsy". Zadajte príkaz vymazať to (purge) a hotovo. Potom Barbus vyrazí dvere vedúce do vstupnej haly. Pobite posledných nepriateľov a opustite budovu Fu Syndicate. Vonku choďte k telefónom naľavo a zdvihnite ho. Ozve sa Gary a poďakuje za záchranu Barbusa - 2XP. Oznámi vám, že Sarkofág je u Giovanniho. Spýtajte sa, kde nájdete Giovanniho a zaznačí vám to na mape - 2XP. Tým sa vám sprístupní quest Italian Dinner.


Italian Dinner

Po dokončení questu Come into my Parlor ste zároveň dokončili quest I Spy Barbus. Gary vám povedal, že sarkofág, ktorý hľadáte, je v Giovanniho sídle. Odvezte sa tam.
Zase je tu viacero možností. Prvá najpriamejšia, všetkých pobite a prebite sa do sídla. Ak budete bojovať, tak dôjde aj na menšieho bossa, strýka Bruna. Neznesie toho veľa, no potrvá, kým ho trafíte, je veľmi rýchly a jeho strely tiež nie sú bez efektu.
Môžete sa preplížiť dnu, prípadne potichu (najlepšie disciplínou) zabiť strážcu a vplížiť sa. Potom pokračujte, ako keď sa prekecáte dnu. Pokiaľ nechcete bojovať, tak vnútri nikoho nezabíjajte ani tichým spôsobom. Neviem prečo, ale nech som zabil kohokoľvek, kdekoľvek v dome, ostatní hneď vedeli, že je zle.
Pokiaľ to chcete spraviť štýlovo, tak máte ešte dve možnosti. Neďaleko taxíka je manželský pár, Victor a Maria Rosseliniovci. Prinúťte jedného z nich, aby vám dal svoju pozvánku. Prípadne ich potichu zabite. No jednoduchšie je navrhnúť Victorovi, aby odviedol ženu domov, lebo je opitá. Odídu a obom im vypadnú pozvánky. S pozvánkou vás chlap pri vchode v pohode vpustí. Druhá možnosť je presvedčiť svojim šarmom chlapíka pri vchode, aby vás vpustil bez pozvánky.
Vnútri, pokiaľ ste teda nezvolili agresívny prístup, sa môžete zamiešať medzi hostí. Je tu možnosť, ako si prilepšiť pár bodmi. Budete chvíľu intrigovať a vyzvedať (žiadna špionáž, telenovela). V hale sú traja ľudia, príbuzní strýka Bruna, ktorí chcú, aby boli pozvaní do vnútorného kruhu. Každý z nich má svoje tajomstvo, ktoré chráni, aby mu nepoškodilo a zároveň zháňa špinu na ostatných. Ak viete ľudí presviedčať, tak z nich ich tajomstvá vytiahnite.
V strede stojí Mira Giovanni, žena v červenom. Zistíte, že je HIV pozitívna. Ak jej poviete tajomstvá ďalších dvoch, tak za každého dostanete 1XP a 100 $ a za prezradenie oboch 1XP navyše.
Obďaleč stojí pri stĺpe Adam Nusirn. On pre zmenu prišiel o ťažké peniaze. Ak mu poviete tajomstvo ďalších dvoch, tak za každého získate 1XP a osobitne Fancy Watch a Gold Ring. Za prezradenie oboch 1XP navyše.
Pod schodami stojí Chris Giovanni. Toho je ťažké presvedčiť, musíte mu prezradiť niečo na seba, tak si vymyslite niečo nechutné. Potom vám povie, že je nevlastný syn, jeho matka mala románik a teraz môže takto o všetko prísť. Keď mu prezradíte špinu na ďalších dvoch, tak získate iba 1XP za každého a za oboch 1XP navyše.
Tajomstvá môžete získať od všetkých troch, no prezradiť dve tajomstvá môžete iba jednému (tí, ktorých ste zradili, sa už s vami nebudú chcieť rozprávať).

