Blood & Gold

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Johnny Depp

...najlepší herec pod slnkom:D...
 

Johnny Depp

Medzi najznámejších hercov súčasnosti patrí nepochybne aj Johnny Depp. Preslávil sa ako zásadový muž, ktorý nevezme každú rolu, hoci iní by sa o ňu potrhali. Odmietol úlohy vo filmoch  Nebezpečná rýchlosť, Legenda o vášni a Interview s upírom. Svoj talent ukázal v mnohých iných a nezabudnuteľných filmoch, hoci jeho cesta za slávou nebola zďaleka jednoduchá a ani netrvala krátko. Svoje „miesto na slnku“ si vydrel.

Jeho vlastné meno je John Christopher Depp II. a narodil sa 9. júna 1963 v Owensboro, štát Kentucky, USA. Jeho mama je čašníčka a otec stavebný inžinier. Neskôr sa odsťahovali na Floridu, kde Johnny vyrastal spolu s troma staršími súrodencami. Má jedného brata (Danny ) a dve sestry (Debbie a Christie). Sestra Christie je Johnnyho osobná manažérka.
Už na základnej škole mal problémy s drogami a krádežami, lebo psychicky ťažko znášal rozvod rodičov.
Keď mal 12 rokov, mama mu kúpila gitaru, ktorá sa stala jeho posadnutosťou. V 15-nástich rokoch odišiel zo školy. Chcel sa stať profesionálnym hudobníkom. Založil niekoľko garážových kapiel, medzi nimi aj "The Kids", ktorá bola predkapelou "Iggy Pop". Odsťahoval sa do Los Angeles, kde sa okrem hudby živil tým, že predával po telefóne guľôčkové perá. Skupina sa však po čase rozpadla. Keď mal Johnny 20 rokov, oženil sa s filmovou maskérkou Lori Anne Allison (zosobášení v roku 1983 - rozvedení v roku 1985). Práve Lori ho zoznámila s Nicolasom Cageom. Spočiatku sa nemali radi, ale po čase sa medzi nimi utvorilo pevné priateľstvo. Cage odporučil Johnnymu, aby sa dal na hereckú dráhu a dokonca mu dohodil svojho agenta. Vďaka Nicolasovej pomoci získal úlohu vo filme Nočná mora z Elm Street. V roku 1987 ho jeho agent presvedčil, aby prijal úlohu v TV seriáli 21 Jump Street, ktorá mu zabezpečila úspech hlavne v tínedžerských radoch. Johnny účinkoval v tomto seriáli tri roky. Potom nasledovalo účinkovanie vo filme Nožnicovoruký Edward, ktorý mu otvoril brány z televízneho do filmového štúdia. Pri nakrúcaní sa zamiloval do herečky Winony Ryder, s ktorou bol zasnúbený tri roky a mal jej meno vytetované na pravom ramene. Pôvodné tetovanie znelo: „Winona Forever” (navždy Winona), ale po rozchode v roku 1993, si ho dal laserovou operáciou skrátiť na  “Wino Forever” (navždy ožran). V roku 1997 si vyskúšal aj režisérsku stoličku.
Vo filme Bojovník si zahral aj hlavnú úlohu. V júni 1998 sa pri nakrúcaní filmu Deviata brána, ktorý bol filmovaný vo Francúzsku, zoznámil so speváčkou a herečkou Vanessou

Paradis (narodená 22. 12. 1972). Prvýkrát sa stretli v jednom parížskom bare. O tri mesiace na to Vanessa otehotnela. 24. mája 1999 sa im narodila dcérka Lily-Rose Melody.

Johnny bol pri pôrode a prestrihol pupočnú šnúru. V tej dobe vyhlásil: „Je to bez debaty to najlepšie, čo sa mi v živote podarilo. Dieťa je jediný dôvod, pre ktorý sa oplatí dýchať. Nechápem, čo som robil dovtedy.“ O tri roky nato, 9. apríla, im pribudol do rodiny aj syn Jack John Christopher. Johnny a Vanessa sa však dodnes nezosobášili, hoci sa o tom stále „špekuluje“.
Tohto herca ste tiež mohli vidieť vo filmoch Ed Wood, Mŕtvy muž, Kokaín, Čokoláda, Tajomné okno a najnovšie v Pirátoch Karibiku a vo filme
Charlie a továreň na čokoládu.
Johnny však priťahoval pozornosť aj inak ako len talentom. Preslávil sa svojimi početnými zasnúbeniami a experimentmi s drogami. V roku 1994 sa mu „podarilo“ zničiť apartmán v Manhattan hoteli. Po zaplatení vyše 2000 dolárov za spôsobenú škodu, bol z väzenia prepustený. V tom istom roku pred jeho klubom v L.A. zomrel jeho priateľ River Phoenix na predávkovanie drogami. V roku 1999 bol opäť zatknutý, tentokrát za napadnutie paparazzov. Známe sú aj jeho vyhlásenia na adresu Ameriky: „Amerika je ako hlúpe šteňa, môže vás uhryznúť a zraniť.“ „Amerika je čím ďalej špinavšia. Kreténi tam chodia po školách a strieľajú bezbranné deti.“

Zaujímavosti:
- hrá na gitare v skladbe "Fade In-Out" z albumu skupiny Oasis "Be Here Now".
- má indiánskych predkov - jeho prababka
bola z kmeňa Čerokézov (Cherokee).
- hrá v jednej skladbe na soundtracku k filmu Čokoláda
- bol hltačom ohňa
- najdlhšie bol bez rodiny 17 dní
- sám si dal prezývku Mr. Stench (pán Smrad)
- Wesley Willis o ňom zložil pieseň
- verí v kliatby
- fascinuje ho Jack Rozparovač
- pri úlohe Jacka Sparrowa sa inšpiroval gitaristom skupiny Rolling Stones Keithom Richardsom

 „Nedostanem sa do neba, lebo som zlý. Ale nezoberú ma ani do pekla. Čert by sa netešil, keby som tam prebral moc.“

 „Som staromódny. Teším sa na to, že budem ako starý muž s pivným bruchom sedávať na lavičke kdesi pri jazere...“

Zdroj: http://de.spsmyj.sk/strojar/4_2006/johnny.htm


Actors/Herci | stály odkaz

Komentáre

  1. obyčajne sa ...
    na takéto články o hercoch a herečkách ani nekukám, ale Deppa móóóžem ;-))
    publikované: 23.03.2007 16:57:14 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    ja ho tiez velmi mozem :) mnam
    publikované: 23.03.2007 18:07:41 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  3. veru..
    Deep je skevlý herec.. dokáže zahrať kopu vecí, ktoré sa od seba tematicky značne líšia...
    A rola Jacka Sparrowa mu sadola ako "zadok na šerbel" :))
    publikované: 23.03.2007 19:00:43 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014