Teraz k sarkofágu. Nech ste sa do domu dostali akokoľvek, musíte sa dostať do knižnice. Inak okolo hlavnej sály vedie tajná chodba (nezamknutá, stačí nájsť dvere, alebo mať dosť bodov v Inspection), z ktorej je prístup kade tade a aj do knižnice. Ak nevyužijete tajnú chodbu, tak môžete dvere z hlavnej chodby jednoducho vypáčiť. Treťou možnosťou je dievčina v bielych šatách v hale. Je to Nadia Millnerová. Povie vám, že niečo objavila, tak ju presvedčte, aby vám to ukázala. Ak ju presvedčíte, sama vás vezme do knižnice a otvorí tajnú chodbu. Ak ste tam bez Nadii, tak si chodbu otvorte sami, potiahnite meč na štíte, ktoré zdobia stenu. Odsunie sa skriňa s knihami. Než odídete, zo stola si vezmite knihu Dodge 2 (Research 8, Dodge +1).
Zbehnite dole chodbou, ktorú ste otvorili. Dorazíte do pitevne. Na pulte je ďalšia kniha, je to Giovanni Book, ktorú potrebujete pre Pishu, ak máte jej quest. Potrebujete sa dostať nižšie. Buď potiahnite páku pri pulte, ktorý sa zvezie dole, tak sa zvezte s ním, alebo vypáčte dvere naľavo (level 8) a zbehnite dole schodmi. Ak je s vami Nadia, tak sama otvorí dvere. Dole sa prebojujte chodbou plnou zombíkov. Než na konci zbehnete dole schodmi, tak skočte do krypty napravo, na zemi tam leží artefakt Saulocept (keď ho máte, tak zakaždým, keď získate minimálne 3XP, získate 1XP naviac). Potom na konci zbehnite dole schodmi.
Dole je chodba vedúca dookola sídla. Naľavo sú mreže, po ktorých môžete prejsť ponad zombíkov (len po pravej strane mreží, ľavá sa otvára). Napravo sú mreže otvorené. Ak spadnete dole, tak vybehnite naspäť hore tajnými dverami, ktoré sú dole a vedú k rebríku. Rovno oproti vchodu, ktorým ste prišli, je na stene fakľa, ktorú, keď potiahnete (ak je s vami Nadia, tak to spraví sama), tak sa zdvihnú (uzavrú) aj mreže napravo. Mohli ste ísť ľavou cestou, no pravá je bezpečnejšia. Tam v polovici chodby vás Nadia opustí (pokiaľ je s vami). Prejdite chodbou k miestu, kde sa táto chodba stretáva s vnútornou, ktorá tiež vedie dookola. V tomto uzle sú obe chodby spojené, tak prejdite do tej vnútornej. Tam obehnite stred, na ktorom je veľa dverí, no len jedny sú otvorené. Nimi vstúpte do miestnosti s pár zombíkmi. Za ňou len zbehnite dole schodmi.
Dole dorazíte k sarkofágu - 2XP. Strážia ho bratia Changovci. Blade Brother a Claw Brother. Sú Kuei-Jin. Schopní bojovníci, ktorí bojujú nablízko, no majú magické útoky aj na diaľku. Pri príchode sa vás pýtajú, čo tu robíte, keď má ich vodkyňa Ming Xiao dohodu s vaším princom LaCroixom. Rozhovor nikam nevedie, tak bojujte. Sú silní, no ich sila je v teleportoch a v tom, že sú dvaja. Osobne mi vyhovoval viac boj v chodbe, než v hale pri sarkofágu. V chodbe bolo menej miesta, tak možno viac útočiť na jedného a rýchlo ho dostať a potom sa venovať druhému, než v hale čiastočne bojovať s oboma a pomaly odoberať život obom. Zabite ich - 4XP.
Potom uvidíte animačku, v ktorej prenesiete sarkofág priamo k princovi LaCroixovi, u ktorého sa potom aj objavíte.



Vedľajšie questy

Bad Luck Farmer

V obchode White Cloud choďte za Oxom. Ak ste pre neho splnili quest Eye Gouge Hell, tak má pre vás ďalšiu úlohu. Jeho zákazník chce smolu (nešťastie) pre istú osobu a vy máte doručiť Talizman nešťastia do skrinky tej osoby v Lotus Blossom. Už ste tam boli v rámci questu Kikinapped, tak viete, kde to je.
Zájdite tam, najlepšie zadným vchodom. Tam sa dostanete hneď do šatní, ktoré sú vedľa haly s bazénom. (Ale teraz už kľudne aj predným). Skrinka danej osoby je označená čiernym kruhom (inak jediná skrinka, čo sa dá otvoriť). Vložte do nej talizman, no zbadá vás majiteľ skrinky. Sú len dve možnosti, buď ho zabite, alebo použite svoje vampírske schopnosti a presvedčte ho, že nič nevidel, uspite ho.
Vráťte sa za Oxom. Ak poviete, že ste muža zabili, tak sa zasmeje s tým, že talizman mu už nešťastie priniesol a dá vám 250 $ - 3XP. Spýtajte sa ho ešte na záver rozhovoru, či treba spraviť niečo ďalšie. Nič nepotrebuje, ale získate 2XP.
Ak ste muža nezabili, tak mu oznámte, že ste talizman vložili. Nie je až taký nadšený, ako keď by ste ho zabili, ale je spokojný a dá vám 100 $ - 3XP.


Eye Gouge Hell

Oproti Ramen Shopu, vedľa reštaurácie Red Dragon je obchod The White Cloud. Je zamknutý, no po splnení questu Kikinapped sa dvere odomknú. Vnútri oslovte predavača. Mr. Ox sa pochváli, že má v obchode pre každého niečo. No povie vám príbeh o chlapíkovi menom Lin, ktorý bol najatý, aby ukradol drahokam. Po krádeži sa rozhodol si ho nechať. Majiteľ drahokamu ho našiel, zabil a drahokam si zobral. Lin je mŕtvy, no a muž, čo si ho najal, nemá nič a Ox by mu chcel niečo predať. Naznačí vám, aby ste mu priniesli Linove oči.
Choďte do Ramen Shopu, v ktorom je Yukie (ak ste s ňou hovorili o jej queste Gone Fishin. Ak ste ho začali plniť, tak tam už Yukie nie je a vchod je zamknutý). Vnútri môžete vypáčiť dvere do zadnej časti, no majú level 10. Zo zadnej miestnosti vedú aj zadné dvere z ulice. Predtým boli zamknuté, no po získaní tohto questu sú otvorené, tak nimi v pohode vojdite. Vnútri sú dvaja strážci, buď ich zabite, alebo sa preplížte do mrazničky, je to len pár krokov. Tam je Linovo telo, z ktorého vezmite oči - 2XP. Vyjdite naspäť na ulicu a zaneste ich Oxovi. Získate 150 $ - 2XP.


Gone Fishin

Medzi chrámom a Tsengovým obchodom je Ramen Shop. V ňom nájdete dievčatko v sukničke s veľkým mečom. Je to Yukie, lovkyňa démonov, od ktorej zistíte, že démon Hengeyokai zabil jej majstra a ona v túžbe po pomste ho vystopovala až sem. Ponúknite jej pomoc, že zistíte, kde by mohol byť. Choďte do chrámu a spýtajte sa na démona Ming Xiao. Ten sa jej ohlásil po príchode na jej územie, takže vás odporučí do reštaurácie Red Dragon, kde vystupuje pod menom Zygaena - 2XP za info.
Zájdite teda do Red Dragona a oslovte muža sediaceho pri stole. Vraj pozná Zygaenu, no nechce sa o ňom baviť. Buď ho presvedčte svojimi schopnosťami, alebo mu jednoducho vysypte, že ho chcete zabiť. Potom vám dohodne schôdzku vo Fish Markete - 2XP .
Zájdite za Yukie a povedzte jej, že ste našli démona a dohodli stretnutie. Tiež jej ponúknite pomoc pri jeho likvidácii. Súhlasí a povie, že sa stretnete pri Rybom Trhu. Vyjdite teda von a choďte k trhu. Cesta vedie cez zadné uličky, je to vedľa Zhaovho obchodu (ak už ste plnili quest Original Gangster). Vonku vás čaká Yukie. Vy len kľudne vstúpte dnu a po načítaní oblasti sa budete dovnútra plížiť spoločne. Tam sa objaví chlapík, ktorý vám dohodol schôdzku. Je rád, že vás má oboch na jednom mieste, on je totiž Hengeyokai. Premení sa na Rybieho mutanta (teda démona) a zaútočí.
Pomáhajte Yukie a ťahajte jeho útoky skôr na seba, ak padne Yukie, tak je quest nesplnený. Útoky nablízko nie sú na neho veľmi účinné (mal som katanu a kopec bodov v boji nablízko). Preto využite radšej strelné zbrane, napr. brokovnicu. No ani tak by to nebol ľahký zápas. Všimnite si tlakové nádoby, ktoré lemujú halu. Keď do jednej takej nádoby strelíte, pukne a vystrekne z nej látka, ktorá démona, pokiaľ je dostatočne blízko, na chvíľu zmrazí. Takto ho nalákavajte popri nádobách, zmrazujte ho a keď je nehybný, tak do neho strieľajte. Týmto spôsobom sa ho môžete úplne bezpečne zbaviť. Keď padne, Yukie sa poďakuje a odchádza - 3XP. Než odídete, tak si zoberte 200$, ležia na zemi pri poslednom stĺpe.
Inak, ak zaútočíte na Yukie a zabijete ju, keď bude mať v rukách kušu, tak si ju môžete vziať. Inde v hre som na kušu nenarazil. No netreba byť taký chrapúň, v obchodoch je dosť zbraní na predaj.


The Hitman Impasse

V reštaurácii Red Dragon je pri bare dedko, ktorý pravidelne chodí na záchod. Najprv sa s vami nechce baviť. Keď splníte quest Kikinapped, tak ho oslovte. Povie vám, že sa volá Lu Fang a býval zabijákom. Úspešným zabijákom, no teraz je na dôchodku. Nazhromaždil si peniaze so svojím kolegom a priateľom menom Ji Wen Ja, no povadili sa a už sa spolu nebavia. Každý z nich má jeden kľúč k skrýši s ich peniazmi. Požiada vás, aby ste Ji Wen Ja zabili a priniesli mu jeho kľúč, za odmenu vám dá 20% z ukrytých peňazí.
Vyjdite von a pri chráme vykladá budúcnosť ďalší starý Číňan, to je Ji Wen Ja. Oslovte ho a povedzte mu, že vás poslal Lu Fang, aby ste ho zabili a získali od neho jeho kľúč. Neváha a dá vám protiponuku. Zabiť Lua, priniesť mu jeho kľúč a on vám dá 30% z peňazí. Lu vám opäť ponúkne viac a takto medzi nimi behajte, až sa odmena vyšplhá na 80%. Na tejto cifre sa zastavia obaja. 80% z ich peňazí tvorí 1000 $. Tak sa rozhodnite a jedného z nich zabite - 4 XP, strata bodu humanity. Druhému doneste kľuč a vezmite si finančnú odmenu.
Druhá možnosť je presvedčiť ich, aby sa opäť spriatelili. Stačí presvedčiť jedného z nich a je to splnené, všetci žijú, vy máte bod humanity, no žiadne peniaze. Ale získali ste 6XP.
Ešte je tu jedna možnosť. Keď Ji Wen Ja zvýši ponuku na 50%, tak máte možnosť ho začať presviedčať, aby sa opäť spriatelili. Zabite Lua za 4XP a kým to on ešte nevie, tak ho presvedčte, aby sa spriatelili za 6XP, takže celkovo získate týmto podvodom 10XP.



Downtown - Finále

Potom, ako ste zachránili Barbusa a našli Sarkofág, dopravili ste ho k princovi LaCroixovi. Oslovte ho a spoločne prejdete k sarkofágu, ktorý preštudováva Becket. Zistíte, že sa nedá otvoriť. Princ sa rozčúli a požaduje, aby ste našli spôsob ako ho otvoriť. Potom oslovte Becketa, aby ste zistili, na čo prišiel. Nezistil, ako ho otvoriť, no je tu niekto, Nórsky profesor Dr. Ingvar Johansen, ktorý sarkofág aj objavil. Ten by mal vedieť, ako ho otvoriť, no uniesli ho lovci vampírov zo Society of Leopold. Je na vás, aby ste ho našli a zistili, čo vie. Ešte pri rozhovore s Becketom sa ho spýtajte na neho samotného. Povie, že už o ňom viete viac, než on o vás. Trochu mu polichoťte a prezradí vám, že Becket nie je jeho pravé meno - 1XP.
Než sa vydáte na cestu, môžete sa zastaviť u Larryho, má nové zbrane. Pre boj zblízka je tam Bush Hook a pre strelcov je tam toho ešte viac.
Potom sa vydajte zachrániť profesora, buď taxíkom, alebo cez kanále.

Society for Preservation of Professors
Ak ste prišli taxíkom, tak ste medzi skalami neďaleko domu. Ak ste prišli kanálom, tak vylezte z potrubia a po schodoch vybehnite hore na bralo a ste pred domom. Keďže tu ide o lovcov vampírov, tak žiadna diplomatická cesta tu nie je. Buď všetkých pobite, alebo sa plížte potichu. Majú dosť strelných zbraní, tak ak sa chcete obohatiť, tak aj pri plížení ich môžete potichu zabíjať, čo vám dosť uľahčí postup.
Ak ste sa do domu vplížili, tak si dávajte pozor na výbušniny, z ktorých vychádzajú laserové lúče. Ich prerušením dôjde k výbuchu. Pri lúčoch je vždy počítač (sú celkovo tri), ktorý môžete hacknúť. Heslá sú "soc". Ak vypnete energiu (Power Off), tak odstavíte lúče. Ak sa rozhodnete zmeniť teplotu, dáte Heat Sig a zmeňte na Human. Tým pádom môžete cez lúče prechádzať v pohode a budú reagovať na ľudské teplo. Ak však chcete postupovať potichu, tak to nerobte, pretože ak lúčom prejde človek a dôjde k výbuchu, ihneď vedia, že ste to práve vy a pôjdu po vás.
Vnútri si v bočnej miestnosti môžete vziať Bachov denník. Pri hlavnom vchode je dvojo dverí. Jedny vedú nahor, druhé nadol. Tie nadol sú zamknuté. Ak ich neviete vypáčiť, tak choďte hore. Tam v miestnosti oproti je na stole kľúč - Inerior Key. Tiež je tam kniha Vampyr Apocrypha s info o sarkofágu. V miestnosti hore je dosť nepriateľov a za nimi je na zemi kniha Quick-Draw by Ned Nederlander (research 10, Firearms +1).
Zbehnite dole a buď teda vypáčte dvere, alebo ich otvorte kľúčom. Tam sú traja nepriatelia, ktorých ľahko obídete, aj zabijete. Na konci si všimnite za sudmi otvor. Jeden sud sa dá vytiahnuť, tak ho odpracte a prejdite otvorom v stene do podzemných jaskýň.
Dole sú len tri jaskyne, v ktorých si zvoľte ľubovoľný spôsob postupu, no v poslednej doporučujem pobiť nepriateľov, aby vám nezavadzali, keď sa budete ponáhľať von. Ide to v pohode potichu. V prvej jaskyni, kde sa objavíte, sú len dvaja. Z nej prejdite chodbou na rázcestie. Napravo je jaskyňa plná nepriateľov, ktorých pobite. Naľavo sú opäť len dvaja a pri nich je v klietke zavretý Ash, vampír z Hollywoodu, syn Isaaca, mohli ste mu pomôcť s jedným questom. Aj teraz ho môžete oslobodiť. Vypáčte zámku (level 10, neviem, kľúč som nikde nenašiel) a pustite ho. Odíde a nič nezískate, ani len bod (?).
V jaskyni, v ktorej je najviac nepriateľov, si všimnite na vode čln, ten si zapamätajte. Potom z nej prejdite do poslednej časti. Tam sa stretnete s Grunfeldoom Bachom (ktorého ste stretli v Groutovom sídle a spomínal ho aj princ). Zabite ho. Neznesie veľa, ale je rýchly a používa strelnú zbraň, tak sa k vám sám nepribližuje. Ak bojujete nablízko, tak to bude trochu zdĺhavé, pretože keď mu uštedríte pár rán, tak vás nejakým svätým kúzlom oslepí a presunie sa dosť ďaleko od vás. Takže musíte za ním dobehnúť a zopakovať to. Keď padne, tak vybehnite hore schodmi a vnútri nájdete profesora.
Ten vám porozpráva históriu sarkofágu. Keď sa ho spýtate, ako ho objavil, tak sa začne vykrúcať. Ak ho presvedčíte, tak vám povie, že dostal anonymný mail, ktorý ho nasmeroval k sarkofágu - 2XP. Teraz sa rozhodnite, či profesora beriete so sebou, alebo nie. Ak ho zachránite, máte bod humanity.
Vyjdite z dverí a v scénke uvidíte zomierajúceho Bacha, ako odpáli výbušninu. Máte minútu na to, aby ste komplex opustili. Bežte cez dvere do predošlej jaskyne. Tam utekajte na mólo a skočte do člna. Keď sa ho dotknete, tak sa odpočítavanie zastaví a prenesiete sa do kanálov pod Downtownom.
Než zájdete za princom, skočte ešte domov, pokiaľ ste vzali k sebe svoju Ghúlku. Ak ste boli na ňu milý, tak vás časom odmenila pár vecami. Teraz vám dá posledné, najlepšie brnenie v hre. Musíte ísť za ňou teraz, lebo po splnení tohto questu sa s ňou už nestretnete.
Potom choďte konečne za princom. Pri jeho budove uvidíte malú zmenu. Trosky na ceste a vnútri krv. Pri rozhovore s princom zistíte, že ho napadli členovia Sabbatu. Je rozčúlený z ich opovážlivosti a požaduje, aby ste im to odplatili. Oznámte mu, čo ste zistili pri profesorovi - 2XP. Tiež spomeňte, že ste zabili Bacha a spomeňte, že by si to zaslúžilo odmenu. Dostanete 300$.

Hell at the Hotel Hallowbrook
Princ vás teda vyslal zabiť vodcu Sabbatu. Ich sídlo je v hoteli Hollowbrook, priamo v Downtowne. Je to budova nad starou nemocnicou, oproti sídlu Tremerského regenta. Za hotelom je bočná ulička. Vstúpte do nej a pri stene hotela je tam zdvíhacia plošina. Postavte sa na ňu a aktivujte spínač.
Objavíte sa v hornej časti hotela. Jediná možnosť, ako prejsť hotelom, je prebojovať sa. Už sa len rozhodnite, či priamym bojom, alebo plížením a tichým zabíjaním. Musíte byť dobrý v plížení a mať aj pár dobrých disciplín, lebo nie každému sa dostanete za chrbát. Ak to dobre skombinujete, väčšinu nepriateľov vyradíte nepozorovane. A problematickí sú aj tak iba vampíry s brokovnicami, ktorí sa rýchlo presúvajú z miesta na miesto. Na mnohých miestach prerazia nepriatelia steny, či vyrazia dvere. Niektoré môžete rozbiť aj vy, aby ste sa k nim dostali nepozorovane.
Prejdite týmto poschodím a na konci zabite obra. Cestou prezerajte izby, v dvoch bočných miestnostiach naľavo nájdete plameňomet a Tal´mahe´ra Blade (má rovnaké vlastnosti aj vizáž, ako Katana). Za obrom je v podlahe diera, ktorou skočte o poschodie nižšie. Aj druhým podlažím sa prebojujte k diere v podlahe na konci a skočte do nej.
Tu je to rovnaké ako predtým, prebojujte sa, pozor len vo väčších halách, kde sa nepriatelia so strelnými zbraňami rozlezú a dosť vás doráňajú, kým všetkých obeháte, ak bojujete zblízka. Na konci skočte do výťahovej šachty.
Posledné poschodie je dosť krátke. Na začiatku uvidíte, ako popravia Heather, ktorú uniesli. Zabite tých sviniarov. Potom prejdite do haly s dvoma schodiskami. Na terase nad nimi sa objaví vampír - čarodej. Začne po vás metať kúzelný oheň. Má pred sebou ochranný štít, tak ho nemôžete ani zastreliť. Prebehnite k nemu hore aj cez plamene, ktoré síce odoberú dosť zo života, no tu ste už pri ňom a môžete ho ľahko zabiť. Keďže je dosť zamestnaný kúzlením, je celkom jednoduché sa za ním prikrčiť a zabiť ho jednou ranou - tichým zabitím. Dvoch chlapíkov po bokoch ste buď mohli zastreliť predtým zdola, alebo sa s nimi vysporiadajte teraz hore. Ešte prejdite chodbou s pár nepriateľmi a zbehnite dole schodmi do dverí.
Na spodnom podlaží len prejdite k dvokrídlym dverám, ktoré otvorte. Získate 3XP za objavenie skrýše vodcu Sabbatu. Skočte dole do jamy pred vami. Tu si môžete vziať novú zbraň, fakľu (nie je veľmi silná sama osebe, no spôsobuje poškodenie ohňom). Prejdite, pokým sa neobjaví ich vodca. Je to Tzimisce, s ktorým ste bojovali už predtým. Pozhovárate sa chvíľu a zistíte, že aj on si praje, aby bol sarkofág zničený, no nepovie už, že prečo. Premení sa na Warform Tzimisce. Kým bude na vás skákať zhora, tak sa uhýbajte. Potom sa bude premiestňovať cez krv na podlahe. Stále sa hýbte a keď sa vynorí, tak ho na chvíľu napadnite a ustúpte. Útočte len tesne po vynorení, po jeho útoku. Zabite ho - 3XP.
Po boji len prejdite naspäť dvojkrídlymi dverami a objavíte sa na ulici pred hotelom. Tam sa stretnete s Ming Xiao. Je na vás celkom milá, tak jej to môžete oplatiť (ak máte v pláne sa k nej neskôr pridať). Porozpráva vám veci, ktoré toho dosť objasnia. Uzavrela dohodu s LaCroixom. Ona mu pomôže s problémami a on jej pomôže zväčšiť a upevniť jej moc. Preto zabila Alistara Grouta, starešinu Malkavianov, ktorý robil princovi problémy. Vás tam princ poslal ako svedka, pretože keď odchádzala, vzala na seba podobu Ninesa Rodrigueza a tak sa princ zbavil aj vodcu Anarchistov. Tiež vám prezradí, že má u seba kľúč k sarkofágu. Po rozhovore zmizne.
Vráťte sa za princom. Oznámte mu, že vodca Sabbatu je mŕtvy - 2XP a odmení vás 800 $. Taktiež zruší lov na Ninesa. Popiera spoluprácu s Kuei-Jin a keď zistí, že Xiao má kľúč k sarkofágu, tak sa rozhodne pre alianciu s Anarchistami, aby spoločne zničili Kuei-Jinovcov.

The Enemy of My Enemy
Princ vás teda vyslal dohodnúť spojenie s anarchistami. Zájdite do baru Last Round. Cestou vás zastaví Beckett a varuje vás, aby ste neotvárali sarkofág. V bare oslovte Damsel. Je samozrejme na vás naštvaná. Povedzte jej, že lov na Ninesa sa skončil a že princ chce spojenie proti Kuei-Jin. Napokon vám povie, že Nines sa skrýva v Griffith Parku - 2XP.
Zájdite teda, alebo sa odvezte do parku. Tam vstúpte do budovy a v nej do lanovky, ktorá vás odvezie na kopec. Keď vyjdete von, stretnete sa s Ninesom - 2XP. Prehodíte pár slov, keď les naokolo začne horieť. Nines navrhuje rýchly odchod, pretože toto miesto si vybral pre úkryt, pretože je to územie vlkolakov a teraz to nevyzerá dobre. Chvíľu nato jeden vlkolak skočí na Ninesa a obaja spadnú zo skaly.
Lanovka bola odoslaná a kým sa vráti, máte pár minút, než sa vráti. Teraz máte dve možnosti.
Prvá možnosť je unikať pred vlkodlakom. Ani sa s ním nepokúšajte bojovať, je prisilný. Vbehnite do neďalekej budovy a unikajte pred vlkolakom cez jednotlivé miestnosti, prípadne okolo budovy. Keď uplynie odpočítavajúci sa čas, tak sa vráťte k lanovke a nastúpte do nej - 4XP.
Druhou možnosťou je zbaviť sa vlkolaka. Bežte k malej búdke za neďalekou budovou. Buď cez dieru v plote, alebo cez budovu a zadnými dverami von. Pri búdke prehoďte páku, ktorá pustí do hlavnej budovy elektrinu. Vráťte sa do hlavnej budovy, do hvezdárne. V strednej miestnosti budovy vybehnite na plošinu k monitorom. Tam potiahnite páku a otvoríte časť strechy. Cez tento otvor je možné dostať sa na zadnú terasu. Nalákajte tam vlkolaka. Vy vbehnite dnu a keď sa pokúsi vstúpiť za vami, tak páku opäť prehoďte, dvere sa zavrú a vlkolaka zabijú. Zato získate 4 XP. Potom sa vráťte do lanovky a získate ďalšie 4 XP.
Keď budete naspäť dole pod kopcom, tak vystúpte z lanovky, vybehnite von a tam vás čaká Jack. Má naponáhľo, tak vás rýchlo odvezie preč.

Out for Blood
Jack vás odviezol z parku priamo do vášho starého úkrytu v Santa Monice. Oslovte ho a povie vám, že je na vás usporiadaný lov, ktorý vyhlásil princ, zato že ste sa údajne spojili s Kuei-Jin. Poradí vám odísť. Dohodol vám odvoz, taxík vás čaká na druhej strane štvrte, na konci ulici oproti klubu Asylum. Vyjdite teda na ulicu. Teraz je z nej bojová zóna. Budovy sú pozatvárané (okrem tých, kde nakukpujete) a civili zmizli z ulíc. Čakajú vás tam vampíri rôznych klanov, ktorí idú po vás. Mesto dobre poznáte, takže sa prebojujte až k taxíku. Buď priamym bojom, alebo sa preplížte. Choďte cez garáže, uličky popri klube sú zablokované. Keď dorazíte k taxíku, oslovte šoféra - 8XP a nechajte sa odviezť.
Teraz si pokecajte so šoférom a rozhodnite sa, kam sa pridáte. Ktorú stranu si zvolíte, tam vás zavezie. Nech sa pridáte ku komukoľvek, všetko sú to sebci a zbabelci a celú prácu nechajú len na vás. Tak si zvoľte jednu z piatich možností.



ZÁVER

Ming Must Die
Tento quest získate, nech sa spojíte s kýmkoľvek (samozrejme okrem spojenia s Ming Xiao). Objavíte sa v záhrade pred jej sídlom. Celá oblasť je bojová, akurát sa môžete rozhodnúť, či budete bojovať priamo, alebo sa plížiť. Prejdite k zavretej bráne. Po bokoch sú dva domčeky s truhlicami plnými nábojov. Nimi prejdite za bránu. Tam ste pred hlavným chrámom. Vstúpte do chrámu a na konci zbehnite dole schodmi.
Tu si dávajte pozor v niektorých chodbách na nášlapné dlaždice, ktorých stlačenie spúšťa pasce. Tiež sú v niektorých stenách skryté výklenky, v ktorých sa skrývajú nepriatelia. Celkovo sa musíte dostať za dvojkrídle dvere do miestnosti s vodným mlynom, ktorý poháňa nejaký stroj. Dvere sú však zavreté zvnútra. Dostanete sa tam buď sprava, alebo zľava. Napravo je ich spálňa (v truhlách sú náboje a v jednej je k dispozícii pre vás kuša) a naľavo je jedáleň. Obe sú plné vojakov, takže si jednu z ciest zvoľte (ak nechcete bojovať so všetkými). V miestnosti skočte dolu k vodnému mlynu. Tam sú ďalšie dvojkrídle dvere zavreté závorou. Odtiahnite ju a prejdite dverami. Za nimi je rázcestie, dajte sa do chodby naľavo a na ďalšom doprava. Tam vstúpte do miestnosti s troma zlatými soškami. K dvom menším po krajoch zatlačte podstavce s vázami. Zatlačte ich na stlačiteľné dlaždice. Keď takto zatlačíte obe, odtiahne sa stredná socha a odkryje schody, po ktorých zbehnite.
Dole vstúpite do miestnosti so štyrmi stĺpmi a troma chodbami. Choďte najprv do ľavej a v nej doľava. Na konci pohľadajte tajné dvere, za ktorými vypáčte ďalšie (level 8). Za nimi potiahnite páku, ktorá deaktivuje pasce. Ak sa tam neviete dostať, nevadí, len sa vyhýbajte pasciam v chodbách vedúcim k zlatým figúrkam, stačí sa zohnúť a prejsť popod čepele, alebo ich neaktivovať stlačením tlačidla na podlahe.
Potom presnorte okolité chodby. Tie vás dovedú k štyrom miestnostiam a v každej z nich sú dvaja nepriatelia s kušou s ohnivými šípmi (nepríjemne) a zlatou figúrkou. Pozbierajte všetky štyri figúrky a vráťte sa do vstupnej haly. Postavte sa chrbtom k dverám, ktorými ste sem prišli z predošlého levelu. Na stĺpiky poukladajte figúrky zľava doprava v tomto poradí: Dragon, Crane, Elephant, Cat. Potom sa v strede haly objaví portál, do ktorého vstúpte.
Ten vás dostane priamo k Ming Xiao. Pokecáte s ňou len chvíľočku a premení sa na slizkú potvoru, s ktorou bojujte. V boji jej odseknete chápadlá, z ktorých sa občas vytvorí rovnaká potvora ako Ming. Nie je tak silná a zabijete ju celkom rýchlo, no nie je to ľahké, keď sú na vás dve. Napokon zabite Ming Xiao - 10XP. Zostane po nej Sarcophagus Key, ktorí zháňate. Vráťte sa portálom do taxíka.

Kill LaCroix
Toto nie je samostatná úloha, uvádzam ju len kvôli prehľadnosti. Zabiť princa musíte pre každého, s kým sa spojíte (samozrejme okrem spojenia s princom). Taxík vás odvezie priamo do budovy. Pri vstupe vás osloví váš známy z ochranky a požiada vás, aby ste odišli. Buď ho presvedčte, aby odišiel on, alebo ho zabite. Prejdite k výťahu a privolajte si ho. Pobite tu pár členov ochranky, nastúpte do výťahu a vyvezte sa.
Keď výťah zastane, vystúpte. Chodba naľavo aj napravo vedie dookola. Choďte do chodby napravo a tam vstúpte do dverí napravo. Za nimi sú schody nahor, po ktorých vyjdite. Dostanete sa do jedálne. Keď ňou budete prechádzať, tak sa cez sklenú strechu spustí pár vojakov, ktorí sú naozaj drsní. Buď ich zabite, alebo sa rovno preplížte do dverí za jedálňou a vyjdite po schodoch na strechu. Tam sú ďalší štyria vojaci, no sú tak ideálne rozostavaní, že ich môžete všetkých zlikvidovať potichu. Na konci strechy je rúra, do ktorej vlezte a vylezte v nej hore.
Keď vyleziete von, prebehnite k vojakovi, ktorého ovláda princ. Prehodíte pár slov, potom vojaka zabite. Vezmite si z neho výbušninu Astrolite, ktorá z neho vypadne. Kúsok od vojaka je stavbársky výťah. Umiestnite naň Astrolite a odošlite ho hore. Začujete výbuch, čo znamená, že vojaci hore sú už mŕtvi. Privolajte si výťah naspäť, teraz naň nasadnite a vyvezte sa hore. Tam prejdite do normálneho výťahu, ktorým sa vyvezte na siedme poschodie.
Keď vyjdete von, tak vás v bočných chodbách čakajú nepriateľskí vampíri. Musíte sa cez nich prebojovať. Môžete si pomôcť, keď sa dostanete do miestnosti s počítačom, tak ho použite (heslo "hitthelights") a vypnite svetlá. V tme to pôjde ľahšie. Na konci za konferenčnou miestnosťou použite posledný výťah.
Dostanete sa k šerifovi, princovmu bodyguardovi. Je naozaj silný, jednoduchšie je používať strelné zbrane. Podstatné je byť stále v pohybe. Aj vaše chladné zbrane mu odoberajú dostatočne zo života, no tak ste v blízkosti jeho veľkého meča, ktorý zas na oplátku odoberá poriadne z vášho života. Napokon ho dostanete. Keď už nemá život, tak sa zmení na obrovského netopiera, chytí vás do pazúrov a odnesie na strechu. Zostane v tejto forme, ako Chiropteran Behemoth a bude na vás robiť nálety. Na streche sú dva reflektory. Zapnite ich a združujte sa v ich blízkosti. Keď tadiaľ poletí, tak ho to na chvíľu oslepí a spadne na zem. Vtedy ho mláťte, ako sa dá. Toto spravte pri oboch reflektoroch a vezmete mu väčšinu života. Ak ešte niečo má, tak ho dostrieľajte. Keď je po ňom, budete prenesený k princovi.


Koniec - Camarilla

Nech sa okolo vás deje čokoľvek, rozhodli ste sa, že najlepšie je dodržiavať zákon a poriadok. Preto sa chcete pridať k Camarille. Nie je však veľmi za kým ísť. Princ je zradca, malkavianský starší je mŕtvy a ostatných nepoznáte. Jediný, za kým môžete ísť, je Maximillian Strauss, tremerský regent. Aby ste k nemu mohli ísť, musíte mať splnený quest The Regent´s Riddle a nesmeli ste prezradiť Isaacovi, že Strauss stvoril Gargola pri queste Gargoyle Removal Service.
Ak si ho zvolíte, taxikár vás hodí priamo do jeho sídla, kde si s ním pohovorte a získate jeho podporu. Potom sa vyberte splniť dve záverečné úlohy, zabiť Ming Xiao a postarať sa o princa. Keď budete napokon pri princovi, objaví sa Max pri vás. Získali ste slušnú reputáciu a udržali pri moci Camarillu. Strauss nechce riskovať otvorenie sarkofágu, tak ho nechá odviesť a zavrieť do nejakého skladu, nech zapadne prachom a zabudnutím (ako archu v Indiana Jonesovi). Koniec.


Koniec - sám za seba

Ste otrávený politickými machináciami a bojom o moc, takže nedôverujete nikomu. Chcete odísť a vykašľať sa na to všetko. Taxikár vám však poradí, že sa za vami bude ťahať vaša zlá reputácia, teda, že ste zradca a vrah. Takže sa rozhodnete ešte postarať o tých, čo zradili vás. Splňte záverečné úlohy a zabite Ming Xiao a postarajte sa o princa.
Keď sa budete nakoniec rozprávať s princom, tak ho vážne zraníte. Potom máte možnosť dať mu kľúč od sarkofágu, alebo si ho nechať a sám otvoriť sarkofág. Ak si ho necháte, postihne vás princov osud. Ak dáte kľúč princovi, čaká ho jeho konečný osud a vy odchádzate preč. Vonku vás osloví Nines s partiou, no tak ako ste plánovali, opúšťate mesto a všetko s ním.


Koniec - Anarchisti

Máte dušu rebela a nechcete sa podriaďovať autorite, túžite, aby to tu zase bolo slobodným mestom, preto sa rozhodnete pridať k anarchistom. Taxikár vás za vezie do Luckeestar Hotela v Hollywoode. Tam vybehnite na poschodie, kde pokecajte s Damsel o tom, že sa k nim chcete pridať. Pustí vás ďalej. Vstúpte do dverí č. 1. Tam stretnete Ninesa. Odpočíva po zraneniach od vlkolaka, ktorého hlava je na posteli. Príjme vás k anarchistom a vyšle vás potrestať zradcov. Môžete sa s nimi spojiť, ak ste splnili úlohy Fun With Pestilence a Attention Whore.
Zabite Ming Xiao. Potom sa postarajte o princa. Keď sa s ním budete nakoniec rozprávať, tak máte možnosť dať mu kľúč od sarkofágu, alebo si ho nechať a sám otvoriť sarkofág. Ak si ho necháte, postihne vás princov osud. Ak dáte kľúč princovi, čaká ho jeho konečný osud a vy odchádzate preč. Nič viac však o vás nie je ukázané, jediný koniec bez obrazu.


Koniec - Sebastian LaCroix

Nevadí vám, že princ zabil Grouta, že zradil Ninesa, Xiao a celú Camarillu. Nevadí vám, ani že zradil vás a poštval na vás lovcov. Veríte, že takíto silní muži vždy vyhrávajú a spojenie s niekým, kto vie tak manipulovať ostatnými, by vám mohlo priniesť značnú moc. Preto sa nechajte odviesť do Ventrue Tower. Vyvezte sa za princom a porozprávajte mu, čo sa stalo v parku s vlkolakmi. Odvolá lov na vás a nariadi vám získať kľúč od sarkofágu.
Zabite Ming Xiao. Potom sa vráťte za princom. Ten je nadšený, že sa konečne dozvie, čo je v sarkofágu a čo mu zabezpečí moc. S vami je veľmi spokojný, preto môžete stáť po jeho boku a máte tú česť otvoriť sarkofág pre svojho princa. Oboch vás čaká prekvapenie ohromnej sily.


Koniec - Ming Xiao

Nemáte dôveru vo svoju vlastnú rasu. Myslíte si, že východní vampíri, Kuei-Jin sú silnejší a majú bližšie k víťazstvu a vy chcete stáť na strane víťaza. Zradíte celú svoju rasu, otočíte sa im chrbtom bez možnosti návratu. Aj taxikár, ktorí sa vám prizná, že má v sebe Cainovu krv, je prekvapený vašim rozhodnutím, ale odvezie vás do chrámu v Chinatowne.
Ming Xiao je na vás prijemná a je rada, že ste sa k nej pridal. Sľúbi vám vysokú pozíciu v jej radách. No najprv sa treba postarať o princa. Vyčistite teda Ventrue Tower. Keď sa stretnete s princom, dorazí aj Xiao so svojimi ľuďmi. Po krátkom monológu nechá princa popraviť. Potom dodá, že je tu ešte jeden mocný vampír, o ktorého sa treba postarať. Hádam ste jej naozaj neverili. Nemysleli ste si, že zradíte svoj druh a prepečie sa vám to. Xiao vás zradí, nechá vás priviazať k sarkofágu a hodiť do mora. Ale pozrite sa na to z tej lepšej stránky, dokončili ste hru.

 


Vampire The Masquerade Bloodlines | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    tak toto je ale blog :)
    publikované: 21.05.2010 11:03:19 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014